Son dakika… Attan düşerek ağır yaralanan jokey, yürümeye ve konuşmaya başladı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Son dakika… Attan düşerek ağır yaralanan jokey, yürümeye ve konuşmaya başladı
Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 18 Nisan’da saat 19.00’da yapılan 5’inci koşuda 4 numaralı ‘Luminary’ isimli atın jokeyi Samet Erkuş, yarışın başlamasından yaklaşık 40 saniye daha sonra istikrarını kaybedip, düştü.

Özel hastaneye kaldırılan Erkuş’un başında kırıklar belirlendi. Tıpkı gün ameliyat edilen Erkuş, çabucak sonrasında Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Mesleği boyunca 4 bin 843 yarışa çıkan ve 409 birincilik, 424 ikincilik, 439 defa de üçüncülük elde eden Erkuş, tedavi gördüğü ağır bakım ünitesinde 41 gün daha sonra gözlerini açtı.

Beden işlevlerini tekrar kazanmak için fizik tedaviye başlayan Erkuş, bir süre daha sonra konuşmaya ve ekim ayının başında ise takviyeyle yürümeye başladı.

bir süre daha tedavisi sürecek olan ve son bir haftadır takviyesiz yürüyebilen Erkuş, kazadan daha sonra yaşadıklarını ve mesleğine dair planlamasını DHA’ya anlattı.

‘KAZAYA DAİR BİR ŞEY HATIRLAMIYORUM’

Gereksinimlerini kendisinin karşılayacak düzeye gelmiş olmanın memnunluğu yaşadığını lisana getiren Erkuş, Adana’da özel bir fizik tedavi merkezinde tedavisini sürdürüyor.

Daha evvel de attan düştüğünü ve köprücük kemiğinin kırıldığını söyleyen Erkuş, “İlk kez bu biçimde ağır bir kaza yaşadım. O güne ve kazaya dair bir şey hatırlamıyorum.

Jokey arkadaşlarıma daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Dikkatli ve yarışa konsantre bir biçimde parkura gelmeleri gerekiyor. Benim günlerce şuurum kapalıydı. Kendime geldiğimde şaşırdım.

‘Benim başıma gelmemiştir, düş gibiydi’ dedim. Büsbütün iyileşmemin akabinde mesleğime dönebileceğim söylenebiliyor ancak ben artık jokeylik yapmayacağım. Her şeyin başı sıhhat. Nişanlıma teşekkür ediyorum. Benden hiç vazgeçmemiş. Beni sevenlere de teşekkür ediyorum. Daha yeterli olacağım” dedi.

Erkuş’un nişanlısı Saibe Öztürk ise hayli keyifli olduklarını ve bir gün bile inancını kaybetmediğini söylemiş oldu. Nişanlısının parkurlara geri dönmesini istemediğini vurgulayan Öztürk, öteki bir kazada bu kadar şanslı olamayacaklarını lisana getirdi.

‘HIRSLI VE AZİMLİ, DAHA GÜZEL OLACAK’

Samet Erkuş’un tedavisini devam ettiren Fizyoterapist Bedi Yağmurcu da Erkuş’un Ankara’daki tedavi sürecinin akabinde bir süre evvel kendilerine başvurduğunu ve yeni bir programa başladıklarını söylemiş oldu.

Bir ay evvel Erkuş’un kas kuvvetlerinin pek zayıf olduğunu kaydeden Yağmurcu “Bağımsız yürümeye başlamıştı lakin takviyeye gereksinim duyuyordu.

Kas kuvvetlerini artırmak için çeşitli aygıtlar kullandık. Son bir haftadır yürüme parkuru odaklı çalışıyoruz. Samet, daima hırslı ve azimli. Bu onu ileriye götürecek. Daha da âlâ olacak” diye konuştu.