Son dakika… İstanbul’da kar çilesi! Diyaliz hastası kilometrelerce battaniyeyle taşındı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Son dakika… İstanbul’da kar çilesi! Diyaliz hastası kilometrelerce battaniyeyle taşındı
Kar yağışının en hayli tesirli olduğu yerlerden olan Arnavutköy’de dün yollar kapandı, araçlar trafikte kaldı. Bolluca Mahallesi’nde yaşayan ve diyalize girmesi gereken 62 yaşındaki Osman Yüksel’de kapanan yollar niçiniyle hastaneye gidemedi.

Ağır kar yağışı niçiniyle ambulans ve polisler de gelemedi. Yakınları da son deva olarak hastaneye gidemeyen Yüksel’i battaniyeye sararak taşıdı. Yüksel, yaklaşık olarak 5 kilometre boyunca battaniyeye sarılı olarak taşındı. Yüksel, yaklaşık 4 saat daha sonra diyaliz merkezine ulaştı.

“HİÇBİR YETKİLİ YARDIM DAVETİMİZE KULAK VERMEDİ”

Osman Yüksel’in oğlu Muhsin Yüksel, “Babamın dün saat 15.00’da diyalize girmesi gerekiyordu. Lakin ağır kar yağışı niçiniyle kendisini diyaliz merkezine götüremedik. Babamın durumu ağırlaşmaya başlayınca ambulans ve polis gruplarına haber verdik. Kapanan yollardan dolayı hiç bir yetkili yardım davetimize karşılık veremedi. Devayı kendi imkanlarımızla battaniyeye sararak babamızı diyaliz merkezine götürmeye karar verdik. Yaklaşık 5-6 kilometrelik yolu vatandaşlarımızın da sayesinde yürüyerek geldik” dedi.

“TAMAM DOĞAL AFET ANCAK YOLLARDA HİÇBİR ÇALIŞMA YOK”

Muhsin Yüksel yaşananların doğal afet olduğunu lakin dünden beri yollarda hiç bir çalışmanın yapılmadığını belirtirken diyaliz merkezinde de mahsur kalan hastaların olduğunu da söylemiş oldu.

HADIMKÖY’DE ARAÇLAR KALDIRILMADI

İstanbul’da hayatı felç eden kar yağışı sırasında yolda kalan şoförler araçlarını oldukları yere park etmişti. Kar yağışı bitmiş oldu lakin yollarda bu sefer buzlanma oluştu. Hadımköy’de buzlanma ve yol kenarına park edilmiş araçlar niçiniyle trafik oluştu.

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, Hadımköy’de oluşan araç trafiğini olay yerinden anlattı. Bozkuş’un değerlendirmeleri şu biçimde; Kar yağışının kilit noktalarından biri de Hadımköy’dü. Araçlar saatlerdir burada beklemişti. O bekleyişin devam ettiğini söyleyebiliriz.

Hadımköy istikametinde oluşan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.

Araçları park etmiş durumdalar. Kar da tutmuş durumda. Bilhassa araçların güzergahı hala karla dolu. Şu an işe gidiş saati sabah meskenlerinden işe gitmek için çıkanlar gidemediler. Bu noktada kaldılar. Yol boyunca araçlar da görülüyor. Bir yandan da yürüyerek işe gitmeye çalışanları görüyoruz. Bu yol çift istikametli bir yol aslında. Kapalı olduğu için gidiş-dönüş tek taraf haline gelmiş.

“BUZUN ÜSTÜNDE YÜRÜYEREK GİTTİK”

Yolda mahsur kalan bir vatandaşla konuşan CNN Türk muhabiri, dün saat 4’te buraya geldim. 4’ten beri buralardayım. Yarım saatlik uykuyla duruyorum.’ dedi. Gecenin epey güç geçtiğini söyleyen vatandaş, ‘Arabada duramıyorum. Benzinlikte adamlar içeri almıyor. Çalışan insanlarız. Başakşehir’de oturuyorum. Dün 12’de arabayı bıraktım. Konuta gittim 3 saatte konuta vardım. Otobanda 10 cm. buz vardı. Buzun üstünde yürüyerek gittik. Kimse almadı yollarda. Mecbur kaldık. Belediyeyi aradık. Eleman gönderiyoruz dediler. Ne gelen oldu, ne giden oldu.’ tabirlerine yer verdi.

Hadımköy bölgesi saat 10.30 prestijiyle İBB Trafik Yoğunluk Haritası’na bu biçimde yansıdı.

OTOGARDA SON DURUM

Olumsuz hava şartları niçiniyle otogarlarda çıkış yasağı uygulanmıştı. Saat 09.00’da o yasaklar da bitmiş oldu. Pekala otogarlarda son durum ne? CNN Türk muhabiri Dilay Dilaver otogardan bildirdi…

İstanbul yaklaşık 3-4 gündür ağır kar yağışı tesiri altında. Tabi bu da İstanbul’da hayatı olumsuz olarak etkiledi. Ve bununla ilgili kimi tedbirler ve önlemler alındı. Bunlardan bir tanesi de otobüsünlerin seferleri durduruldu. Bu bir önlemdi. Bugün saat 09.00 prestijiyle otobüsler seferlerine başladı. Kar yağışının hayli ağır olduğu vatandaşlar mahsur kaldılar. 15 dakikalık yol 15 saate çıktığı için otogardan çıkış yapan otobüsler otogara dönmekte de zorlandılar. Ve o gün burada seyahat yapmak için bekleyenler yazahanelerde, bankların üstünde uyudular. O gün İstanbul’da trafik büsbütün felç olmuştu. 2 gün boyunca otobüslerin otogarlara girişleri ve çıkışları yasaklanmıştı. Ve bugün saat 09.00 prestijiyle artık otobüsler de yenidendan seyahatlerine başladılar.

KAR, PERŞEMBE GÜNÜ TERK EDECEK

Çarşamba ve perşembe günü yağışların aralıklarla devam edeceğini söyleyen Şen, Perşembe günü öğlenden daha sonra yağışların İstanbul’u terk edeceğini söylemiş oldu.

Prof. Dr. Şen, “Bugün Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güçlü olmasa da kar yağışı görülecek. Karadeniz iç ve doğu Anadolu’da çığ tehlikesi devam ediyor. Bugün Orta ve doğu Akdeniz bölgesinin kıyı bölümlerinde KKY iç bölümlerinde KAR yağışı ağır görünüyor. “şeklinde açıklama yaptı.