Son dakika… Kısıtlamasız birinci pazar gününde Büyükada’da elektrikli araçlar için kuyruk oluştu!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Son dakika… Kısıtlamasız birinci pazar gününde Büyükada’da elektrikli araçlar için kuyruk oluştu!
1 Temmuz itibariyle Türkiye’de olağanlaşma süreci başladı. Kısıtlamasız birinci pazar gününde ise insanların gezmek için tercihi Büyükada oldu.

Adaya gezmek için gelenler elektrikli araçların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kimileri 1 saat, kimileri ise 15 dakika elektrikli araçlara binmek için sıra beklediklerini söylemiş oldu.

Büyükada Saat Kulesi’ne kadar uzanan kuyruk sırasında kimi vatandaşların toplumsal aralık kuralına uymadığı gözlendi.

“EN AZ BİR SAAT BEKLERİM, MAĞDUR OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM”

Büyükada’ya birinci sefer gezmeye geldiğini söyleyen Zeynep Gündüz Horuz, “Bugün Büyükada’yı gezmeye geldik. Tüm günü adada geçirmeyi planlıyoruz.

Fakat büyük yanılgıya uğradım, bu kadar kalabalık olacağını düşünmedim. Adanın bu kadar kalabalık bulunmasına epey şaşırdım. Elektrikli araçlara binelim dedik. Fakat hayli sıra var.

Sıranın nasıl biteceğini düşünüyorum. En az bir saat bekleriz bu sırayı. Araçların katiyen arttırılması lazım. Şu an mağdur olduğumu düşünüyorum. Boşa bir saat bekleyeceğim” dedi.

“ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN ÇOĞALTILMASI LAZIM”

Hatay’dan Büyükada’ya geldiğini belirten Armağan Gündüz, “Ada şu an epey kalabalık. Hafta sonu geldiğime pişman oldum. Keşke hafta içi gelseydim.

Hiç bu kadar kalabalık olacağını düşünmemiştim. Elektrikli araca bineyim bari dedim. Fakat epey sıra var. Şu an ne yapacağımı düşünüyorum. Bu sıra beklemeye kıymet mi bilemedim.

Şu an 12 adet elektrikli araç varmış lakin kâfi değil. Muhakkak çoğaltılmalı zira ada epeyce ağır oluyor. Kısıtlama daha sonrası herkes gezmeye hasret” sözlerini kullandı.

Hatice Başer ise “Büyükada’ya gezmeye geldik. 15- 20 dakikadır elektrikli araç sırası bekliyoruz. aslına bakarsan kent haricinden geliyoruz gezmek için fazlaca kısıtlı bir müddetmiz var. Onu da elektrikli araç sırasında harcıyoruz. Bu kadar uzun müddet beklemek bizi sahiden sıkıyor” diye konuştu.

ADALAR VAPUR İSKELESİNDE YOĞUNLUK

Öte yandan kısıtlamasız birinci pazar gününde Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada’ya da gitmek isteyen vatandaşlar vapur iskelelerinde yoğunluk oluşturdu. Adalara gitmek isteyenler Eminönü Vapur İskelesi’ndeki uzun kuyruklar da beklemek zorunda kaldı.

Sırada bekleyen kimi vatandaşların toplumsal uzaklık kurallarına uymadığı da gözlemlendi. Öte yandan, ziyaretçilerin gezmek için en hayli Büyükada’yı tercih etti.

“EVDE DURA DURA ARTIK SIKILDIK”

Ailesiyle Adalar tipi yapacağını söyleyen Özgür Üstün, “Adaya gezmeye gidiyoruz. Kısıtlamasız birinci pazar günü olması epeyce hoş oldu. Konutta çocuklar epey sıkılmıştı. Eşimle birlikte çıktık adaları gezeceğiz.” dedi.

Kınalıada’ya gezmeye gideceğini belirten Mehmet Akbaba, “Yasaklar vaktinde uzun mühlet konutta kaldık. Şimdiyse yasaklar kalktı, biz de çeşit atmak için kuzenimle adaya gidiyoruz. Gayemiz baş dağıtmak.

Bisiklet bulursak sürmek istiyoruz” sözlerini kullandı. Nesibe Erbağ ise “Plaja gitmek için adaya gidiyoruz. Meskende dura dura artık sıkıldık. Kısıtlamasız birinci pazar olunca gezelim dedik” diye konuştu.

“BUGÜN BİRİNCİ SEFER DIŞARI ÇIKTIK”

Pazar gününü pahalandırmak için Büyükada’yı tercih ettiğini belirten Dilara Donat, “Gezmek için Büyükada’yı tercih ettik. Kimi yerler epeyce kalabalık olsa da adayı hayli beğendim. tekrar gelirim diye düşünüyorum” dedi.

Yeliz Şen ise “Değişiklik olsun diye Adaya geldik. Yasak vakti pazar günleri daima evdeydik. Bugün birinci sefer dışarı çıktık. Birinci kere Büyükada’ya geldim; lakin baya kalabalık” tabirlerini kullandı.