Telekom dalındaki birçok operatör hizmetlerini kullanıcıya 12 yahut 24 ay üzere uzun taahhütler karşılığında satıyor. Taahhütlü internet, kontrat müddeti boyunca internet hizmetinizde değişikliğe müsade etmeyen, kullanıcıları kısıtlayan bir abonelik sistemi. Operatörler taahhütlü internetii “sabit fiyat” garantisi vererek tüketiciye sunuyorlar. bu türlü kullanıcı bu mühlet boyunca ödeyeceği paranın değişmeyeceğini düşünüyor ve kendisine dayatılan hudutlu sürat hizmetiyle yetinmek zorunda bırakılıyor. meğer taahhüt mukavelelerinde operatörler “fiyat değişikliği hakkını gizli tutar” ibaresine yer veriyor genelde. Çeşitli sebepler yüzünden operatöründen ayrılmak isteyen kullanıcıların karşısına çıkarılan “taahhüt cayma bedeli” ise kalan mühlete bağlı olarak astronomik sayılara ulaşıyor.
Aralık devri, taahhüt müddetlerinin bitmesine denk geliyor. Yeni yılda artık taahhütlü internet paketlerinden mümkün olduğunca kaçınmakta yarar var çünkü fiber altyapı genişlemesi tüm süratiyle devam ediyor. Binanıza fiber geldiğinde kolaylıkla paket değiştirebilmek istiyorsanız taahhütlü internetten uzak durmanızda yarar var.
Örneğin bulunduğum apartmana fiber bu yıl geldi ve ben de çabucak geçiş yaptım. Şayet taahhütlü internet kullanıyor olsa idim muhtemelen oldukça mahzur ile karşılaşacaktım. Geçtiğimiz günlerde su sızıntısı kuşkusu ile konutumuza gelen alt komşumuz ise maalesef bizim kadar şanslı değil. Taahhüt yaptırdığı için VDSL kullanmaya devam etmek zorunda. Ben ise fiberin keyfini çıkartıyorum. Maalesef TurkNet’in kendi fiberi değil ancak şimdilik buna da razıyım.
Aralık devri, taahhüt müddetlerinin bitmesine denk geliyor. Yeni yılda artık taahhütlü internet paketlerinden mümkün olduğunca kaçınmakta yarar var çünkü fiber altyapı genişlemesi tüm süratiyle devam ediyor. Binanıza fiber geldiğinde kolaylıkla paket değiştirebilmek istiyorsanız taahhütlü internetten uzak durmanızda yarar var.
Örneğin bulunduğum apartmana fiber bu yıl geldi ve ben de çabucak geçiş yaptım. Şayet taahhütlü internet kullanıyor olsa idim muhtemelen oldukça mahzur ile karşılaşacaktım. Geçtiğimiz günlerde su sızıntısı kuşkusu ile konutumuza gelen alt komşumuz ise maalesef bizim kadar şanslı değil. Taahhüt yaptırdığı için VDSL kullanmaya devam etmek zorunda. Ben ise fiberin keyfini çıkartıyorum. Maalesef TurkNet’in kendi fiberi değil ancak şimdilik buna da razıyım.