Tacizi engellemek isterken tutuklandı!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Tacizi engellemek isterken tutuklandı!
Altınkum Mahallesi’nde yaşayan Büşra Alkan, teze nazaran, bir ay evvel Bulut Sarı’nın darp ettiği bir bayanı ortaya girerek kurtardı. Bu niçinle Alkan ile Sarı içinde hasımlık oluştu. Alkan, 4 Ocak’ta saat 22.00 sıralarında arkadaşı Mısra Yıldız’ın kullandığı arabayla Yalı Caddesi’ne gitti.

Burada kıyıda araba ortasında oturup, sohbet eden iki arkadaşın yanına, Bulut Sarı ile Süleyman Arslan geldi. Argümana bakılırsa, Bulut Sarı, arabanın açık olan camına ellerini dayayıp, husumetli olduğu Büşra Alkan’a, ‘Seni öldüreceğim, kimsenin ruhu duymayacak’ diyerek tehdit etti. Tehdit edilen iki arkadaş arabası kilitleyerek, yakındaki bir kafeye gidip, oturdu. Sarı ve arkadaşı Arslan da bir süre daha sonra peşlerinden kafeteryaya geldi. Alkan ve Yıldız’ı burada da rahatsız eden Sarı ve arkadaşı, tehdit ve küfürlerine devam edip, dışarı çıkarmak istedi. Bunun üzerine, kafeteryada bulunan Mehmet Sinan Goral, Alkan ve Yıldız’ın yanına gelerek muhafazaya çalıştı. Arslan ve Sarı bu kez Goral ile tartışmaya başladı. Tartışma bir süre daha sonra hengameye dönüştü. Arbede sırasında Goral, belinden çıkardığı tabancayı, ateşleyip Sarı’yı bacağından yaraladı. Etraftakilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Yaralanan Sarı, ambulansla Didim Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Goral ise polis takımları tarafınca gözaltına alındı. Yaralı Sarı ve arkadaşı Goral’dan şikayetçi oldu. Polisteki süreçlerinin akabinde sonraki gün adliyeye sevk edilen Goral, tutuklandı.

‘SERBEST KALMASINI İSTİYORUZ’

Dışarıda rahatça gezemediklerini belirten Mısra Yıldız, “Parklara gidemiyoruz. Markete bile giderken huzursuz oluyoruz. Bunların yaşanmasını artık istemiyoruz. Türkiye’de bayan olmak hayli sıkıntı. Can güvenliğimiz hiç bir biçimde yok. Kadir Şeker üzere insanların dışarıda olup bizlere yardım etmesi gerekiyor. Tutuklanan kişinin özgür kalmasını istiyoruz. Türk adaletine güveniyoruz. Bize yardımcı olan arkadaşın, cezaevinde değil dışarda olmasını istiyoruz. O olmasaydı şu an tahminen biz hayatta olmayabilirdik” dedi.

Büşra Alkan da, “Mehmet Sinan Goral, korumak gayeli bize yardım etti. Ben haksız yere cezaevine girdiğini düşünüyorum. Biz, Goral’ın değil, bizi rahatsız eden kişinin cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Hala olayın şokunu yaşadıklarını belirten Büşra Alkan ve Mısra Yıldız, Didim Cumhuriyet Savcılığı’na gidip, kendilerini müdafaaya çalışan Goral’ın hür bırakılması için dilekçe verip, kendilerini hakaret ve tehdit edip, kelamlı tacizde bulunan Sarı ve Arslan hakkında ise kabahat duyurusunda bulundu.