TEM’de taksici tacizi! ‘Yarım saat boyunca önümü kesti’

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
TEM’de taksici tacizi! ‘Yarım saat boyunca önümü kesti’
Olay, dün saat 16.00 sıralarında, TEM Otoyolu Hasdal-Okmeydanı temas yolu Ankara istikametinde meydana geldi. Argümana nazaran, emniyet şeridinde ilerleyen 34 TGY 11 plakalı taksinin sürücüsü, bir anlık atılımla orta şeritte ilerleyen Deniz P. (32)’nin kullandığı arabanın önüne geçti. İçinde yolcuların da olduğu taksiye çarpmamak için birdenbire frene basan Deniz P., bir süreliğine aracının denetimini kaybetti.

Denetimi sağladıktan daha sonra kornaya basıp, camını açan Deniz P., taksiciye “İkimizi de öldürecektin dikkat etsene” diye çıkıştı. Bunun üzerine taksici de Deniz P.’ye hakaret etti. Deniz P. hakaretleri duyduktan daha sonra camı kapatıp yoluna devam etmek istedi. Tacizini sürdüren taksici, arabanın önüne geçip ani frenler yaptı. Deniz P. camı açıp öbür şoförlerden yardım istedi. Seyir halinde olan başka şoförler, taksiciye kornaya basarak reaksiyon gösterdi. Deniz P. ise o anların bir kısmını cep telefonu kamerası ile kayda aldı. Öbür şoförlerin de kornaya basmasının akabinde taksici olay yerinden uzaklaştı.

“KADINLIĞIMA YÖNELİK HAKARETLER İŞİTTİM”

Yaşadıklarını anlatan Deniz P. “Bakırköy’den Maslak tarafına yanlışsız seyir halindeydim. Bir taksici sağda emniyet şeridinden gidiyordu. Yolcularıyla beraberydi. Emniyet şeridinden bir anda orta şeride geçti. Otobanda olduğumuz için suratım yüksekti. Ansızın frene bastım, otomobilin istikrarı bozuldu. Otomobilimin denetimini sağladıktan daha sonra, camı açtım kornaya bastım, taksiciyi uyardım ‘İkimizi de öldürecektin’ dedim. Bunu dememle birlikte aracının ortasında yolcu bulunmasına karşın sinkaflı ve kadınlığıma dair hakaretler işittim. Bu hakaretler için cinsel taciz boyutunda sinkaflı laflar diyebilirim” dedi.

“YARIM SAAT BOYUNCA ÖNÜMÜ KESTİ”

Deniz P. “Bunun üzerine camı kapattım zira hayli korkmuş durumdaydım. Ben yanından uzaklaştım. Benim önüme geçti, sol şeritte önümde frene basarak apansız durdu. Bana kaza yaptırmaya çalıştı. Orta şeride geçiyorum o da önüme geçiyor, sağ şeride kaçıyorum, oraya geliyor. Otobanda olduğumuz için duramadım. Kilometrelerce beni gerisine alarak sürükledi resmen. Tekraren kaza atlattık. En sonunda görüntüye aldım. Yarım saat kadar devam etti bu hareketine. Yarım saat boyunca önümü kesti. 2016’da birebir biçimde bir sürücü bu biçimde bir aileyi sıkıştırmıştı orada ailenin vefatına niçiniyet vermişti” diye konuştu.

“CAMI AÇIP ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA ÖBÜR ŞOFÖRLERDEN YARDIM İSTEDİM”

Deniz P. “Suç duyurusunda bulunmak için hazırlanıyorum. Taksici terörü diye bir gerçek var İstanbul’da ve bu engellenemiyor. Bayanlar taciz ediliyor, yolcu almıyorlar. Şu an bende bu terörün kurbanı oldum. O kadar korktum ki camı açıp öteki sürücülere ‘Ne olur durdurun, ne olur yardım edin’ diyerek çığlık atarak tekraren bağırdım lakin kimse duramadı. Beşerler korna çalarak taksiciye reaksiyon gösterdiler. hiç bir şey yapamadım, yalnızca dua ettim” dedi.