Toplumsal medyadan bunu yaptı! Kan donduran teklif

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Toplumsal medyadan bunu yaptı! Kan donduran teklif
Antalya’nın Kepez ilçesinde 19 Şubat’ta, yüzde 90 engelli Mümin Kara (58) , yüzde 40 engelli eşi Emine Kara (50), çocukları Fatma ve Bekir Kara ile meskenlerinin yanındaki işletme sahibi Nurettin Yaşar ve oğlu A.Y. ile park yüzünden tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle Nurettin Yaşar ile oğlu A.Y. Mümin Kara’yı dövmeye başladı. Sağ bacağını tutarak “Sağ bacağım sakat, oraya vurmayın” diyerek bağıran Kara, etraftakilerin sayesinde kurtuldu. Bu sırada Mümin Kara’nın lisanı boğazına kaçtı, eşinin birinci müdahalesinin akabinde olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi.

Kuşkulu baba ile oğlu gözaltına alınırken, Mümin Kara Kepez Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki birinci müdahalenin akabinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Kara’nın kafatasında kırıklar oluştuğu belirlendi. Kara, hem mahzuru olan sağ bacağı tıpkı vakitte kırıklar niçiniyle ameliyat edildi. Ameliyat daha sonrası Kara, ağır bakıma alındı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ömür çabası veren Mümin Kara, 28 Şubat’ta hayatını kaybetti.

Olayın gerçekleştiği gün tabirleri alınıp hür bırakılan şüpheliler Nurettin Yaşar ile A.Y. ise 24 Şubat’ta savcının talebiyle tekrar gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Nurettin Yaşar, ‘kasten yaralama’ hatasından tutuklandı, oğlu A.Y. ise isimli denetim koşuluyla özgür kaldı. Kara’nın vefatı üzerine polis grupları, A.Y.’yi de ‘kasten öldürmeye yardım etmek’ kabahatinden gözaltına aldı. Kuşkulu, 28 Şubat’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutukluluğa yapılan itirazın akabinde A.Y. 16 Temmuz’da isimli denetim koşuluyla özgür kaldı.

SAVCILIK AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak A.Y.’nin özgür kaldığı gün iddianame hazırladı. Cinayet Kabahatleri Soruşturma Ofisi’nce hazırlanan iddianamede, tutuklu Nurettin Yaşar ile tutuksuz sanık oğlu A.Y.’nin tutuklanması ve haklarında ‘kasten öldürme’ hatasından ağırlaştırılmış ömür uzunluğu mahpus cezası verilmesi istendi. İddianame, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, olayın araç parkı niçiniyle yaşandığına dikkat çekilerek, “Park eden araçlar, engelli Kara ve ailesinin meskene giriş yolunu engellemektedir. Maktul ve ailesi, bu sebeple meskenine rahat girip çıkamamaktadır. Bundan dolayı da biroldukça sefer taraflar içinde yaşanan tartışma vakit içinde hasımlığa dönüştü” sözlerine yer verildi.

TABİR VERDİĞİ SIRADA İSTEK GELDİ

İsimli denetim kaidesiyle hür bırakılan A.Y., geçen günlerde argümana göre, Emine Kara’nın meskeninin önüne geldi. A.Y.’yi goren Kara, polis merkezine giderek şikayette bulundu. Sonraki gün yeniden meskenin önünde A.Y.’yi goren Kara, bu kere cep telefonundan KADES uygulamasındaki butona bastı. Konutun önüne gelen polis takımları, Kara’yı polis merkezine götürdü. Emine Kara, can güvenliği olmadığını belirterek tabir verdiği sırada oğlu Bekir Kara’nın toplumsal medya hesabına A.Y. isimli kullanıcıdan arkadaşlık daveti geldi. Hesabın açıklama kısmında ise ‘Ben kimseyi tehdit etmem. Her şey apansızın olur. Doğruyu söyleyin kurtulun’ yazdığı görüldü.

Bunun üzerine Bekir Kara da A.Y. hakkında şikayetçi oldu. Tıpkı hesaptan bir davet de Fatma Kara’ya gitti. Avukatları aracılığıyla A.Y.’nin hür bırakılmasına da itiraz eden Kara ailesi, can güvenliklerinin olmadığını belirterek A.Y.’nin tutuklanmasını istedi.

‘ÇOCUKLARIMI DA KAYBETMEK İSTEMİYORUM’

Çocukları için korktuğunu gözyaşları içinde anlatan Emine Kara “Can güvenliğim yok. Eşimi katleden bireylerden birisi, konutumun önüne gelerek beni rahatsız ediyor. Çocuklarımı da kaybetmek istemiyorum. Konutumun önüne geldiğinde gidip karakola şikayetçi oldum. Sonraki gün tekrar geldiğinde cep telefonumdan KADES uygulamasını kullandım. Polis grupları eşliğinde karakola gittim. Karakolda söz verirken toplumsal medyadan oğluma istek gönderdi. Hesabında ise tehditler yazıyordu. Benim iki çocuğum var. Eşimi gömdüm, çocuklarımı gömmek istemiyorum” dedi.

‘İSTEK GÖNDEREN, ÖZGÜR BIRAKILAN KİŞİ’

Özgür bırakılan A.Y.’nin temiz biri olmadığını söyleyen Bekir Kara ise “25 Ağustos günü şahıs hakkında şikayetçi olmak için beklediğimiz sırada toplumsal medya üzerinden tehdit yazıları yazan bir hesaptan istek geldi. Ekran imajını alarak şikayette bulundum. Mahkemeden bu şahsın tekrar tutuklanmasını istedik. Bu kişi, o denli saf bir kişi değil. Benim babam 6 gün ağır bakımda yattığında hiç uyanmadığını düşünüyorduk fakat 4 kere uyanmış. Ciğerlerindeki kan niçiniyle uyutulmuş. Bu kanı da kaburga kırıkları oluşturmuş. Kaburga kırıklarının sahibi şu an bana istek gönderen ve özgür bırakılan kişi” diye konuştu.

‘BİZİM DE ÖLMEMİZ BEKLENİYOR’

Tıpkı hesaptan kendisinden daha sonra kız kardeşine de arkadaşlık daveti gönderildiğini belirten Kara, “Müebbetle yargılanan bir adamı hür bırakıyorsunuz. İkinci sefer müracaatta bulunmak durumunda kaldık. Herbiçimde bizim de ölmemiz bekleniyor. Bu vakte kadar daima öldükten daha sonra süreç yapıldı. Bana istek gönderdiği hesapta ise ‘Ben kimseyi tehdit etmem her şey apansız olur. Doğruyu söyleyin kurtulun’ yazıyor ve sonunda da bir tabut işareti vardı” tabirlerini kullandı.