Toplumsal medyadan paylaştılar! 3 gün aç ve susuz bıraktılar argümanı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Toplumsal medyadan paylaştılar! 3 gün aç ve susuz bıraktılar argümanı
İzmir’in Çiğli ilçesi, Küçük Çiğli Mahallesi’ndeki bir apartmanın 3üncü katında yaşayan Fulya ve Ömür C. çifti, bayram ziyareti için Selçuk ilçesindeki annelerini 3 günlüğüne ziyarete gitti. Can çifti, argümana bakılırsa, 2,5 yıldır kendilerinde olan ‘tekir’ cinsi ‘Paşa’ isimli kedilerini ise mamasını ve suyunu koyup, balkona bıraktı. Apartman sakinleri ve etraftaki hayvanseverlerler, kedinin 3 gün boyunca güneş altında aç ve susuz kaldığını ileri sürdü. Çiftin üst kat komşusu Ayşe Gürlemez (33), balkonundan uzattığı hortumla kediye su vermeye çalıştı. O anları görüntüleyen hayvanseverler, toplumsal medyada paylaşıp, yansılarını lisana getirdi, kediyi kurtarabilmek için takviye istedi. Kısa mühlet içerisinde, toplumsal medya hesapları üzerinden yansılar büyüdü.

Balkonundan uzattığı hortumla kediye su veren Ayşe Gürlemez, “Karşı komşularım kedinin balkonda kaldığını görmüşler. Sesler olunca ben de balkona çıktım. Alt katın balkonuna baktığımda kedinin mama ve su kabının boş olduğunu gördüm. Balkonumda duran hortumumu uzatıp, su vermek istedim. Kedi çok berbat durumdaydı. Ben hortum uzattığımda korktu ve saklandı. daha sonrasında da karşı komşumun dediğine nazaran, balkonda oluşan su birikintisinden su içmiş. daha sonrasında da karşı komşum, konut sahiplerini arayıp, durumu bildirdi” dedi.

‘KEDİNİN ÂLÂ BİR AİLEYE VERİLMESİNİ İSTİYORUM’

Kedinin daima balkonda kaldığını sav eden bir öteki apartman sakini Funda Alper (51) ise “Bir canlıya zulmü asla kabul eden bir insan değilim. Kim olursa olsun, bunu yapana karşısında duran bir beşerim. O hayvanın durumuna da epey üzüldüm. Kedinin düzgün bir aileye verilmesini istiyorum” diye konuştu.

‘ŞİKAYETÇİ OLUP, YASAL YOLLARDAN BU İŞİ ÇÖZECEĞİZ’

Hayvanseverlerden Sevda Demirkaya (30) da “Bir sayfada paylaşılmış bir gönderiye beni etiketlediler. Gönderiye baktığım vakit bir kedinin güneş altında balkonda kaldığını gördüm. Çabucak gidip bakmak istedim. Bana gönderilen görüntü içler acısıydı. Bölgedeki komşular, kedinin 3 gündür yalnız bırakıldığını, bağırdığını ve ağladığını söylemiş olduler. Daha evvel de kediye balkonda bakıldığına dair komşulardan görüntüler aldım. Bayramda 3 gün boyunca ne su ne de maması vardı. Görüntüde, balkona vuran güneşten kedi dolabın altına girmişti. Kedinin meskende yalnız bırakılması ve bu mevsimde güneş nazarann bir balkonda aç ve susuz olarak bırakılması kabul edilir bir şey değil. Şikayette bulunup, yasal yollarla bu işi çözmeyi planlıyoruz. Gidip konuşmak istedim lakin karşımda küfreden, hengame eden şahıslarla karşılaştım. Uzlaşırız diye düşünmüştüm lakin o denli olmadı. Kedinin sahipleri sorumsuz bireyler. bu biçimde insanların meskeninde ne köpek ne kedi ne de karınca olmalı” dedi.

‘BALKONDA DEĞİL KONUTTA YAŞIYOR’

‘Paşa’nın sahibi Fulya ve eşi Ömür C. ise komşularının savlarının temelsiz olduğunu söylemiş oldu. Fulya C., kedilerinin balkonda değil konutta kendileri ile yaşadığını belirtip, “2.5 yıldır bizde olan kedimize berbat baktığımız iddia ediliyor. Lakin kedimizi sevmesek esasen bir barınağa verirdik. Mamasını ve suyunu koyarak annemizin yanına gittik. Maması bittiği için komşumuz bizi aradı. Bizi aramasıyla bulunduğumuz noktadan sabah yola çıktık ve öğle üzere konutumuzda olduk. Kendilerini hiç bir şeyde kâfi hissetmedikleri için oburlarının hayatlarına müdahale etmeyi seven, farklı bir biçimde algı yaratıp insanları örgütlemeyi ve bundan haz duyan beşerler var. Kedimize azap yapmış üzere bizi göstermeye çalışıyorlar. Mama kabının devrildiğini söylüyorlar halbuki devrilen mama kabı değil, balkonda bulunan çöp kutusunun kapağı. Bizi hiç tanımayan, konutumuza bir kez dahi gelmeyen şahısların bizim hakkımızda fikir sahibi olmaları epeyce üzücü. Savları kabul etmiyoruz” diye konuştu.