Microsoft, bildiğiniz üzere Windows 11 için TPM 2.0 takviyesi de dahil olmak üzere kimi katı sistem ihtiyaçları istiyor. Bu da sırf eski bilgisayarların değil, sanal makinelerin de yeni işletim sistemini kullanımını zorlaştıracak.
Microsoft’un güncellenen PC Health Check aracıyla bir arada sistem uyumluluğunuzu kontrol edebiliyorsunuz. İhtiyaçlar içinde kâfi RAM ve depolama alanı, uyumlu bir CPU, en değerli ihtiyaçlardan TPM 2.0 ve tıpkı vakitte Secure Boot (Güvenli Önyükleme) özelliği yer alıyor.
her neyse ki Windows Update yahut Windows 11 yükleyicisini kullanırken TPM ihtiyaçlarını atlatmanın sıradan bir yolu var. Yani sisteminiz bu ihtiyaçları karşılamasa bile Windows 11 konseyimi yapabilir ve şirketin engellemelerine karşın güncellemeleri almaya devam edebilirsiniz.
Microsoft sunucularıyla yapılan denetimleri geçen ve TPM 2.0 dahil uyumlu donanım denetimlerini atlayarak Windows 11’i bilgisayarınıza kurmanıza imkan tanıyan Universal MediaCreationTool isimli bir araç kullanıma sunuldu. Gelin artık süreçleri yakından takip edelim.
TPM’i Atlatarak Windows 11’e Yükseltme
TPM 2.0 dayanağı artık denetim edilmeyecek.
Komut kopyalama süreci dışında, kelam konusu aracı GitHub üzerinden direkt indirebilir, “Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update_v1” yahut “Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update_v2” evrakları üzerinden de bypass sürecini gerçekleştirebilirsiniz.
Bundan daha sonra Windows 11 işletim sistemini indirip kurmak için hazırsınız. Şayet halihazırda Windows 11 çalıştıran bir bilgisayara sahipseniz ve bir güncellemeden yoksun kaldıysanız, artık güncellemeler de sıkıntısız inmeye başlayacak.
TPM’i Atlatarak Pak Windows 11 Heyetimi
Windows 11’e yükseltme yapmak yerine pak bir yükleme yapmayı planlıyorsanız, TPM algılaması devre dışı olan bir yükleme diski yahut ISO belgesine muhtaçlığımız var. Universal MediaCreationTool ayrıyeten TPM durumunu denetim etmeyen Windows 11 ISO’ları yahut USB belgeleri oluşturma konusunda mahir.
Resmi Windows 11 takviyesi olmayan i5-2450M işlemcili dizüstü bilgisayar
Son olarak, elinizde halihazırda Windows 11 ISO belgesi bulunuyorsa, birinci evredeki TPM Bypass sürecini yaparak konseyimi gerçekleştirebileceğinizi belirtelim.
Microsoft’un güncellenen PC Health Check aracıyla bir arada sistem uyumluluğunuzu kontrol edebiliyorsunuz. İhtiyaçlar içinde kâfi RAM ve depolama alanı, uyumlu bir CPU, en değerli ihtiyaçlardan TPM 2.0 ve tıpkı vakitte Secure Boot (Güvenli Önyükleme) özelliği yer alıyor.
her neyse ki Windows Update yahut Windows 11 yükleyicisini kullanırken TPM ihtiyaçlarını atlatmanın sıradan bir yolu var. Yani sisteminiz bu ihtiyaçları karşılamasa bile Windows 11 konseyimi yapabilir ve şirketin engellemelerine karşın güncellemeleri almaya devam edebilirsiniz.
Microsoft sunucularıyla yapılan denetimleri geçen ve TPM 2.0 dahil uyumlu donanım denetimlerini atlayarak Windows 11’i bilgisayarınıza kurmanıza imkan tanıyan Universal MediaCreationTool isimli bir araç kullanıma sunuldu. Gelin artık süreçleri yakından takip edelim.
TPM’i Atlatarak Windows 11’e Yükseltme
- birinci vakit içinderda Aveyo’nun açık kaynaklı Universal MediaCreationTool aracı için GitHub sayfasına gidelim. Aslında burada tüm araca muhtaçlığımız yok, yalnızca TPM denetimlerini atlatmak için komut belgesine muhtaçlığımız var.
- “Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd” kısmına gidelim.
- Sadece bu belge ortasındaki tüm kodu seçip kopyalıyoruz.
- Not Defteri’ni açın ve kodu içine yapıştırın.
- Belgeyi “disable-tpm-check.cmd” olarak masaüstünüze kaydedin.
- Çalıştırmak için evraka çift tıklayın.
- Windows PowerShell’in aygıtınızda değişiklik yapmasıyla ilgili müsaadeler için Evet’i tıklayın.
TPM 2.0 dayanağı artık denetim edilmeyecek.
Komut kopyalama süreci dışında, kelam konusu aracı GitHub üzerinden direkt indirebilir, “Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update_v1” yahut “Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update_v2” evrakları üzerinden de bypass sürecini gerçekleştirebilirsiniz.
Bundan daha sonra Windows 11 işletim sistemini indirip kurmak için hazırsınız. Şayet halihazırda Windows 11 çalıştıran bir bilgisayara sahipseniz ve bir güncellemeden yoksun kaldıysanız, artık güncellemeler de sıkıntısız inmeye başlayacak.
TPM’i Atlatarak Pak Windows 11 Heyetimi
Windows 11’e yükseltme yapmak yerine pak bir yükleme yapmayı planlıyorsanız, TPM algılaması devre dışı olan bir yükleme diski yahut ISO belgesine muhtaçlığımız var. Universal MediaCreationTool ayrıyeten TPM durumunu denetim etmeyen Windows 11 ISO’ları yahut USB belgeleri oluşturma konusunda mahir.
- Aveyo’nun açık kaynaklı Universal MediaCreationTool aracı için GitHub sayfasına gidelim.
- Buradan “Download ZIP” irtibatına tıklayarak MediaCreationTool.zip belgesini indirin.
- MediaCreationTool.bat evrakını zip belgesinden çıkarın ve istediğiniz klasöre kaydedin.
- MediaCreationToolbar’ı çalıştırın. Windows belgeyi potansiyel olarak tehlikeli olarak işaretlerse, “bir daha de çalıştır” butonuna tıklayın.
- MCT sürümü olarak 11’i seçin.
- Tercihinize bağlı olarak “Create USB (USB Oluştur)” yahut “Create ISO (ISO Oluştur)” butonuna tıklayın. Sanal bir makineye heyetim yapıyorsanız ISO evrakını seçmeniz gerekiyor.
- Windows tarafınca Power Shell’in bir uygulamayı açmasına müsaade verilip verilmeyeceği sorulduğunda Evet’i tıklayın. daha sonrasında medya oluşturma aracı başlatılacak. Şayet suram sırasında “Windows 10” ile ilgili ibareler görürseniz buna aldırış etmeyin.
- İstendiğinde USB flash şoförünü yahut ISO evrakını seçin.
- USB şoförünün yahut ISO evrakının kaydedilmesi için evrak pozisyonunu seçin.
- Media Creation Tool, Windows 11’i Microsoft sunucularından indirip önyüklenebilir bir USB Flash şoför yahut bir ISO belgesi oluşturacak. Bu süreç biraz vakit alabilir ve “Windows 10 indiriliyor” üzere bir yazı görürseniz bir daha buna aldırış etmeyin.
Resmi Windows 11 takviyesi olmayan i5-2450M işlemcili dizüstü bilgisayar
Son olarak, elinizde halihazırda Windows 11 ISO belgesi bulunuyorsa, birinci evredeki TPM Bypass sürecini yaparak konseyimi gerçekleştirebileceğinizi belirtelim.