Tüm Yamaları İçeren Windows 11 Güncellemesi Yayınlandı: KB5010386

Adanali

Member
Windows 11 KB5010386 tüm kullanıcılar tarafınca artık indirilebilir durumda ve bu pek büyük bir toplu güncelleme. Microsoft, Windows Update’in yanında manuel olarak yükseltme yapmak isteyenler çevrimdışı yükleyiciler de yayınladı.

Salı Yaması güncellemesi, evvelki isteğe bağlı güncellemedeki tüm düzeltmeleri ve ayrıyeten güvenlik geliştirmelerinin tamamını içeriyor. Güncellemeyle birlikte aygıtların daha yavaş çalışmasına niye olabilecek bir sorun da giderilmiş durumda. Fakat Ocak ayının sonunda yayınlanan son isteğe bağlı güncellemeyi aldıysanız bu iyileştirmeler aslına bakarsan sisteminizde uygulanmış olacak.

Muhtemelen bildiğiniz üzere, Windows 11’de okuma/yazma suratlarını olumsuz etkileyebilecek kıymetli bir sorun yaşanıyordu. Bu problemlerin Ocak 2022 toplu güncellemesiyle giderildiği sav edilse de, birtakım şahıslar kurulumdan daha sonra bile diskin yavaş olduğunu bildirmişti.

Windows 11 Şubat 2022 güncellemesi ile bu performans meseleleri için nihayet tam bir düzeltme sağlandı. Microsoft, değişiklik günlüğünde güncelleme sıra numarası (USN) günlüğünü aktifleştirdiğinizde birtakım yapılandırmalarda oluşabilecek bir performans gerileme kusurunu düzelttiğini deklare etti.

Bugün güncellemeleri denetim ederseniz aşağıdaki üzere indirme nazaranceksiniz:

• 2022-02 x64 Tabanlı Sistemler için Windows 11 Toplu Yenileştirmesi (KB5010386)
Güncellemeleri manuel olarak yapmak için aşağıdaki temas üzerinden MSU belgelerini indirebilirsiniz:

• Windows 11 KB5010386 Direkt İndirme İlişkileri: 64-bit
  • Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) sürecinin çökmesine niye olan bir sorun da dahil olmak üzere epeyce sayıda güvenlik sorunu giderildi.
  • Microsoft Bing teknolojilerini temel alan ve her Windows Ayarları sayfasıyla ilgili Yardım mevzularını önermek için kullanılan yardım özelliği takviyesi.
  • İşletim sisteminin bağlı Bluetooth aygıtları için yeni olmayan pil yüzdelerini gösterdiği bir yanılgı düzeltildi.
  • Birtakım imaj düzenleme programlarının makul yüksek dinamik aralıklı ekranlarda renkleri yanlış biçimde oluşturmasına niye olan bir sorun düzeltildi.
  • Windows 11 nazaranv çubuğunun otomatik gizleme özelliğini etkileyen bir sorun düzeltildi.
Microsoft, desteklenen tüm aygıtlarda düşük ışık şartlarında daha düzgün karşılık verecek bir değişiklik yaptığını söylüyor. Değişiklik günlüğüne nazaran, HDR monitörlerin renk alamamasına niye olan kıymetli bir sorun da giderildi.

İşletim sisteminin ses hizmetinin birtakım yapılandırmalarda karşılık vermemeye başlamasıyla ilgili diğer bir sorun düzeltildi. Benzeri biçimde, uygulamalar aslında çalışmadığında uygulama simgesinin misyon çubuğunda görünmesine niye olan bir yanılgı da çözülmüş durumda.

• Microsoft Edge: Internet Explorer modunda sürece meselelerine niye olan bir sorun düzeltildi.
  • Giriş Usulü Düzenleyicisi’nde (IME) dizelerin girilememesi sorunu düzeltildi.
  • Windows 11’de ses hizmetini kilitleyen ve donanım hızlandırmalı Bluetooth sesini etkileyen bir sorun düzeltildi.
  • VPN profilleriyle ilgili problemler düzeltildi.
  • Azure Active Directory (AAD) çalışması için yazılan uygulamaları etkileyen sıkıntılar düzeltildi.
Şubat 2022 güncellemesi ile Windows 11’in Ayarlar kısmı daha fazla düzgünleştirme alıyor ve Microsoft aboneliklerini direktörün yeni bir yolunu içerecek. Kullanıcılar, Office aboneliklerini yahut şahsi Xbox Game Pass aboneliğini direkt Ayarlar > Hesaplar > Microsoft Hesabınızdan yönetebilecekler.

Üstteki ekran imajında de nazaranbileceğiniz üzere, Windows 11 artık faal aboneliklerinizi ve ödeme geçmişinizi gösterebilir. Başka özellikler içinde mükafatlar ve Microsoft hesabı web sayfasında bulacağınız özellikler yer almakta.

Ayrıyeten Microsoft, Ayarlar uygulamasındaki tüm sayfalara yeni bir “Yardım” kısmı ekliyor. Bu, kullanıcıların Bing’deki özellik hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlıyor.