Uzman Çavuş sevgilisini öldürmüştü! ‘Korkutmak için yaptım’

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Uzman Çavuş sevgilisini öldürmüştü! ‘Korkutmak için yaptım’
Damla GÜLER / İSTANBUL – İstanbul Kağıthane’de 5 Temmuz tarihinde meydana gelen olayda 30 yaşındaki Gizem Erdoğan birebir meskende yaşadığı sevgilisi Kıyı Güvenlik Komutanlığında bakılırsavli 26 yaşındaki Topçu Uzman Çavuş Zeynel Yıldırım’ı vurarak öldürmüştü. Olayın akabinde tutuklanan Gizem Erdoğan hakkında, “kasten öldürme” kabahatinden müebbet mahpus cezası istemiyle dava açıldı. Açılan davanın birinci duruşması bugün İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Gizem Erdoğan ve avukatları katıldı. Zeynel Yıldırım’ın ailesi ve avukatları ise duruşmaya katılmadı.

“SÜREKLİ ALKOL VE UYUŞTURUCU İÇİYORDU”?

Duruşmada birinci kere savunma yapan sanık Gizem Erdoğan, Zeynel Yıldırım ile olaydan 8 ay evvel toplumsal medyadan tanıştıklarını ve sevgili olduklarını, 3 aydır da tıpkı konutta yaşadıklarını söylemiş oldu. Zeynel Yıldırım’dan vakit zaman şiddet gördüğünü anlatan Erdoğan, “Eve geldiğinde daima alkol ve uyuşturucu içiyordu. Ben olabildiğince kendimi korumak için hiç bir şey demiyordum. O kadar tedirgindim ki ağzımdan bir laf çıksa beni dövecek diye düşünüyordum” dedi.

“SESİM DUYULMASIN DİYE BAŞIMI YASTIĞA BASTIRDI”

olaydan evvelki gece Yıldırım’ın kendisine masaj yapmasını istediğini anlatan sanık Gizem Erdoğan, “Tişörtünü çıkardı. Masaj yapmaya başladıktan 5-10 dakika daha sonra beni önüne alıp üzerinden çıkardığı tişörtle kollarımı bağladı. Zorla karşıt alakada bulundu. Yapma diye epey bağırdım. Sesim duyulmasın diye başımı yastığa bastırdı. Bittikten daha sonra salona geçti. Ben odada ağlarken uyumuşum. Gece uyandığımda yanımda yatıyordu. Kalkıp salona gittim” dedi.

“FOTOĞRAFLARIMI SİLİP GİDECEKTİM”

Zeynel Yıldırım’ın elinde çıplak fotoğrafları olduğunu ve kendisini daima bunları internete koymakla tehdit ettiğini anlatan Erdoğan, “Telefonunda fotoğrafları aradım. Silip Samsun’a dönecektim ancak fotoğrafları telefonunda bulamadım. Fulya isminde bir kızla yazışmalarını gördüm. Kızın numarasını aldım. Sabaha kadar uyumadım. Zeynel sabah kalkıp işe gidince ben de yürüyüş yapmak için dışarı çıktım” dedi.

“HAMİLELİK KUŞKUM VARDI”

Konuta gelirken alkol aldığını ve konutta içtiğini anlatan Gizem Erdoğan, “Gece numarasını aldığım Fulya isimli kişiyi aradım. Bana benden haberi olmadığını, Zeynel’in kendisine evleneceklerini dediğini anlattı. O devir hamilelik kuşkum vardı. Ben de Zeynel’in annesini arayarak durumu anlattım. Beni biliyor sanıyordum. Fakat annesi Zeynel’in benden hiç bahsetmediğini beni tanımadığını söylemiş oldu. Zeynel’le konuşacağını söyleyip telefonu kapattı” dedi.

“KORKUTMAK İÇİN ATEŞ ETTİM YOKSA BENİ ÖLDÜRECEKTİ”

Yaşadıkları yüzünden buhrana girdiğini anlatan Erdoğan, “Sürekli uygunsuz fotoğraflarımı düşünüyordum. Gece bana yaşattığı olay aklımdan çıkmıyordu. O psikolojiyle kendime ziyan vermeyi düşündüm. Kendimi birinci kez bu kadar çaresiz hissediyordum. Annesini aradığım için şu an fotoğraflarımı internete yüklüyordur diye düşünmeye başladım. Silahı alıp çenemin altına koydum. O anda kapının açılma sesi gelmeye başladı. Ardında anahtar olduğu için açamadı. Ben de silahı koltuğun üstüne koyup açmaya gittim. Tam kapıyı açacakken, ‘sen Fulya’yı nasıl ararsın. Aç kapıyı seni geberteceğim’ dedi. Geri dönüp silahı aldım. Kapıyı açıp ateş etmeye başladım. Ayaklarına gerçek ateş ettim korksun diye zira bana ziyan verecekti. Beni öldürmekle tehdit ediyordu. Beni öldürecekti. 3-4 el silah sesi hatırlıyorum. Öbür bir şey hatırlamıyorum” dedi.

“KAPIYI KAPATIP ANNEMİ ARADIM”

Zeynel Yıldırım’ı yerde görür görmez çabucak silahı elinden attığını ve kapıyı kapattığını anlatan Erdoğan, “Hemen acil servisi aradım. daha sonra annemi aradım. Anneme onu vurdum dedim. Annem de bana, ‘niçin vurdun? niye yanıma gelmedin?’ dedi. Anne ben onu öldürmeseydim o beni öldürecekti dedim. 10 dakika olmadan da polisler gelip beni aldı” dedi.

“ONUN BENİ SEVMEDİĞİ KADAR ÇOK SEVİYORDUM ONU”

Emelinin korkutmak olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ben kendini koruyan az bayanlardan hissediyorum. Karşınıza bu türlü çıkmak istemezdim. Ben onu fazlaca seviyordum. Onun beni sevmediği kadar ben onu fazlaca seviyordum. Asla birine ziyan verme niyetim yoktu. esasen hala öldüğüne inanamıyorum. Ben yalnızca gitmek, ayrılmak istiyordum ancak beni bırakmıyordu” dedi.

Alınan savunmanın akabinde sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, ortalarında maktulün eski kız arkadaşı da olan şahitler hakkında zorla getirilme sonucu çıkararak duruşmayı erteledi.