Vatandaşlar itirazın çözümü konusunda bölünmüş durumda

KıtlamA

New member
Şu ana kadar sadece organ bağışı kartı olan kişilerin organ bağışına izin veriliyordu. Pek çok kişi çekilmeyi destekliyor ancak herkes bu fikre ikna olmuyor.

Milyonlarca vatandaş organ bağışı kartı taşıyor. Bu, sahibinin ölümü halinde organların ihtiyaç sahiplerine nakledilmesi için alınmasına istekli olduğunu belgeliyor. Ancak bu talebi karşılayamıyor ve organ nakli için bekleme listeleri uzun.

Eski Sağlık Bakanı Jens Spahn, yasayı değiştirerek sorunu çözmek istiyordu: Organ bağışına rıza göstermek yerine, itiraz etmedikçe tüm vatandaşlar otomatik olarak bağışçı olacaktı. Böyle bir düzenleme birçok Avrupa ülkesinde geçerlidir. Ancak plan 2020'de başarısızlıkla sonuçlandı. Dört buçuk yıl sonra Federal Meclis'in birkaç üyesi sözde itiraz düzenlemesini yeniden uygulamaya koyuyor. Pazartesi günü partiler arası bir girişim sundular.

Bize gönderilen yüzlerce mektubun da gösterdiği gibi, konu aynı zamanda çevrimiçi okurları da ilgilendiriyor. Çoğu bu fikri destekliyor ancak birçoğu da endişelerini dile getiriyor.

Jens Spahn, Ocak 2020'de Federal Meclis'te: Eski Federal Sağlık Bakanı, organ bağışı konusunda kapsam dışında kalma çözümü lehinde konuştu.

Resmi büyüt

Jens Spahn, Ocak 2020'de Federal Meclis'te: Eski Federal Sağlık Bakanı, organ bağışı konusunda kapsam dışında kalma çözümü lehinde konuştu. (Kaynak: Imago / Stefan Zeitz)

Katrin Fallmann şöyle yazıyor: “Avusturyalı olduğum için şanslıyım. Burada otomatik olarak bağışçı oluyorsunuz. Reddetme kuralı olmasaydı, yeni kalbim olmadan bir aydan daha kısa bir süre hayatta kalabilirdim. Donörüm hayatımı kurtardı ve ona sonsuza kadar minnettar olacağım. onun ya da onun.”

Muhaliflerine şu sözlerle sesleniyor: “Umarım hiçbir zaman kendinizin veya bir yakınınızın organ bağışına bağımlı olduğu bir durumla karşılaşmazsınız.”

“Çocuk yoğun bakım ünitesinde çalıştım ve hâlâ organ bağışçısı değilim” diyor Ursula Wirweitzky“Ancak vasiyetnamemde organ bağışı istemediğim de yazıyor. Hayatım biterse bu böyle olur.”

Adeel Kureyşi on bir yaşındayken böbreklerini kaybetti. Başarılı bir nakile rağmen sorunları yaşamaya devam eden 31 yaşındaki hasta, “Sağlıklı olan ve diyalize girmenin ne anlama geldiğine dair hiçbir fikri olmayan hiç kimse böyle bir hayatı hayal edemez” diyor. “Asla gerçekten sağlıklı olamazsın” diyor.

“Umarım yeni böbreğe ihtiyacı olan herkes bir an önce ona kavuşur. Çünkü kolay değil. 'Bu benim bedenim, kendim karar vermek istiyorum' diyen insanlar, yeni bir böbrek bekleyen acı çekenlerle empati kuramazlar. organ.”

“İtiraz çözümü mutlak bir küstahlıktır” diyor Sabine Wahrenberg“Yapabilmek için her sözleşmeyi aktif olarak kabul etmeniz gerekiyor. Sözleşme istemezsem teklifi görmezden gelirim, hepsi bu. Organlarımı bağışlamak benim için farklı değil. Donör kabul etmek istemiyorum Organlarımı da bağışlamak istemiyorum, buna uzun zaman önce karar verdim.”

Kristine Dietz şöyle anlatıyor: “Dokuz yıl önce bir kalbim vardı. Bu olmadan önce on yıl geçmişti. Sonunda yapay bir kalp beni 32 ay hayatta tuttu. Sonunda öncelik bana verildi ve Noel'den birkaç gün önce en büyük ödülü aldım. Alabileceğiniz Noel hediyesi: hayata geri dönüş.”

Almanya'nın bu kadar “inatçı” olmasını şaşırtıcı buluyor. “Her yıl organ bağışıyla kurtarılabilecek çok fazla insan ölüyor. Avusturya'da 1986'dan bu yana herkes organ bağışçısı oluyor, hatta ülkede ölen turistler bile. Almanya'nın nihayet kıçından kalkıp geçmesinin zamanı geldi. vazgeçme kuralı.”

“Organ bağışını kabul ettiğim bir bağışçı kartım var” diye yazıyor İnsanlar Hunsche“Bunu gönüllü olarak yaptım. Ancak vazgeçme çözümü insanların itiraz etmeme ataletine bağlı. Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Eğer yürürlüğe girerse organ bağışçısı olmaya devam etmek isteyip istemediğimi ciddi olarak değerlendireceğim. “