Windows 11 indir – Windows 11 Türkçe ISO evrakı

Adanali

Member
Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11‘i nasıl kuracağını merak eden biroldukca kişi bulunuyor. Arama motorlarında Windows 11 indir ve Windows 11 heyetim sözlerine olan artış bunun en büyük ispatı. Bu kapsamda Windows 11 Türkçe ISO indirme ve heyetim rehberi ile karşınızdayız.

Windows 11 Türkçe ISO belgesini direkt Microsoft sunucularından çekeceğiz. Öncesinde Windows 11’in donanım uyumluluğu konusunda büyük reaksiyon topladığını ve kurallar hafifçeletilmiş olsa da her işlemciyi desteklemediğini hatırlatmak isteriz.

Çeşitli teknikler ile Windows 11’i uyumlu olan bilgisayarlara kurmak mümkün. Bu sistemler içinde inançlı bulduklarımızı da ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız.

Windows 11 indir – Windows 11 Türkçe ISO

Microsoft’un yeni işletim sistemini kullanmak için önünüzde iki seçenek var: Windows 10 yüklü bir PC’yi Windows 11’e yükseltmek yahut pak bir Windows 11 konseyimi gerçekleştirmek. Biz ikinci yolu yani ISO evrakı ve bir harici disk / bellek yardımıyla pak bir suram yapmayı tercih edeceğiz.

• Buraya yahut “ ” adresine tıklayarak Microsoft’un Windows 11 için hazırladığı sayfaya ulaşıyoruz.
  • Windows 11 yükleme medyası oluşturmak için Microsoft’un geliştirmiş olduğu bir yazılım bulunuyor. Lakin biz kendi usulümüzü kullanacağımız için üçüncü seçeneğe yani Windows 11 Disk İmajını (ISO) İndir başlığına geliyoruz.
  • Bu kısımda listede yer alan tek seçenek olan Windows 11’i seçtikten daha sonra çabucak alt kısmında yer alan “İndir” butonuna tıklıyoruz.
  • İkinci etapta lisan seçimi yapmanız gerekiyor. Heyetim rehberi Türkçe olsa da, Windows 11’i desteklenen onlarca farklı lisandan birisini tercih ederek indirebilirsiniz.
Not: ISO evrakının seçtiğiniz lisanda olacağını hatırlatmak isteriz. Yani Almanca’yı seçtiğinizde suram ekranlarının ve işletim sisteminin lisanı Almanca olacak. Biz muhtaçlığımız olan Windows 11 Türkçe ISO evrakını elde etmek için Türkçe’yi seçiyoruz.

• Onayla” butonuna tıkladıktan daha sonra direkt Microsoft sunucularından indireceğiniz Windows 11 için ISO linki karşımıza çıkıyor. Artık tek yapmanız gereken “İndir” butonuna tıklamak. Size verilen bu link 24 saat boyunca geçerli ve diğer bir vakit yine indirmek istediğinizde üstteki adımları yeniden etmelisiniz.
Windows 11 ISO belgesi oluşturma

ISO belgesini indirdikten daha sonra heyetim kademesine geçebilmek için dataları bir harici diske / belleğe yazdırmamız gerekiyor. İsterseniz ISO evrakını direkt bir DVD’ye de yazabilirsiniz, lakin günümüzde bilhassa dizüstü bilgisayarların büyük kısmında DVD okuyucu bulunmuyor.

• En az 8GB boyutundaki flash belleğinizi bilgisayarınıza takın
  • Buradaki ilişkiden Rufus’un son sürümünü indirin ve kurun.
  • Kurmuş olduğunuz Rufus yazılımı açtıktan daha sonra aşağıdaki üzere bir ekran sizi karşılayacak.
En üst kısımdaki “Aygıt” listesinden heyetimde kullanmak istediğiniz depolama ünitesini (USB bellek yahut Harici Disk) seçin.

Akabinde “Önyükleme seçimi” satırındaki “Seç” butonuna tıklayarak indirmiş olduğunuz Windows 11 ISO’sunu seçin.

Başlat seçeneğine tıkladıktan daha sonra datalar USB belleğinize yazılacak ve Windows 11 Heyetim USB’niz hazır hale gelecek. Bu süreç sırasında USB bellekteki tüm dataların silineceğini belirtmek isteriz.

Windows 11 32 Bit ISO evrakı yok mu?

Günümüzde bilgisayarları bir kenara bırakalım, akıllı telefon ve tabletlerde 64 bit işletim sistemi / işlemci standart hale geldi. Bu kapsamda Microsoft’ta haklı olarak Windows 11 işletim sistemini yalnızca 64 Bit olarak kullanıcılarla buluşturdu. Yani 32 Bit bir işlemciye sahipseniz, 64 Bit dayanağına sahip birfazlaca işlemcinin bile uyumlu olmadığı Windows 11’e geçiş yapma bahtınız yok.

Windows 11 fiyatsız mi?

Hem evet, tıpkı vakitte hayır! Hali hazırda Windows 10 lisansına sahipseniz, Windows 11’e fiyatsız bir biçimde yükseltme yapabilirsiniz. Lakin rastgele bir lisansa sahip değilseniz, Windows 11’i satın almanız gerekiyor. Aksi takdirde deneme mühletinin dolduğuna dair ihtarlar ile karşı karşıya kalacaksınız.

Kayıt defterinde yapılacak değişiklikler ile bu ikazları silmek çok sıradan hale gelmiş olsa da, Windows 11 için bir lisans satın almanızı ve asla crack kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Fiyatsız kullanmasın devam etmesi ve işletim sisteminin kendini lisanslı sanması için geliştirilen crack / aktivasyon yazılımlarının makûs hedefli yazılım içerme oranı pek yüksek. Bu durum şahsi ve kurumsal datalarınızı tehlikeye sokuyor.