‘Yasemin ölmedi, yaşıyor’ diyen sanığa anniçin reaksiyon: Numara yapıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
‘Yasemin ölmedi, yaşıyor’ diyen sanığa anniçin reaksiyon: Numara yapıyor
Fatih Alşan(41), 4 Aralık 2020’de eski nişanlısı Yasemin Aydın’ı (41) konuşmak için arabayla Altındağ ilçesinden alıp, Mamak ilçesi Kızılcaköy Mahallesi’ne götürdü. Alşan, Aydın’ın telefonuna gelen iletileri okumak isteyince tartışma çıktı. Alşan, tartışma sırasında araçtan inmek isteyen Aydın’ı tabancayla 3 el ateş ederek öldürdü. Aydın’ın cesedini arabayla 300 kilometre taşıyan Fatih Alşan, TEM Otoyolu Sakarya geçişinde yol kenarına attı. Olayın akabinde yakalanıp tutuklanan Alşan hakkında, ‘kasten öldürmek’ hatasından ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası istemiyle dava açıldı.

‘YASEMİN ÖLMEDİ, HER AKŞAM KONUŞUYORUZ’

Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanan tutuklu sanık Fatih Alşan, savunmasında Aydın’a ateş edip etmediğini hatırlamadığını belirterek, “Yasemin ölmedi, hala yaşıyor. Biz her akşam konuşuyoruz” dedi. Alşan, mahkeme liderinin polisteki tabirini sorması üzerine de bir evvel verdiği tabirleri hatırlamadığını söylemiş oldu.

‘AZ CEZA ALMAK İÇİN YAPIYOR’

Aydın’ın annesi Kamile Aydın ise kızının olay günü 13.30’da konuttan ayrıldığını, ortadan 10 dakika geçtikten daha sonra da birebir binada oturan Fatih Alşan’ın çıktığını belirterek, “Hemen kızımı aradım, ‘Kızım dikkat et Fatih de peşinden çıktı’ dedim. Kızım da ‘Dikkat ederim anne merak etme’ dedi. daha sonra 14.30’da tekrar kızımı aradım, ulaşamadım. daha sonra oğluma bildiri attığını, Nigar’da kalacağını öğrendim” tabirlerini kullandı. Aydın, sanığın savunmasıyla ilgili de, “Daha evvel bir anormalliği yoktu. Az ceza almak için numara yapıyor” dedi.

Yasemin Aydın’ın kardeşi Selim Aydın da sanık Alşan’ın olay yaşanmadan evvel de ablasını tehdit ettiğini tabir ederek, “Ablamı öldüreceğini, kimseye yar etmeyeceğini söylüyordu” diye konuştu.

Taraf avukatlarının beyanlarından daha sonra mahkeme, Alşan’ın tutukluluğun devamına ve akli istikrarının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

‘YARGININ BU SAVUNMAYA GÖZ YUMMAMASI GEREKİR’

Duruşma daha sonrası açıklama yapan Aydın ailesinin avukatı Dilara Sarıkaya, sanık Fatih Alşan’ın duruşmada, akli istikrarı yerinde değilmiş üzere numara yaptığını söyleyerek, “Toplumumuzun kanayan yarası bayan cinayetlerinde kravat takıp güzel hal indirimi alma periyodundan daha sonra bir de olayın sıcağı sıcağına hem karakolda hem sulh ceza mahkemesinde cürmün tüm detaylarını ikrar eden sanıkların mahkeme huzuruna çıktıktan daha sonra salt cezasını hafifçeletmek ismine akıl sıhhatinin yerinde olmadığına ait davranışlarda bulunma yoluna başvurdukları görülmektedir. Ne yazık ki bu durum giderek alışkanlık haline gelmiştir. Türk yargısının bu savunmaya göz yummaması gerekir. Adil bir yargılamanın gerçekleşebilmesi için bu hususa kamuoyunun ve Türk yargısının bilhassa hassasiyet göstermesi gerekmektedir” dedi.