Yer: İstanbul! Civcivlerini kovaladı, köpeğin başını sopayla kırdı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Yer: İstanbul! Civcivlerini kovaladı, köpeğin başını sopayla kırdı
Olay, dün sabah Ferhatpaşa Mahallesi yaşandı. Teze göre, mahalle sakinlerinin “Duman” ismini verdikleri sokak köpeği, Hasan Kızıl’a ilişkin tavuk ve civcivleri kovaladı. Buna sonlanan Kızıl, eline aldığı sopayla köpeği öldüresiye dövdü. Mahalledeki hayvansever, kendisine bildirilen yaralı biçimdeki köpeği Ataşehir’de bulunan veteriner kliniğine götürdü. hanımın götürdüğü klinik bakılırsavlileri yaptıkları tetkiklerde önemli darbeler alan köpeğin kafatasında kırıkları oluştuğunu ve daha donanımlı bir kliniğe gdolayılmesi gerektiğini söylemiş oldu. Bunun üzerine bayan Sokak Hayvanlarını Müdafaa Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SUHAYKO) Lideri Yasin Yılmaz’a durumu bildirdi. Gelen Yasin Yılmaz, köpeği alarak daha donanımlı aygıtların bulunduğu öbür bir kliniğe götürdü. Köpek burada tedavi altına alındı.

“DUMAN’IN BAŞI SOPAYLA KIRILDI”

SUHAYKO Derneği Lideri Yasin Yılmaz, “Öğlen saatlerinde Belma Hanım diye bir üyemiz WhatsApp üzerinden bizimle bağlantıya geçti. Çok makûs bir olay olduğunu ve bir köpeğin başının sopayla kırıldığını söyleyip, bize görüntüler attı. Köpeğin dövüldüğünü birinci Belma Hanım’a ihbar etmişler. Zira, mahallede köpeklerle ve kedilerle ilgilendiği için kendisini biroldukça insan tanıyor. Köpeği Ataşehir’de bir klinikten teslim aldık. Birinci tetkiklerde kafatasında hayli önemli kırıklar olduğu söylendi. Onun dışında epeyce önemli bir travması vardı köpeğin. Daha donanımlı bir kliniğe gitmesi gerektiğini söylemiş olduler. Biz de oradan alıp daha donanımlı bir kliniğe sevk ettik köpeği” dedi.

“DERNEKLERİN ELİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMA VASFI ALINDI”

Yılmaz, “Biz bununla alakalı Tarım Orman Bakanlığı’na şikayetçi olacağız fakat biliyorsunuz ki, yeni çıkan maddede derneklerin elinden şikayetçi olma vasfı alındı. Biz ne kadar şikayetçi olsak da vilayet tarım müdürlükleri şayet karar verirlerse süreç yapılacak” diye konuştu.

“BEN DÖVDÜM HİÇBİR HALDE KARIŞAMAZSINIZ”

Köpeğe saldıran kişinin o mahallede oturduğunu tabir eden Yılmaz, “İddiasına nazaran köpek, tavuklarını ve civcivlerini kovalamış. O da o hırsla ‘ben köpeği dövdüm’ diyor. Şu an yanlarına giden insanlara da, ‘ben dövdüm, hiç bir biçimde karışamazsınız’ diyor. Biraz evvelce dernek üyelerimiz oraya gitti, ailesi insanlara saldırmış” biçiminde konuştu.

DAYAK ANLARI KAMERADA

Köpeğin sopayla dövüldüğü anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. İmgelerde, Kızıl’ın elinde sopayla köpeğin başına tekraren vurduğu görülüyor.