13 yıldır dinmeyen acı! Güngoren şehitleri anıldı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
13 yıldır dinmeyen acı! Güngoren şehitleri anıldı
27 Temmuz 2008’de İstanbul Günbakılırsan’deki Menderes Caddesi’nde çöp kutusuna bırakılan iki bombanın patlatılması kararı hayatını kaybeden 17 vatandaş için, isimlerinin yazılı olduğu anıtın önünde anma merasimi düzenlendi. Şehit aileleri ve gaziler ile yakınlarının katıldığı merasimde acılar hala dün üzere tazeydi. Hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan merasimde, şehitler için Kuran’ı Kerim okundu, dua edildi.

HER TOPRAKTA ŞÜHEDANIN KANI VAR

Merasime Günnazarann Kaymakamlığı’na vekaleten Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan katıldı. Eldivan hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine baş sıhhati dileyerek, “Bin yıldır Anadolu topraklarında o kadar fazlaca şehit verdik ki ayağımızı bastığımız her toprakta şühedanın kanları var. Bu topraklarda yaşamanın da bir bedeli var. Birlik birlikteliğimizi bozmamamız lazım. Çocuklarımızı birlik birliktelikle sırt sırta, omuz omuza yetiştirmemiz gerekiyor” sözlerini kullandı.

KARDEŞLERİMİZİN ANISINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Günnazarann Belediye Lideri Bünyamin Demir ise, “Ülkemiz için, milletimiz için canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşanan patlamada vefat eden şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Acılarımızı 13 yıl geçmesine karşın unutmuyoruz. Şehit olan kardeşlerimizin anısına sahip çıkacağız. Şehitlik bizim için ölmek demek değil. Biz şehitlerin ölmediğine inanan, yaşadığına iman eden bir dinin mensuplarıyız. Şehitliği arzulayan, yücelten bir milletin evlatlarıyız. Biz onların kahramanlığı yardımıyla huzurla yaşadığımızı farkındayız. Minarelerimizden ezan eksilmiyorsa, milletimiz geleceğe umutla bakabiliyorsa, Türkiye gayelerine hakikat emin adımlarla yürüyebiliyorsa işte bu kahramanların fedakarlıkları yardımıyladir” diye konuştu.

KUŞLARINA YEM ALMAK İÇİN GİTTİ; BİR DAHA GERİ DÖNMEDİ

Patlamada 47 yaşındaki eşi Hayrettin Güler’i kaybeden Bengü Güler, gözyaşlarını tutmaya çalışarak yaşadıklarını paylaştı.

Eşinin kuşlara yem almak için markete gittiğini ve tekrar geri dönmediğini belirten Güler, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:

“Saatler daha sonra vefat haberini bir canlı yayında öğrendim. O bomba buraya düşmüştü fakat yıllardır da konutumuzun ortasında duruyor, yıllardır onunla birlikte yaşıyoruz. Kızım bu biçimdelar 4 yaşındaydı ve şu an 17 yaşında. Babasının vefatından 20 gün evvel doğum gününü kutlamıştık. Çok küçüktü lakin artık genç kız oldu. yıllar ve uğraş etmek fazlaca zordu. Çocuğum babasının eksikliğini hala yaşıyor. Ben kimi vakit yapamadığımı, eksik kaldığımı düşünüyorum zira çocuğumu bu türlü büyütmek epeyce zordu. Sevindiğimiz tek bir şey var; bayrağımızın kırmızısında artık bizim de kanımız var” dedi.

Yakınlarını kanlı akında kaybedenler ile terörü lanetleyen epey sayıda kişinin şehitlerin isminin yazılı olduğu anıta gül bırakması ve dua etmesiyle anma programı bitmiş oldu.