3 yaşındaki Alperen’in dövülüp öldürüldüğü davada karar onandı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
3 yaşındaki Alperen’in dövülüp öldürüldüğü davada karar onandı
Olay, 15 Haziran 2020’de Pınarbaşı ilçesi, Güney Mahallesi, Güney Sokak’ta meydana geldi. Harun Sezer 1,5 yıldır bir arada yaşadığı Emel Öner’in birinci evliliğinden olan oğlu Alperen Ekinci’yi yumruk atıp tekmeleyerek öldürdü. ‘Yaralama’ üzere cürümlerden da sabıkası bulunan Sezer, Ekinci’nin cansız vücudunu meskene 100 metre uzaklıktaki mezarlıkta toprağa gömdü. Emel Öner, cinayetten 1 hafta daha sonra yaşananları Harun Sezer’in akrabalarına anlattı. Durumu öğrenen Sezer ise kaçtı. Sezer’in akrabalarının ihbarı üzerine Emel Öner, gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alperen’in cesedi ise gömüldüğü yerden çıkarılıp, otopsi yapıldıktan daha sonra defnedildi. Harun Sezer de 29 Haziran’da yakalanıp, tutuklandı.

Sanıklar hakkında ‘çocuğu ya da vücut yahut ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi taammüden öldürme’ ve ‘öldürmeye yardım etme’ cürümlerinden dava açıldı. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde 28 Mayıs’ta görülen davanın 4’üncü duruşmasına sanıklar Sesli ve Manzaralı Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla tutuklu bulundukları cezaevlerinden katıldı. Alperen Ekinci’nin şikayetçi babası Serdal Ekinci ile avukatları ise salonda hazır bulundu. Davaya, Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı avukatı da müdahil oldu.

‘VİCDANSIZ BİR ANNE DEĞİLİM’

Hatasız olduğunu söyleyen sanık Emel Öner, ağlayarak yaptığı savunmada “O geceyi yaşayan benim. Kızım ve Alperen içinde kaldım. O gece dehşet gecesiydi. O denli vicdansız bir anne değilim. Harun daima beni tehdit etti. Ben yandım, sıkıntımı kimseye anlatamadım. Ben bir anneyim. Tek cürmüm; o gün ölmemek. Adaletinize güveniyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

‘BENİM EN UFAK BİR HATAM YOK’

Emel Öner’in palavra dediğini sav eden sanık Harun Sezer ise, “Mahallemiz daima insan hareketliliğin olduğu bir yer. ‘Kimseye haber veremedim’ derken palavra söylüyor. Mezarın yerini dahi gösteren Emel’dir. Benim sabıkalarımdan daima bahsediyorlar lakin benim bu olayda en ufak bir cürmüm yok. Alperen için kendi çocuğumdan vazgeçtim. Yeterli niyetimin kurbanı oldum. Adaletinize güveniyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Harun Sezer’i, ‘çocuğu ya da vücut ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi taammüden öldürme’ hatasından ağırlaştırılmış ömür uzunluğu mahpus cezasına çarptırdı. Sanık hakkında hiç bir indirim unsuru uygulamadı. Heyet, Emel Öner’in ise beraatine ve tahliyesine hükmetti.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Öldürülen Alperen Ekinci’nin babası Serdal Ekinci’nin avukatı ile Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı avukatı, her iki sanığa verilen karara itiraz için Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu. İtiraz dilekçesinde mahkemece verilen sonucun yöntem ve yasaya ters olup, sanıkların hata sürece kastıyla gerçekleştirdikleri aksiyonları niçiniyle cezalandırılmaları gerektiği açıklandı.

EVRAK BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ’NE TAŞINDI

Sanık ve müşteki avukatları, mahallî mahkemenin sonucunı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Belgenin geldiği 1’inci Ceza Dairesi, ağırlaştırılmış ömür uzunluğu mahpus cezası alan Harun Sezer ile beraat eden Emel Öner ile ilgili sonucunı deklare etti. Ceza Dairesi tarafınca metoda ve temele ait rastgele bir hukuka tersliğin bulunmadığı, kanıt ve süreçlerde rastgele bir eksikliğin olmadığı ve ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu belirtilerek, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar onandı. Oy birliği ile alınan sonucun, Yargıtay temyiz yolunun açık olmak üzere verildiği açıklandı.