Aksaray’da öğretmenin dövdüğü öğrenci ve ailesine ruhsal takviye

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Aksaray’da öğretmenin dövdüğü öğrenci ve ailesine ruhsal takviye
Olay, 14 Aralık günü Ortaköy ilçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda meydana geldi. Öğretmen Ali İstek Y., ders sırasında 5’inci sınıf öğrencisi T.K.’yı sınıftan çıkartıp koridorda tokat ve yumruk atıp dövdü, boğazını sıktı. Gürültüyü duyan diğer sınıftaki teknoloji tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, koşarak vakada dayak yiyen öğrenci T.K.’yı meslektaşı Ali İstek Y.’nin elinden kurtardı.

ondan sonrasında öbür sınıftaki öğretmenler de çıkıp, öğrenciyi alt kata indirdi. Şiddet anı ise güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. Yaşanan olayın akabinde T.K., durumu babası Duran K.’ye anlattı. Duran K. da oğlunu önce hastaneye gdolayıp sıhhat denetiminden geçirdi. T.K.’ya aldığı darbeler niçiniyle 10 gün iş goremez raporu verildi. Akabinde da savcılığa giderek öğretmen Ali İstek Y. hakkında kabahat duyurusunda bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü, öğretmen Ali İstek Y.’yi bakılırsavden uzaklaştırıp hakkında idari soruşturma başlatıp, mevzunun incelenmesi için müfettiş bakılırsavlendirdi. Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlatmış olduğu soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ali İstek Y. de, sözünün akabinde sevk edildiği mahkemece isimli denetim sonucuyla hür bırakıldı.

‘MEMURİYETİNE SON VERİLİP, GERİ GİHZİMTLERDE MİSYON ALABİLİR’

Daha evvel nazaranv yaptığı Sakarya ve İstanbul’da da öğrencilere şiddet uyguladığı öne sürülen öğretmen Ali İstek Y. hakkındaki idari soruşturmanın süratli bir biçimde sürdürüldüğünü belirten Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, ” Yaşanan şiddet olayının akabinde idari soruşturma başlattık. Süratli bir biçimde süren soruşturmamız öğretmenlik mesleğini sürdüremeyeceği ve mesleğine son verilip, memuriyetini geri hizmetlerde yapabileceği istikametinde ilerliyor. Öğrencimiz ve ailesine de ruhsal rehberlik hizmete verilmeye başlandı” dedi.

‘GEREKEN CEZA VERİLSİN’

Torunu T.K.’nin şiddete uğradığını öğrenip okula gelen dedesi Selahattin K., şunları söylemiş oldu:

”Torumun şiddete uğradığını öğrenince, durumu öğrenmek için okula geldim. Biz çocuklarımızı eğitim alsınlar diye okula gönderiyoruz. Torunumun söylemiş olduğine göre, bu öğretmen Ali İstek Y., bizim çocuğumuza okulda ders yaptırmazmış. Matematik dersinde buna ‘Sen anlamıyorsun’ diye fotoğraf yaptırıyormuş. Dayak olayı ise diğer bir öğrenci, öğretmen Ali İstek Y.’ye gidip, ‘T.K. size küfretti. Öğretmen okulda sigara içiyor’ demiş. O da sınıfta dersten koridora çıkarıp dövmüş. Bu öğretmene gereken ceza verilsin. bu biçimde psikopatları niye devlet besliyor. niye bakılırsavine sor vermiyor. Çocuk diğer okula da gitmek istemiyor. yıllardır burada okuyor. Burada arkadaşlarım var diye buraya gidiyor. Benim torunuma yaptı. Bu öğretmen öbür okulda bir daha yapar. Bu hocanın diğer vukuatı varmış.”

T.K.’nın ağabeyi E.K.’nin tıpkı okulda tahsil gördüğünü belirten Selahattin K., ”Torunlarımın ikisi de bu okulda eğitim görüyor. Arkadaşları burada. O yüzden öbür okula gitmek istemiyor.” dedi.

AKSARAY VALİSİ, AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Aileyi ziyaret eden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da toplumsal medya hesabından “bu biçimdesine şanssız ve vicdanlarımızın asla kabul etmeyeceği bir olayın vilayetimizde olması hepimizi derinden üzmüştür; hatta kahretmiştir. İdari istikametten bütün süreçler hassasiyetle yürütülüyor. Ailemiz ve evladımızın her vakit yanındayız’’ bildirisi yayımladı.

Ziyaret daha sonrası da yaptığı açıklamada olayı yakından takip ettiğini belirten Aydoğdu, ”Bu olayın takipçisi olacağız. Aileyi ziyaret ettik. Ulusal Eğitim Bakanımız da bu olayı takip ediyor” dedi.