Anne 4 çocuğunu terk etti, konutta perişan biçimde bulundular

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Anne 4 çocuğunu terk etti, konutta perişan biçimde bulundular
Olay, dün Kepez ilçesine bağlı Kültür Mahallesi’nde meydana geldi. Apartmanın giriş katındaki dairede eşi ve 4 çocuğuyla yaşayan Gizem Y., çarşamba günü eşi Onur Y. ile tartıştıktan daha sonra meskeni terk etti. Komşular meskende bulunan çocuklara uzun müddettir güzel bakılmadığını ve sıhhat durumlarının berbat olduğunu fark ederek, 112 Acil Davet Merkezi’ni aradı. İhbarla harekete geçen polis takımları, meskene girdiklerinde 1’i 5 aylık, başkaları 1, 3, 5 yaşlarında olan çocukların kimilerini baygın buldu. Bunun üzerine konuta sıhhat takımları istendi. Bu sırada Onur Y., eşini arayarak, meskene gelmesini söylemiş oldu. Polis gruplarının de telefondan görüştüğü Gizem Y., geleceğini lakin uzak kentte olduğu için fakat gece saatlerinde dönebileceğini söylemiş oldu.

BABA HUDUT KRİZİ GEÇİRDİ

Polis grupları, çocukların sıhhat kuruluşuna gdolayıleceğini ve tedavi olmaları gerektiğini Onur Y.’ye iletti. Çocuklarını vermek istemeyen Onur Y. de polise uzun müddet direndi. Polisler, biri baygın yatan çocukları kucaklayarak, sıhhat gruplarına teslim etti. Onur Y., çocukların devlet müdafaasına alınacağı kanısıyla hudut krizi geçirdi ve kuvvetlikle sakinleştirildi. Ambulanslarda birinci müdahaleleri yapılan çocuklar, denetim ve tedavileri için hastaneye kaldırıldı. Onur Y. de takım otosuna bindirilerek, polis merkezine gdolayıldü.

AİLEYE KOMŞULAR YARDIM ETMİŞ

Çiftin komşuları, 4 ay evvel mahalleye taşınan ailenin maddi durumunun uygun olmadığını ve mahallelinin yardım ettiğini anlattı. Anne ve babanın çocuklara bakma konusunda bilinçsiz olduğunu argüman eden komşulardan biri, “Geldiklerinde kıyafetleri ve televizyon vardı. Öteki hiç bir eşyaları yoktu. Komşular olarak biz çamaşırlarını yıkıyorduk. Tüm komşular birleşip mesken eşyaları aldık. Aile bütünlüğü bozulmaması için devlet tarafınca danışman ve maaş dayanağı verildi. ondan sonrasında anne de ayrıldı. Anne 2 gündür yok ve yemek yapmayı bilmiyor. Yalnızca mama veriyor. 5 yaşındaki çocuk bile mama yiyor. Çocuklar hem paklık olmadığı birebir vakitte kâfi beslenemedikleri için halsiz ve hastalar. Baygın biçimdeydiler, biz de dayanamadık ve polise bildirdik” dedi.

Çocukların, gerekli sıhhat denetim ve tedavilerinin akabinde Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü takımlarına teslim edileceği kaydedildi.