Arabasını denetim ederken İETT otobüsüne çarpıp, beyin kanaması geçirdi

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Arabasını denetim ederken İETT otobüsüne çarpıp, beyin kanaması geçirdi
Olay, 13 Ocak Perşembe günü Maltepe’de meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Atatürk Caddesinde arabası ile seyir halinde olan Mehmet Denkçi (60) arabasının arıza yapmasıyla yol kenarında durdu. Yol kenarında arabasının arızasını denetim etmek için arabasının önüne eğilen Denkçi ayağa kalktığı sırada istikrarını kaybederek gerisinden geçen İETT otobüsüne çarptı. Seyir halindeki otobüse çarpan Denkçi savrularak yere düştü. Yere düşen Denkçi olay yerinde beyin kanaması geçirerek düştüğü yerde kaldı. Etraftaki vatandaşların olayı bildirmesi daha sonrası olay yerine gelen sıhhat takımları Denkçi’ye birinci müdahalesini olay yerinde yaptıktan daha sonra hastaneye sevk etti. Denkçi’nin beyin kanaması geçirdiği ve dizinde kırıklar olduğu tespit edildi. Otobüs sürücüsü gözaltına alındı.

OTOBÜS DURMADAN DEVAM ETTİ YOLCULAR UYARINCA DURDU

Teze nazaran, Mehmet Denkçi’nin yaralandığı kazaya karışan İETT otobüsünün sürücüsü, kazayı fark etmeyerek yoluna devam etti. Otobüsün içerisinde bulunan yolcuların uyarması daha sonrası sürücü durdu. Yolcuların yardım ettiği kazazede olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

“2 GÜN AĞIR BAKIMDA KALDI, İETT YETKİLİLERİNDEN KİMSE BİZİ ARAMADI”

Kazada yaralanan kişinin oğlu Ersin Denkçi, “İETT yetkililerinden hiç kimse bizi aramadı. Kimse de sormadı. Yalnızca sürücü arkadaş gözaltına alındığı günün akşamı karakolda birisi aradı ve de yalnızca babamın sözünde şikayetçi olmaması istikametinde telkinlerde bulundu. Ben de bunu sormasının epey yanlış olduğunu, bunun şu anda konuşulmasının bile yanlış olduğunu kendisine belirttim. Şu anda Allah nasip ederse yarın ameliyat olacak. Ancak yaş itibariyle de bacağındaki kırıktan dolayı tabiplerin demesi bir sene boyunca yürüyemeyebilir. Hatta sakat bile kalabilir diyorlar.

Düne kadar ben bekledim. Şikayetçi olmamak için tahminen hani gelirler, sürücü arar. Yani durumu nasıl diye sorarlar diye. Lakin kimse arayıp sormadığı için dün itibariyle babam da şikayetçi oldu. Avukat tuttuk. Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi de hem sürücü arkadaşa tıpkı vakitte sigorta şirketine dava açacağız.” biçiminde konuştu.

“HASTANEYE KALDIRDIKLARINDA BEYİN KANAMASI GEÇİRDİĞİNİ ÖĞRENDİK”

Babasının olay sebebiyle beyin kanaması geçirdiğini belirten Denkçi, “Olay bu ayın 13’ünde oldu. Babamın arabasının arıza ışığı yanıyor. Yol kenarında durarak otomobilin önüne eğiliyor. Otomobilin altına bakıyor. Otomobilin altına baktıktan daha sonra ayağa kalkıyor. İETT otobüsü süratli bir biçimde geliyor. İETT’den kurtulmak için atak yaparken istikrarını kaybedebilir ve kaybediyor, trafik kazası meydana geliyor. Ambulans geliyor, babamı hastaneye kaldırdılar. Hastaneye kaldırdıklarında beyin kanaması geçirdiğini öğrendik. 2 gün ağır bakımda kaldı. Ayrıyeten ayağında, diz kapağında kırıklar mevcut. Yarın da kısmet olursa Allah nasip ederse ameliyat geçirecek” dedi.