Aşısız ağır bakım hastası: Keşke aşı olsaydım

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Aşısız ağır bakım hastası: Keşke aşı olsaydım
Evli ve 2 çocuk annesi Necla Aktaş, kronik eklem romatizması hastası olması niçiniyle olumsuz etkileneceğini düşünerek Covid-19 aşısı yaptırmadı. Tabibi ile konuşmayı erteleyen ve aşı olma konusunda kararsızlık yaşayan Aktaş, 15 gün evvel koronavirüse yakalandı. Tedavi gördüğü Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sıhhat durumu ağırlaşan Aktaş, ağır bakıma alındı. Eşi ve çocukları da hastalığa yakalanmasına karşın aşılı oldukları için yavaşça atlatırken Aktaş ise ağır bakımda aşı daveti yaptı.

‘AŞIYI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM’

Necla Aktaş, aşı olmayı daima ertelediğini ve bunun kararında virüse yakalandığını belirterek, “Hep ‘Hastalığım var bir bakayım, bir düşüneyim, olurum’ derken halbuki virüse yakalanmışım. Aşı taraftarıydım; lakin aşıyı geciktirdim. Eklem romatizması hastalığım olduğum için sanki ‘Olsam mı olmasam mı hekimimle görüşeyim’ derken bu süreç uzadı. Daima erteledim. Eşim ve kızım aşısını oldu. Onlar da hastalanmıştı lakin virüsü yavaşça geçirdiler. Ben aşı olmadığım için epeyce ağır atlattım. Aşıyı hala olmamış vatandaşlarımıza şiddetle tavsiye ediyorum, aşı olsunlar. Buralarda yatmak fazlaca sıkıntı. Hani derler ya ‘Ölümü gözümle gördüm’; gittim o tarafa, geri geldim. Keşke aşı olsaydım. Ağrılar bitmek bilmiyordu. Nefes almak için canınızı verirsiniz. ‘Bir nefes alabilsem’ diyordum. Aşı olsaydım bu kadar ağrı çekmezdim, evimden başka kalmazdım, eşimden, çocuklarımdan farklı kalmazdım” dedi.

‘GENEL DURUMU ÇOK İYİ’

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Covid-19 Ağır Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Hülya Başar ise hastasının tereddütleri olduğu için aşı yaptırmadığını söyleyerek, “Ek hastalığı var ve kendisi bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç kullanıyor. Zannediyorum, bu mevzuda da birtakım tereddütleri olmuş. Ailesinden aşı olan eşi ve kızı var. Oğlu ve kendisi olmamışlar. Hastamız birinci geldiğinde teneffüs ıstırabı fazlaca besbelliydi. Makine ile oksijen vererek dayanak olma durumunda kaldık. Tedavimize karşılık verdi. Şu anda genel durumu epeyce düzgün ve kendisi de güzelleştiğinin farkında olarak aşı olmayanlar için fazlaca hoş bildiriler veriyor” diye konuştu.