“Belki de doğru bir iklim olmadığını düşünüyorlardır”

sosyolog

Global Mod
Global Mod
Eski futbolcu Marco Tardelli çetrefilli bir konuya değindi: Futbolcuların çıkması ve bu duvarın neden hala yıkılmadığını anlattı.

İle ilgili Valentina Mericio Yayınlanan 4 Haziran 2023

Birkaç hafta önce futbolcu Jakub Jankto, eşcinsel olduğunu açıklayarak, futbolda kendisi gibi başka eşcinsellerin de olduğunu ancak isim vermediğini açıkladı. Eski futbolcu Marco Tardelli, “Il Corriere della Sera” ile yaptığı röportajda bu çetrefilli konuya dokundu Futbolcuları kendilerini ifşa etmemeye iten sebebin ne olduğunu gözlemleyerek: “Evet ise futbolda eşcinseller mi? Elbette, bence var ”dedi.

Tardelli sahaya çıkmayan futbolcular hakkında konuşuyor

Marco Tardelli de bu konuda şunları ekledi: “İstatistiksel olarak olmaması imkansız. Bunu söylememde bir sakınca görmüyorum. Neden yapmıyorlar? Belki de zamanı olmadığını düşünüyorlardır. Doğru iklimin olmadığını. Ancak etrafımızdaki dünya değişti. Futbolun da neden değişmemesi gerektiğini anlamıyorum. Umarız işler değişir.”

“Heysel mi? Her zaman bir kazanan gibi hissetmediğimi söyledim”

Sonunda Marco Tardelli adadı 1985’te Heysel’de yaşanan faciaya ilişkin düşüncelerinden bir bölüm: “Sadece taraftarları karşılamaya gittik. Ama her zaman kendimi bir kazanan gibi hissetmediğimi söyledim.” ayrıca o sırada oynamaya zorlandıklarını da belirterek: “Karar? Sanırım UEFA aldı. Bir de Brüksel polisi. Çünkü bu, taraftarları dağıtmak için bir drama olurdu.”