‘Beni 3. kattan attı intihar etti demiş’

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
‘Beni 3. kattan attı intihar etti demiş’
ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul – Van’da yaşayan 2 çocuk annesi Çiğdem Ergin (23) geçen nisan ayında 3. kattan düşerek ağır yaralandı. hadiseden daha sonra eşi Sinan Ergin’in(32) ise tabiri alınıp isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı. Günlerce eşinin intihar ettiğini öne süren Sinan Ergin’in tezlerinin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Günler daha sonra tabiri alınan genç bayan, intihar etmediğini, eşi Sinan Ergin tarafınca balkondan atıldığını deklare etti.

20 yıla kadar mahpus talebi

Bunun üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Nisan tarihinde ramazan ayında tartıştığı eşini apartmanın 3. katından attığı tez edilen Sinan Engin hakkında soruşturma başlattı. 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, isimli denetim koşuluyla hür bırakılan sanığın “eşi taammüden öldürmeye teşebbüs” kabahatinden 20 yıla kadar mahpus istemiyle cezalandırılması talep edildi. İddianamede, şüphelinin tartışma yaşadığı eşinin boğazını sıkarak şuurunu kaybetmesi kararı kucağına alarak balkondan atması formunda gerçekleşen hareketi niçiniyle ilgili sevk unsurlarınca cezalandırılması talep edildi. Balkondan atıldığını öne süren ve felç kalan Engin yaşadıklarını Milliyet’e anlattı.

“O caniyle 6 yıldır evliyiz. Evliğim boyunca da hem kendisi hem ailesi daima bana ruhsal şiddet uyguluyordu. İnanın gördüğüm ruhsal şiddet fizikî şiddetten daha berbattı. Olay günü de kızımın doğum günü niçiniyle pasta almaya gittim. Eşimi iş yerindeki bayanla yemek yerken gördüm. daha sonra ben çocuklarımla meskene döndüm. Birkaç saat daha sonra kendisi konuta geldi. Bana bağırmaya başladı ve gözüme yumruk attı. Çabucak polisi aradım ve eşim tarafınca şiddet gördüğümü bayan sığınma konutuna yerleşmek istediğimi söylemiş oldum. Eşim polisleri aradığımı duyar duymaz uygunca sonlandı. Bağırmaya ve boğazımı sıkmaya başladı. Gerisini hatırlamıyorum. 27 gün komada 35 gün de ağır bakımda kaldım. Gözlerimi açtığımda herkes, ‘niçin intihar ettin?’ diye sordu. Şaşırdım. O cani herkese benim intihar ettiğimi söylemiş.”

‘Beni yatağa mahkûm etti’

“İfadem alındı ve gerçek ortaya çıktı. Fakat o cani hâlâ elini kolunu sallayarak geziyor. Beni yatağa mahkûm etti kendisi düğün düğün gezip poz veriyor. Bir de kalkıp herkese, ‘Ben hatasızım, ondan serbestim’ diyormuş. Bu nasıl adalet? Ben mevtten döndüm, ölünce mi adalet sağlanacaktı. Daha 23 yaşındayım, iki küçük çocuğum var ve gereksinimlerimi ailemin sayesinde gideriyorum. Boynumda ve sol bacağımda platinle yaşıyorum. 3.5 ay hastanede kaldım. Bunlara sebep olan o caniye niçin kimse bir şey yapmıyor. Şikâyetimden vazgeçip, çocuklarımı kendisine vermezsem, kan dökeceğim diyor. Yalnızca benim değil ailemin de can güvenliği yok.”

Eşini taammüden öldürmeye teşebbüsten dava açıldı

Çiğdem Ergin’in avukatı Sunay Koç da, “Olay birinci yaşandığında şahıs savcılıkça tutukluluğa sevk edilmiş. Fakat tabiri alınıp isimli denetim sonucu verilerek hür bırakılmış. Zira daima bayanın intihar ettiği öne sürülmüş lakin müvekkilim kendine geldiğinde intihar etmediği eşi tarafınca atıldığını anlatıyor. Fakat buna karşın şahıs hâlâ hür ve şahsın hür olması niçiniyle müvekkil sesini kamuoyunda duyurmak istedi. Müvekkilim, kendine gelip söz verdikten daha sonra ‘eşi taammüden öldürmeye teşebbüs’ cürmünden 20 yıla kadar mahpus istemiyle dava açıldı” dedi.