Eşini ve 2 yaşındaki kızını kaynar suyla yakan zanlı için istenilen ceza aşikâr oldu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Eşini ve 2 yaşındaki kızını kaynar suyla yakan zanlı için istenilen ceza aşikâr oldu
Sabah’tan Tolga Yanık’ın haberine göre, 9 Ocak günü merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesinde meydana gelen hadisede Rukiye Ay, 5 yıl evvel evlendiği oto tamircisi Ali Ay’ı kahvaltı yapması için uyandırdı. Kahvaltı sofrasına gelen Ali Ay, tartıştığı eşinin ve 2 yaşındaki kızları Eylül Tuana’nın üzerine sıcak su döktü. Yaralanan anne ve kızı ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İsimli denetim sonucuyla özgür bırakılan Ali Ay, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Rukiye Ay’ın avukatlarının itirazları üzerine yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

‘ADLİ TIP RAPORU MAHKEMEYE ULAŞTI’

Öte yandan davanın seyrini değiştirecek isimli tıp raporu da mahkemeye ulaştı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi İsimli Tıp Ana bilim Kolunda hazırlanan raporda, Rukiye Ay’ın tüm sırt bölgesi ve iki omuz bölgesinde birinci ve ikinci derecede yanık olduğu, sağ kalçada ikinci derecede yanık olduğu, her iki omuz bölgesi dahil olmak üzere enseye uzanan yanığın ikinci ve birinci dereceden olduğu açıklandı.

Ayrıyeten Rukiye Ay’ın faydalanmasının sıradan tıbbı müdahaleyle giderilebilecek ölçüde yavaşça nitelikte olmadığı, şahsa acı veren, sıhhatini ve algılama yeteneğini bozan durum oluşturduğunu, hayatını tehlikeye sokmadığını, yüzünde sabit iz niteliğinde olmadığı ve bedende kemik kırığına niye olmadığı, duyularından yahut organlarından birinin fonksiyonunun yitirilmesine niye olmadığı, konuşmasının ya da çocuk yapma yeteneklerinin kaybbulunmasına niye olmadığı, uygunlaşması imkanı bulunmayan bir hastalığa ve bitkisel hayata girmesine niye olmadığı da açıklandı.

‘BANA KARŞI GELDİĞİ İÇİN BU OLAY YAŞANDI’

Hakkında, ‘Eşe karşı silahla yaralama, alt soya karşı silahla yaralama ve tehdit suçlarından’ iddianamede düzenlenen Ali Ay’ın Konya 10. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Ali Ay savunmasında, ‘Kesinlikle eşime ve kızıma karşı taammüden ve bilerek bir şey yapmadım. Eşim bana saldırdığı, bana karşı geldiği için bu olay yaşanmıştır. Kızama karşı bir aksiyonum olmamıştır. Tahliyemi istiyorum’ dedi.

SANIK AVUKATI: RUKİYE BU OLAYI PLANLADI

Öte yandan duruşmada kelam alan Ali Ay’ın bayan avukatının söylemiş oldukleri ise şaşırttı. Müvekkilinin cani olmadığını belirten avukat, ‘Bu adam cani bir adam olsa kendisini aldatan eşini affeder miydi? Boşanma belgesini geri çeker miydi? Rukiye Ay eşini aldattı. Ali ise çocuğu için onu affetti ve evliliğini sürdürdü. Rukiye bu hareketi tasarladı.

Ali’nin elinde çaydanlık varken ona tırnakları ile saldırdı. Bu niçinle Ali’de refleks olarak suyu döktü. Rukiye bir plan ve proje çizip onu uygulamış. Evvelce hazırladığı bir çantada meskende bulundu. Sarsıntı çantası üzere evvelde hazırlamış çantasını. Cani ve bunu yapacak bir adam olsa birinci başta aldatıldığında yapardı. Ali bu biçimde bir adam olmadığı için yapmadı’ diye konuştu.

8,5 YILA KADAR MAHPUSU İSTENDİ

Savunmaların akabinde Cumhuriyet Savcısı mütaalasını deklare etti. Mütaalada, Eylül Tuana’nın sağ bacağında ikinci derece yanık oluştuğu, faydalanmasının sıradan tıbbı müdahale ile giderilebilir olduğu, Rukiye Ay’ın faydalanmasının ise sıradan tıbbı müdahale ile giderilemez olduğu, Ali Ay’ın Rukiye Ay’a karşı ‘sair tehdit ve eşe karşı silahla yaralama’, Eylül Tuana’ya yönelik ise, ‘alt soya karşı silahla muhtemel kastla yaralama’ cürümleri işlediği ve bu kapsamda cezalandırılması talep edildi. Mahkeme, Ali Ay’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Alıntıdır.