Carlos Alcaraz, Jannik Sinner'ı bir saat 43 dakikalık bir oyunla yenerek Roma'daki Masters 1000'i kazandı.
İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Yayınladı 18 Mayıs 2025, 19:41
Carlos Alcaraz ATP devresinin en prestijli turnuvalarından biri olan Roma'da Masters 1000'i kazanarak olağanüstü yeteneğini doğruladı. İtalyan Jannik'e karşı yapılan son bir sonda GünahkarAlcaraz sağlam ve belirlenmiş bir performans gösterdi ve toplantıyı 7-6, 6-1 puanla iki sette kapattı. Ancak günahkar için, Roma unvanını fethetme ve dünya tenisinde kutsama için daha fazla adım atma hayali ne yazık ki kırıldı ve gelecek için acı ve motivasyon karışımı için yer bıraktı.
ATP Roman, Alcaraz'ın Zaferi: Günahkar Finalde Rüya Molasını Görüyor
Carlos Alcaraz ilk kez İtalya Uluslararası Kazandı ve Jannik Sinner'ı yenerek Bir saatte 7-6, 6-1. Tiebreak'e karar verilen ilk dengeli bir setin ardından Alcaraz, Sinner'ın fiziksel düşüşünden yararlanarak ikinciye hakim olur. Yenilgiye rağmen, Mavi, 47 yıl sonra ve üç ay durduktan sonra Roma'da finale dönen büyük bir turnuva imzaladı. Alcaraz için 19. ATP başlığı ve üçüncü mevsimseldir.
ATP Roma, Alcaraz Sinner'da iki sette kazandı: Kahramanların ilk ifadeleri
Giovanni MalagòCONI Başkanı, finalin sonunda sonuç hakkında yorum yaptı:
İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Yayınladı 18 Mayıs 2025, 19:41
Carlos Alcaraz ATP devresinin en prestijli turnuvalarından biri olan Roma'da Masters 1000'i kazanarak olağanüstü yeteneğini doğruladı. İtalyan Jannik'e karşı yapılan son bir sonda GünahkarAlcaraz sağlam ve belirlenmiş bir performans gösterdi ve toplantıyı 7-6, 6-1 puanla iki sette kapattı. Ancak günahkar için, Roma unvanını fethetme ve dünya tenisinde kutsama için daha fazla adım atma hayali ne yazık ki kırıldı ve gelecek için acı ve motivasyon karışımı için yer bıraktı.
ATP Roman, Alcaraz'ın Zaferi: Günahkar Finalde Rüya Molasını Görüyor
Carlos Alcaraz ilk kez İtalya Uluslararası Kazandı ve Jannik Sinner'ı yenerek Bir saatte 7-6, 6-1. Tiebreak'e karar verilen ilk dengeli bir setin ardından Alcaraz, Sinner'ın fiziksel düşüşünden yararlanarak ikinciye hakim olur. Yenilgiye rağmen, Mavi, 47 yıl sonra ve üç ay durduktan sonra Roma'da finale dönen büyük bir turnuva imzaladı. Alcaraz için 19. ATP başlığı ve üçüncü mevsimseldir.
ATP Roma, Alcaraz Sinner'da iki sette kazandı: Kahramanların ilk ifadeleri
Sinner, Roma'nın kendisi ve İtalyanlar için en özel turnuva olduğunu söyledi, bunun büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak: Paolini hem tekil hem de çifte kazandı, o ve Lorenzo Musetti erkeklerini yaptılar ve büyük bir grubun parçası olduklarını vurguladı.“Turnuvadan önce final için imzalardım. Carlos ve ekibini tebrik ediyoruz: Kesinlikle Paris'te yeneceksin. Ekibime teşekkür ederim, kolay olmaktan üç ay geçirdik. Burada olmak zaten harika bir sonuç: Çok eğitim aldık, ancak turnuva farklı. Eve çok özel bir ödül getiriyoruz, ama diğerini isterdim“.
Ödül töreni sırasında Alcaraz, kendisinin ve ailesinin yüzleşmesinin ne kadar zor olduğunu fark ederek günahkarlığa döndü. Üç aylık durak. Roma'daki piste dönmenin, böyle özel bir turnuvada, e'yi vurguladı. Bu seviyede oynamak gerçekten dikkat çekiciydi. Bu nedenle Sinner'ı tebrik etmek istedi, yaptıklarını inanılmaz çağırdı ve her gün çok çalışan ve herkesi mutlu eden olağanüstü bir insan ve sporcunun nasıl olduğunu tekrar tekrar yineledi.“Özel bir teşekkürler Erkek kardeşim: burada olmak yerine Formula 1'i görmek Imola'da. Son olarak tüm hayranlar sayesinde: Bana sahada olmak için çok fazla enerji ve cesaret verdin. Benim için iyi bir testti, şimdi bir sonraki turnuvaları göreceğiz ”.
Giovanni MalagòCONI Başkanı, finalin sonunda sonuç hakkında yorum yaptı:
“Bu final dışında, mümkün olan en iyi şekilde gitti, sadece hikaye ile ertelenen bir randevu. İtalyanlar harikaydı, Yasemin Paolini kadınların çift olduğu gibi harikaydı. Ve günahkar hala harikaydı. Hayatta her zaman kazanamazsın“.