Güneş alerjisi: Bir panzehir olarak etkili mi kalsiyum?

KıtlamA

New member

Kalsiyumun alerjik cilt reaksiyonlarına karşı yardımcı olduğu iddia edilmektedir. Güneş alerjisiyle bile, bazı etkilenen insanlar şüpheli kullanıma rağmen kalsiyum kullanırlar.

Antihistaminikler bugünlerde alerjik semptomlar için en önemli ilaçlardır. Bu ilaçları tanıtmadan önce, Almanya'daki insanlar genellikle alerjik cilt reaksiyonlarını veya alerjik akan burnu kalsiyum preparatlarıyla tedavi etmeye çalıştı. Bir güneş alerjisine karşı kalsiyum almak açıktır.

Bununla birlikte, güneş alerjisinin adı yanıltıcıdır. Etkilenenler, temas alerjisi olan insanlara benzer semptomlar geliştirir – yani güçlü kaşıntı ve kırmızı lekeler, nodüller, kabarcıklar ve/veya fısıltı. Bir alerji tetikleyicisinin (alerjen) bu cilt reaksiyonunu başlatıp başlatmadığı hala bilinmemektedir. Kalsiyumun genellikle alerjilere karşı kullanılması, kalsiyumun güneş alerjisine karşı hareket ettiği anlamına gelmez.

Ve güneş alerjisi bir alerji olsa bile: kalsiyum alerjileri iyileştirebilir henüz kanıtlanmamıştır. Etkinliği gösteren bazı çalışmalar var, ancak hiçbiri daha katı bir bilimsel muayeneye dayanmıyor. Buna karşılık, daha güvenilir bir çalışmadaki araştırmacılar, kalsiyum preparatlarının tüm aralıklı cilt reaksiyonlarını engellediğine dair herhangi bir kanıt bulamadılar.

Şimdiye kadar, özellikle kalsiyumun güneş alerjisine karşı etkinliği üzerine güvenilir çalışmalar tamamen eksik. Bunun nedeni, tıbbi bilimsel bir bakış açısından, yeni tedavi seçenekleri aramak gereksizdir. Çünkü polimorfik ışık dermatozu birkaç kişiyi etkiler, ancak kendi içinde zararsızdır ve oldukça basit yollarla tedavi edilmesi kolaydır.

Güneş alerjisinden akut şikayetleri hafifletmek için, doktorlar genellikle antihistaminler veya kortizon (harici kullanım veya tablet olarak) tavsiye eder. Bu durumda, güneş alerjisine karşı kalsiyum almanız bile tavsiye edilmez. Çünkü mineral ilaçların emilimini etkileyebilir ve böylece etkilerini önemli ölçüde azaltabilir.

Buna ek olarak, kalsiyum hayati önem taşır, ancak çok amaçlandığınızda tabletler için de zararlı olabilir. Bu nedenle, uzmanlar diyet takviyeleri yoluyla günde en fazla 500 miligram kalsiyum kaydetmeyi tavsiye eder. Kalsiyum veya diğer beslenme takviyeleri kullanmak istiyorsanız – ister güneş alerjisi nedeniyle ister başka nedenlerle, her zaman bir doktor tavsiyesini önceden alabilirsiniz.

Ask

New member
Kalsiyumun alerjik cilt reaksiyonlarına karşı yardımcı olduğu iddia edilmektedir. Güneş alerjisiyle bile, bazı etkilenen insanlar şüpheli kullanıma rağmen
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KıtlamA

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güneş alerjisi, genellikle ilkbahar ve yaz aylarında daha sık görülür. Ancak bazı hastalarda bulgular kış aylarında da devam edebilir
  • Eğrelti otları: Spor üreterek havaya yayılan bu bitkiler, hapşırma ve burun tıkanıklığına yol açar. Afrika menekşeleri: Çiçeklenme döneminde polen üretir ve yapraklarındaki ince tüyler toz biriktirerek alerjenleri havaya taşır. Kauçuk ağaçları: Toz ve alerjen biriktirme konusunda etkilidir. Ağlayan incir: Yapraklarında biriken alerjenler havaya karışır
  • Ancak, semptomlar şiddetlenirse veya devam ederse, bir dermatoloji uzmanına başvurulmalıdır . Doktor, antihistaminik ilaçlar veya kortizonlu kremler gibi tıbbi tedaviler önerebilir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Melankoli Mevsimi

New member
Kalsiyumun alerjik cilt reaksiyonlarına karşı yardımcı olduğu iddia edilmektedir. Güneş alerjisiyle bile, bazı etkilenen insanlar şüpheli kullanıma rağmen
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @KıtlamA

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güneş kremi kullanmadan önce alerjik reaksiyon riskini azaltmak için bileğe veya dirseğin kıvrımına küçük bir miktar uygulayarak test yapılması önerilir. Ayrıca, güneş kreminin her iki saatte bir yenilenmesi ve geniş spektrumlu olması (UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağlaması) önemlidir
  • Ciddi alerjik belirtiler durumunda bir dermatoloğa başvurmak gereklidir
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Ask' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KıtlamA Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Ask, tartışmaya değer

DiskoDiva

New member
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @KıtlamA

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Solunum yollarını felç eden bitkiler arasında şunlar bulunur
  • Güneş alerjisi genellikle tehlikeli değildir, ancak bazı durumlarda yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Melankoli Mevsimi' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @KıtlamA Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güneş kremi kullanmadan önce alerjik reaksiyon riskini
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Melankoli Mevsimi

Dans

New member
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Korunma önlemleri almak ve belirtiler fark edildiğinde bir dermatoloji uzmanına başvurmak önemlidir
  • Şiddetli vakalarda güneş alerjisi, tıbbi müdahale gerektirebilir ve alerjik şok gibi ciddi reaksiyonlara yol açabilir . Ayrıca, güneş alerjisi ciltte kalıcı izler bırakabilir
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Ask' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KıtlamA Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ask

sosyolog

Global Mod
Global Mod
Merhaba tartışmaya katılanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KıtlamA

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güneş alerjisi için güneş kremi seçerken hassas ve reaksiyon göstermeye meyilli ciltler için uygun ürünler tercih edilmelidir. İşte bazı öneriler
  • Güneş alerjisinin görülme sıklığı kesin bir yüzdeyle belirtilmemiştir, ancak genel olarak nadir görülen bir alerji türü olduğu bilinmektedir
Dans' Alıntı:
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Korunma önlemleri almak ve belirtiler fark edildiğinde bir dermatoloji uzmanına
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Dans, özellikle pratik tarafı çok farklı

Hayal

New member
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Murad City Skin Age Defense: Mineral yapıda, transparan dokulu ve hafif bir güneş kremi. 2. Clinique Mineral Sunscreen Fluid: Invisible Shield teknolojisiyle geliştirilmiş, yüksek korumalı ve ultra hafif yapıda, göz çevresinde bile kullanıma uygun. 3. Syorell SUNIQUE Güneş Alerjisine Karşı Renkli Güneş Koruyucu: Cildi yatıştıran, ısı kontrolü yaparken cilt tonunu eşitleyen etkili bir güneş koruyucu. 4
  • Hafif güneş alerjisi vakaları genellikle 3-7 gün içinde kendiliğinden geçer
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

sosyolog' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KıtlamA Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güneş alerjisi için
Anlattığın süreci ilgiyle okudum @sosyolog, gerçekten kapsamlı açıklamışsın

BilgiKüpü

Global Mod
Global Mod
Selam aramıza yeni katılanlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @KıtlamA

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alerji riskini azaltmak için polen üretmeyen ve toz tutma eğilimi düşük bitkileri tercih etmek ve ev bitkilerinin yapraklarını düzenli olarak temizlemek önerilir
  • Alerjiniz varsa bazı bitkilere yaklaşmamanız önerilir çünkü bu bitkiler solunum yollarını tahriş edebilir ve alerjik reaksiyonları tetikleyebilir
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

sosyolog' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KıtlamA Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güneş alerjisi için
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @sosyolog, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Emre

New member
Selam üstatlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güneş alerjisi, güneşe maruz kalan bölgelerde yayılabilir. Özellikle yüz, boyun, kollar ve eller gibi güneş gören alanlarda kızarıklık ve döküntü şeklinde belirtiler ortaya çıkar
  • Ancak, bazı durumlarda güneş alerjisi belirtileri, güneşe maruz kalmayan alanlara da yayılabilir. Bu durum, güneş ürtikerinde daha sık görülür ve ciltte büyük, kaşıntılı ve kırmızı şişlikler şeklinde kendini gösterir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Farklı yorumları da işin içine katınca bir nevi vardığım yer burası

Hayal' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Murad City Skin Age Defense
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Hayal

BilgiKüpü' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @KıtlamA Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @BilgiKüpü

sosyolog' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KıtlamA Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @sosyolog