“İkinci kez düşünme. Ben bir baykuş değilim”

sosyolog

Global Mod
Global Mod
Napoli teknik direktörü Luciano Spalletti, şimdiye kadarki son basın toplantısında konuştu: gelecekte bir milli takıma koçluk yapmayı reddetmedi.

İle ilgili Valentina Mericio Yayınlanan 4 Haziran 2023

Napoli teknik direktörü Luciano Spalletti, biancoceleste’de yaptığı son basın toplantısında konuştu. Teknisyen birkaç konuya değindi. Maç sonunda özellikle DAZN’ın mikrofonları önünde şunları anlatmıştı: “İkinci düşüncelerin yok, kendime karşı dürüst olmalıyım. Bu artık benim aldığım bir karar, mantıklı bir şekilde değerlendirdim”. Daha sonra bir milli takım koçu olarak bir deneyim parıltısı bıraktığını itiraf etti: “Şimdi bir milli takıma koçluk yapmak mı? Çok ilham verici olurdu” gözlemledi.

Scudetto Napoli, Luciano Spalletti: “Daha fazlasını yapamazdık”

Luciano Spalletti, gazetecilere oyuncularının yaptıklarından emin bir şekilde konuştu: “Yaptıklarımızdan daha fazlası yapılamadı. En büyük zorluk bu kadar güçlü bir takımdan ayrılmak ama bugün bir ebeveyn olarak çocuklarla konuştum.” Sonra ekledi: “Onlar gibi yetişkin çocuklarım var, onlara bazen eğitimi yazarken hata yaptığımı ama onlara çok büyük saygım olduğunu söyledim. Futbol dışında ne isterlerse sorabilirler, ben de onlar benim çocuğummuş gibi cevap veririm. Çocuklar sayesinde onlardan çok şey aldım”.

“Milli takıma koçluk yapmak heyecan verici olurdu”

Gelecekte bir milli takıma koçluk yapma olasılığı konusunda teknik direktör iyimser bir şekilde kendini ifade etti: “Bir milli takıma koçluk yapmak teşvik edici ve aynı zamanda ‘rahat’ olurdu. Profesyonel bir bakış açısıyla, zaman zaman mola vermenizi, dışarı çıkıp işinize dönmenizi, mükemmel konuşmalar yapmanızı ve harika egzersizler yapmanızı sağlar. Bu kesinlikle güzel bir çözüm olurdu. Her halükarda bir milli takım veya tanıdığım bir kulübün öğrencilerinden oluşan bir takım bende hep aynı hisleri uyandıracaktır.”