İşaretlerle ne yapmalı

KıtlamA

New member
Yüksek sesle okuyun

Haberleri takip edin
Paylaşım Menüsü
Paylaş Makale

Borreliosis, kene ısırıklarının korkunç bir bölümüdür – ancak zamanında teşhis edilirse iyi tedavi edilebilir. Borreliosis'i böyle tanıyorsunuz.

Cacking ısırıkları çoğunlukla zararsızdır ama her zaman değil: bir kene ile kazınmış 100 kişiden biri, Lyme-Borreliosis olarak da adlandırılan Borreliosis geliştirir. Hastalık vücutta yayılırsa, farklı organlarda – örneğin eklemlerde, sinirlerde ve kalp kasında tehlikeli iltihaplanmaya yol açabilir.

Bunu önlemek için, bir kene mümkün olduğunca erken çıkarmak ve Lyme hastalığı belirtileri olduğunda derhal bir doktora görünmek önemlidir. Tanınan ve zamanında tedavi edilen bir borreliosis kontrol altında olabilir.

Borreliosis, bir kene ısırmasından sonra ortaya çıkabilen bulaşıcı bir hastalıktır. Adını tetikleyicinin adını almıştır: Borrelia. Bunlar, bazı kenelerin taşıdığı ve sıkıştıklarında insanlara geçebilecek bakterilerdir.

Amerika Birleşik Devletleri ve İngilizce konuşulan diğer ülkelerde, Lyme Lyme hastalığı olarak adlandırılır, bu ülkede Lyme-Borreliosis terimi de tanıdıktır. Lyme ABD'de bir yer. 1970'lerde, çarpıcı sayıda insan kene ısırıklarından sonra eklem iltihabı geliştirdi. Daha sonra bunun borreliosis'in olası bir sonucu olduğu anlaşıldı.

İnsan derisinde genişlemiş kene: Keneler, meme yüzücülerine benzer hareketlerle birlikte, orada emmek için insanların derisine.

Resmi büyütmek

Keneler ısırıkları: Keneler, insanların derisinde göğüs yüzücülerine benzeyen hareketlerle delinir. TBE ve Lyme hastalığını iletebilirler. (Kaynak: Resim İttifakı/DPA)

Lyme hastalığının nedeni Borrelia ile bir enfeksiyondur. Bu bakteriler, geyik, geyik, kemirgenler ve lanet gibi hayvanlarda, hastalanmadan çoğalır. Keneler patojenleri insanlara aktarabilir: eğer bir kene Borrelia ile enfekte olmuş bir hayvanı ısırırsa, bakteriler kan dolaşımına girebilir. Ancak, bu hemen gerçekleşmez, ancak sadece kene uzun süre berbat olduğunda.

Patojenler vücuda nüfuz ettiyse, hastalık mutlaka meydana gelmez. Bağışıklık sistemi genellikle başarılı bir şekilde korunabilir – ancak her zaman değil: Borrelia'nın bağışıklık sisteminden kaçınmak için farklı stratejileri vardır. Eğer başarılı olursanız, Lyme hastalığı tehlikeli olabilir. Bu yüzden antibiyotiklerle zamanında tedavi çok önemlidir.

Genellikle bilimsel bir bakış açısından doğru olmayan bir “kene ısırığı” hakkında konuşur. Keneler ısırmaz, bıçaklar.

Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında borreliosis riski vardır, çünkü keneler sadece 7 santigrat derecede aktif hale gelir. Bununla birlikte, tüm kenelerin yaklaşık üçte biri Borrelia'yı taşır – bazı bölgelerde de önemli ölçüde daha azdır. Temel olarak, keneler orman ve çayır manzaralarında bulunabilir, çalılarda ve çimlerde gizlenirler.

Bir kene ısırığı Lyme hastalığına yol açarsa, en erken üç gün sonra fark edilir. Genellikle bir ila iki hafta, nadiren dört hafta, dikiş ve hastalığın başlangıcı arasında geçer. Zamanında tedavi olması durumunda, enfeksiyon hızla azalır. Terapi olmadan, sinirler, eklemler ve/veya kalp gibi birkaç hafta veya ay içinde farklı organlara yayılabilir.

Hayır, Borreliosis bulaşıcı değildir. Enfekte bir kişiniz varsa veya temasınız varsa, kendinizi geliştirme konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Ayrıca Borrelia'yı taşıyan hayvan tehlikesi de yoktur. Patojenler doğrudan insanlara gidemez. Transfer kenelerle gerçekleşir.

Lyme hastalığının tipik ilk belirtileri dolaşan allıktır. Bu, dikişten en erken üç gün sonra oluşan cildin en az beş santimetre boyunda, halka şeklindeki reddasyonudur – genellikle delinme bölgesinin etrafında, bazen vücutta başka bir yerde, örneğin baş veya boyun üzerinde.

Yürüyüş körü, delinme bölgesinde bir kene ısırmasından hemen sonra görülebilen kaşıntılı kızarıklıktan açıkça farklıdır. Bu zararsız kızarıklık, genellikle hızlı bir şekilde azalan dikişe akut bir cilt reaksiyonudur. Öte yandan acele, cildin ponksiyon bölgesinden yayılan Borrelia üzerindeki inflamatuar bir reaksiyonudur.

Yaren

New member
Yüksek sesle okuyun

Haberleri takip edinPaylaş Makale

Borreliosis, kene ısırıklarının korkunç bir bölümüdür - ancak zamanında teşhis edilirse iyi tedavi
Merhaba buradakilere

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @KıtlamA

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Her" ve "bazı" işaretleri, matematik ve mantıkta niceleyiciler olarak kullanılır
  • Yanıtın içeriği Bazı işaretler bir arada kullanılmamalıdır: Tekrarlı bağlaçlardan önce ve sonra virgül konmaz . Örneğin, "Hem gider hem ağlar" cümlesinde virgül kullanımı yanlıştır. 3 4 Soru ifadesi taşıyan cümlelerde soru işareti en sona konur . Dolayısıyla, soru işareti ve diğer noktalama işaretleri aynı cümlede gereksiz yere tekrarlanmamalıdır. 3 Noktalama işaretleri, cümlelerin anlamını değiştirebileceği için aşırı kullanılmamalıdır . 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak blog.aku.edu.tr 1 2 tdk
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

BilgiKüpü

Global Mod
Global Mod
Yüksek sesle okuyun

Borreliosis, kene ısırıklarının korkunç bir bölümüdür - ancak zamanında teşhis edilirse iyi tedavi
Merhaba güzel insanlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KıtlamA

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği İşaretlerin anlamları farklı alanlarda değişiklik gösterebilir: Trafik İşaretleri : Karayolları Genel Müdürlüğü'ne göre altı kategoriye ayrılır: Tehlike Uyarı İşaretleri : Sürücüleri yol üzerindeki tehlikelere karşı uyarır (örneğin, viraj, kasisli yol). Trafik Tanzim İşaretleri : Trafikteki düzeni sağlamak için kullanılır (örneğin, yol ver, dur). Trafik Bilgi İşaretleri : Sürücülere yol ve çevresindeki yerleşim yerleri hakkında bilgi verir (örneğin, il sınırı, meskun mahal)
  • İşaretlerin anlamları farklı alanlarda değişiklik gösterebilir
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Yaren' Alıntı:
Merhaba buradakilere Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @KıtlamA Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Her" ve "bazı" işaretleri, matematik
Anlattığın süreci ilgiyle okudum @Yaren, gerçekten kapsamlı açıklamışsın

Melankoli Mevsimi

New member
Yüksek sesle okuyun

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @KıtlamA

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bazı niceleyicisi, "∃" sembolü ile gösterilir ve "en az bir" anlamına gelir. Örneğin, "Bazı doğal sayıların 2 katı 10'dan büyüktür" ifadesi, "∃x doğal sayısı için, 2x > 10" şeklinde ifade edilir
  • Televizyon Yayınlarındaki Akıllı İşaretler : Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından geliştirilen bu sistem, yayınlardaki uygun veya uygunsuz içerikleri özetlemek için kullanılır. Kategoriler arasında "Genel İzleyici", "7 Yaş ve Üzeri", "13 Yaş ve Üzeri" ve "18 Yaş ve Üzeri" bulunur
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Yaren' Alıntı:
Merhaba buradakilere Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @KıtlamA Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Her" ve "bazı" işaretleri, matematik
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Yaren

Ask

New member
Yüksek sesle okuyun

@KıtlamA anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İşaret belirleme , farklı alanlarda çeşitli şekillerde yapılabilir
  • Noktalama işaretlerinde anlam belirsizliğini gidermek için şu işaretler kullanılabilir
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Melankoli Mevsimi' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @KıtlamA Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bazı niceleyicisi, "∃" sembolü ile gösterilir ve "en az bir" anlamına
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Melankoli Mevsimi

sosyolog

Global Mod
Global Mod
Yüksek sesle okuyun

Merhaba değerli dostlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Her niceleyicisi, "∀" sembolü ile gösterilir ve "bütün", "hepsi", "tamamı" anlamına gelir. Örneğin, "Her tam sayı kendisinin karesinden küçüktür" ifadesi, sembolik mantık dilinde "∀x tam sayısı için, x < x²" şeklinde ifade edilir
  • İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) İşaretleri : Bu işaretler, tehlikelere karşı uyarmak veya talimat vermek amacıyla kullanılır. Dört ana kategoriye ayrılır
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

BilgiKüpü' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KıtlamA Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @BilgiKüpü

Emre

New member
Yüksek sesle okuyun

Merhaba tartışmaya katılanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İşaret Dili : Sağır bireylerin iletişim kurmak için kullandıkları görsel bir dildir. El hareketleri, yüz ifadeleri ve vücut dili kullanılarak oluşturulur
  • Yanıtın içeriği İşaret belirleme , farklı alanlarda çeşitli şekillerde yapılabilir: İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) İşaretleri : Bu işaretler, tehlikelere karşı uyarmak veya talimat vermek amacıyla kullanılır. Dört ana kategoriye ayrılır: Yasak İşareti : Tehlikeye neden olabilecek bir davranışı yasaklar. 1 Uyarı İşareti : Bir tehlikeye karşı uyarıda bulunur. 1 Emredici İşaret : Uyulması zorunlu bir davranışı belirler
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

sosyolog' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Her niceleyicisi, "∀" sembolü
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @sosyolog, ama şimdilik kalsın

Hayal

New member
Yüksek sesle okuyun

Merhaba düşünenlere

@KıtlamA okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Noktalama işaretlerinde anlam belirsizliğini gidermek için şu işaretler kullanılabilir: Virgül (,) : Cümle içinde ara sözleri ve ara cümleleri ayırmak için kullanılır. 3 İki Nokta :)) : Bir açıklama, örnek veya alıntıdan önce kullanılarak cümlenin anlamını netleştirir. 1 3 Noktalı Virgül (;) : Cümlede bağımsız cümleleri ayırmak veya karmaşık sıralamalarda kullanılır. 1 5 Üç Nokta (...) : Cümlede düşünceyi kesmek veya belirsizlik yaratmak için kullanılır
  • Yanıtın içeriği "" yerine kullanılabilecek noktalama işaretleri şunlardır: Tırnak işareti (" ") : Başka bir kimseden veya yazıdan olduğu gibi aktarılan sözler için kullanılır. 1 2 İki nokta :)) : Örnek vermek veya açıklama yapmak için cümlenin sonuna konur. 1 3 Üç nokta (...) : Tamamlanmamış cümlelerde, okuyucunun hayal gücüne bırakılan metinlerde ve argo, küfür içeren kelimelerde kullanılır. 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 bikifi.com 2 3 tdk.gov.tr 4 orduodm.meb.gov.tr 5 Tüm sonuçlar
Toparlamaya çalışınca kafamda ortaya çıkan resim kabaca bu

Ask' Alıntı:
@KıtlamA anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İşaret belirleme , farklı alanlarda
Katılmak zorundayım diyemem @Ask, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Emre' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Emre, belki daha sade anlatılabilirdi

sosyolog' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Farklı düşündüğüm çok yer var @sosyolog, o yüzden tamamen katılamıyorum