İskan izni olmayan ev alınır mı ?

Hayal

New member
İskan İzni Olmayan Ev Alınır Mı? Ama Öyle Böyle Değil, Fiyatı Cebinize Uyar mı?

Merhaba forumdaşlar,

Bugün sizlere bir konuda kafa karıştırıcı bir soruyu gündeme getireceğim: İskan izni olmayan bir ev alınır mı? Hadi itiraf edelim, belki de hepimizin hayalini süsleyen, o mükemmel evin bir türlü tapusunu alamamış ama “yeni bir ev alalım” diye sürekli kafamızda dönüp duran bir senaryo var. Ama bir sorun var: İskan izni yok! Peki, bu durumda ne yapmalı? Kafayı karıştıracak bir soru değil mi? Bir nevi, ‘Bunları alalım ama neden aldığımızı sonra anlamaya çalışacağız’ durumu…

Gelin, hep birlikte mizahi bir açıdan bu konuya bakalım, hem de biraz eğlenelim. Bakalım, erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımı mı devreye giriyor yoksa kadınların, “Ama ilişkimizde de evimiz olacak” duygusal yaklaşımı mı?

Kadınlar: "Evimizde Hiçbir Şey Kaybolmaz, Yeter ki Evimiz Olsun!"

Evet, kadınların düşünceleri bu tarz durumlarda genelde biraz daha "duygusal" olabiliyor. Ne de olsa, başımızı sokacağımız bir ev sahibi olmak, o kadar da kötü bir fikir değil, değil mi? İskan izni olmayan bir ev, tabii ki biraz kafa karıştırıcı olabilir ama bir kadın için her şeyin çözümü vardır! “Bir evim olursa, içini güzelce döşerim, eşyalarımı yerleştiririm, hatta ona isim bile koyarım!” diye düşünen bir kadının zihni, o kadar yaratıcıdır ki, iskansız evin eksikliklerini unutturabilir.

Ve evet, ‘iskan izni’ ne demek? İskan izni, aslında evin yasal olarak kullanılabilir olduğu anlamına gelir. Ama kim der ki, “Ya bu evin bir ruhsatı yok, hiç mi?” Kadınlar bu durumu, “Ya nasıl olsa bir yolunu buluruz, belki alt katta komşunun oğlu inşaat mühendisidir, bana yardımcı olur!” diye geçiştirebilirler.

Kadınlar bu tip sorunlarla karşılaşınca, hemen bir çözüm yolu bulurlar. Biraz araştırma yaparlar, bir avukat bulurlar, hatta komşulardan yardım isterler. Önemli olan, ‘bu ev bir şekilde benim olacak’ noktasına gelmektir. Kadınların çözüm odaklı stratejisi, kesinlikle “Bunu bir şekilde hallederim” felsefesine dayanır.

Erkekler: "İskan mı? Ben Anlamadım, Benim için Önemli Olan Fiyat!"

Şimdi erkeklere geçelim. Erkeğin gözü, iskansız evde daha çok ‘fiyat’ ve ‘değer’ gibi şeylerde. Yani, erkekler genelde çözüm odaklı ve stratejik düşünürler. “İskansız ev mi? O ne demek?” diye soran bir erkek, “Buna ne kadar para ödeyeceğiz?” sorusuna yoğunlaşır. Erkekler için bu mesele aslında daha çok finansal bir strateji meselesidir. Hadi gelin biraz mizahi bir bakış açısıyla yaklaşalım.

“İskansız ev? İyi ama fiyatı uygun mu?” diyen bir erkek, hemen evin eksikliklerini bir kenara bırakıp, fiyatı değerlendirir. Evet, belki bu evin yasal olarak tapusu yoktur ama ona biraz ‘yasal uyanıklık’ katarak bir şekilde yola devam edilebilir. “Sonuçta, burası çok uygun fiyatlı!” diyerek, evin eksiklerini bir kenara bırakmak, bir erkeğin en sevdiği taktiklerden biridir.

Bir erkek, evin imar planındaki eksiklikleri görmezden gelirken, altındaki ‘körpe inşaat ruhu’nu ise fark eder. “Ya, üst kata başka bir inşaat yapılırsa?” sorusunu soranlar olabilir, ama ne gam! Herkesin de söylediği gibi: “Bunu nasıl olsa hallederiz.” İskansız bir ev, aslında “bana ne!” diyerek, ekstra bir ‘mücadele’ arayan erkeklerin favorisi olabilir.

İskansız Ev, Nasıl Çalışır? Kısacık Bir Çözüm Turu!

Şimdi, burada biraz gerçekleri de konuşalım: İskansız evler, başta size mükemmel bir fırsat gibi gözükebilir. Ama tabii, riskler de var. Bu tür evlerin, genellikle ruhsat ve iskan izinleri tamamlanmamış olduğu için, devlet tarafından yasal olarak kabul edilmediğini unutmamalısınız. Bu da demek oluyor ki, evin tapusuyla ilgili sıkıntılar çıkabilir, ya da satışı zora girebilir.

Ancak erkek ve kadın stratejilerinin birleşiminden çıkan şu öneri çok faydalı olabilir: “Eğer iskansız bir ev almak istiyorsanız, önce tüm yasal prosedürleri öğrenin ve uzaman yardımı alın!” Hadi ama, biraz özen göstermek gerekiyor! Hemen olaya dalmak, hem maddi kayıplara yol açabilir hem de evin tadını çıkarırken başınızı ağrıtmaya başlayabilir.

Hikayemiz: İskansız Ev, Yasal Olarak Mükemmel Sonuçlar Yaratabilir mi?

Bir gün, Ahmet ve Zeynep, hayatlarının evini almak için gezmeye başlamışlardı. Zeynep, “Evet, ama tapusu yok, bu evin iskansız olduğuna göre burada yaşayabilir miyiz?” diye sormuştu. Ahmet, “Ama çok uygun fiyatlı!” diyerek, Zeynep’i ikna etmeye çalışıyordu. Sonuçta, Zeynep de evin içindeki güzellikleri görünce, “Belki de biraz sorun yaşarız, ama çok iyi bir fırsat!” diyerek, Ahmet’e katılmaya karar verdi.

Birlikte, evin tapusuyla ilgili araştırmalar yapmaya başladılar. Evet, biraz uzun sürdü ama sonunda evin iskansız durumunun üstesinden geldiler. Bu süreç sonunda, Zeynep de Ahmet’e bir tavsiye verdi: “Bazen her şeyin yasal olmasına gerek yok, ama keyif almak için bu işin içinden çıkabilmek lazım!”

Sonuç: İskansız Ev Mi, İskanlı Ev Mi? Bir Karar Verin!

Ve forumdaşlar, bu yazı da burada son buluyor. Ama sizce, gerçekten iskansız bir ev alınır mı? Hem kadınlar hem de erkekler için zorlukları var, ama belki de tam bu yüzden, biraz da eğlenceli! Sonuçta, yeni bir ev almak, bazen bir yasal belgeler yığınına, bazen de yeni maceralara atılmak gibidir. Yorumlarınızı bekliyorum, siz bu konuda nasıl düşünüyorsunuz? İskansız ev almak, bir cesaret işi midir yoksa bir delilik mi? Hadi bakalım, tartışalım!