İsyan ettiren manzara! Hırsızlar depremzedelerin su sayaçlarına dadandı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
İsyan ettiren manzara! Hırsızlar depremzedelerin su sayaçlarına dadandı
Seferihisar açıklarında geçen yıl 30 Ekim’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki sarsıntıda 100’den çok kişi ömrünü kaybetti, onlarca bina da ziyan gördü. Biroldukca yapıda ‘hafifçe, orta ve ağır’ düzeyde hasar oluştu. Konutları hasar bakılırsanlerin kimileri kiraya çıktı, kimileri da eşyalarını binalarda bırakarak, yakınlarının yanına taşındı. Bu bölgelerde hırsızlar, depremzedelerin boşalttığı dairelerin su sayaçlarına göz dikti. Bölgede hayli sayıda su sayacının çalındığı ileri sürüldü.

‘185 LİRA AÇMA-KAPAMA PARASI VERDİK’

Depremzede emekli astsubay evli ve 2 çocuk babası Ömer Çildir “Hırsızlardan mağduruz. 2 kezdir su saatlerimiz çalınıyor. Toplam 32 adet su saatimiz çalındı. Binamızda sarsıntı daha sonrası yakınlarının yanına gidenler oldu. Az sayıda bina sakini, burada yaşıyor. Birinci hırsızlıkta su dağıtım şirketi İZSU’ya gittik. 185 lira açma-kapama parası verdik. esasen zelzele mağduruyuz. Para küçük üzere görünse de bizim için değerli. Hırsızlık olaylarına bir deva bulunması gerekiyor. Etraftaki başka sitelerde de tıpkı biçimde su saatlerinin çalındığını duyduk. Duyduğumuz kadarıyla çalınan su saatleri, hurda fiyatına satılıyormuş. Hırsızlar para kazanma sıkıntısında lakin mağdur oluyoruz. yeniden su sayacı taktıracağız. İnşallah önümüzdeki günlerde sayaçlarımız yine çalınmaz” dedi.

‘YALNIZ KALDIK, MAĞDUR OLUYORUZ’

Depremzede evli ve 2 çocuk annesi Sıdıka Sert (45) ise “Benim de su saatimi çaldılar. Binada yaşadığım için mecburen taktırmak zorunda kaldım. 185 lira su saati, açma ve kapama fiyatı ödedim. aslına bakarsanız mağdurum. Bir de hırsızlıklar niçiniyle mağdur oluyorum. Faturamı ödemediğim için saatim sökülmedi. Saatim çalındığı için söküldü. Poliste kaydı mevcut. Bu niçinle para ödemek bize ağır geldi” dedi.

Öbür binalarda da su saatlerinin çalındığını belirten Sert, “Duyuyoruz etraftaki birtakım binalardan hırsızlık gerçekleşiyor. Daha fazlaca Manavkuyu, Mansuroğlu mahallelerindeki binalardan kapı kolları ve su saatleri üzere hırsızlıklar gerçekleşiyor. Binaların boş olması, güvenliğin yetersiz olması niçiniyle beşerler mağdur oluyor. Yalnız kaldık. Konut arıyoruz. Bulursak biz de çıkacağız” sözlerini kullandı.

Zelzelede bilhassa Bayraklı ve Bornova ilçelerinde orta ve yavaşça hasar nazarann 20’in üzerinde binadan su saati çalındığını söyleyen İzmir Depremzedeler Dayanışma Derneği Lideri Haydar Özkan, yetkililerin tedbir alınmasını istedi.