“Jodid 100” tablet üretim hatalarının geri arama

KıtlamA

New member

Jodid 100 ilacının birkaç partisi şu anda geri çağrılıyor. Bunun nedeni bir üretim hatasıdır. Hastalar yakından bakmalıdır.

İyot eksikliğinin ciddi sonuçları olabilir – özellikle hamile kadınlar ve çocuklar için. Bu gibi durumlarda daha da önemlisi, güvenilir bir iyot preparatları kaynağı. Ancak bu tam olarak sorunların olduğu yerdir: Üretici Merck, Jodid 100'den birkaç grup geri çağırıyor. Nedeni: alımı etkileyebilecek bir üretim hatası.

Üretici Merck'ten “Jodid 100 Mikrogram tabletleri” (100 adet) paketleri aşağıdaki parti numaralarıyla etkilenir:

Geri çağırmanın somut bir arka planı vardır: tabletlerin olukları ön ve arkada birbirine tam olarak paralel değildir. Bu, tableti eşit olarak paylaşmak mümkün olmayabilir – bu da dozu yanlış yapar ve hastalar için bir risk olabilir.

Üreticiye göre eczaneler kamplarını derhal kontrol etmeli ve etkilenen paketleri karantina koymalıdır. Hastalar tablet paketlerini dikkatlice kontrol etmelidir. Zaten etkilenen bir pakete sahip olan herkes alımı bağımsız olarak bitirmemeli, ancak bir yedek almak için eczane veya tıbbi uygulamayla iletişime geçmelidir.

Doktorlar, özellikle hamilelik ve emzirme sırasında güvenli iyot alımının önemli olduğuna dikkat çekiyor. Belirsiz dozlar – örneğin düzensiz paylaşılan tabletler – önlenmelidir.

Jodid 100, özellikle belirli risk grupları için iyot eksikliğini önlemek ve tedavi etmek için denenmiş ve test edilmiş bir ilaçtır. Bunlar şunları içerir:

Tabletler genellikle yedikten sonra yeterli sıvı ile alınır.