Kardan 186 yerleşim yerinin yolu kapandı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Kardan 186 yerleşim yerinin yolu kapandı
Dün sabah saatlerinde Mersin’in Faziletli ve Silifke ilçelerinin 12 mil açığının bulutlarla kaplanmasının akabinde yağışla bir arada hortum çıktı. Hortum yaklaşık 15 dakika sürdü. İlçelerin kıyısına yanlışsız yönelen hortumun tesirini kaybetmesi niçiniyle olumsuz bir durum yaşanmadı. O anları ise açıkta bulunan balıkçı teknesinin kaptanı Gültekin Işık cep telefonu ile saniye saniye kaydetti.

Kar kalınlığı 60 santim

Van’da tesirli olan kar yağışı ve tipi niçiniyle toplam 90 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Başkale ilçe merkezinde biriken kar yığınları kamyonlarla taşındı. İlçede kar kalınlığı 60 santimetreyi buldu.

Sivas’ta evvelki geceden itibaren aralıklarla tesirli olan kar yağışıyla birlikte kent beyaza bürüdü. Vilayet genelinde 40 köy yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 5, yüksek bölümlerde ise 10 santimetreye ulaştı.

Hakkri’de evvelki gün tesirli olan kar yağışı niçiniyle merkezde sekiz köy ve 17 mezra, Şemdinli’de yedi köy ve 18 mezra ile Yüksekova ilçesinde ise bir köy ve beş mezra yolu ulaşıma kapandı. Hakkari çarşı merkezinde biriken kar yığınları belediye takımları tarafınca kamyonlarla kent dışına çıkarıldı.

Bingöl’ün yüksek rakımlı kuzey ilçesi Karlıova’da geçen perşembe günü tesirini gösteren kar, yer yer 20 santimetreyi aştı. Sokaklarda biriken kar için harekete geçen belediye takımları, dün kepçelerle topladığı karı kamyonlarla ilçe dışına taşıdı.

Aksaray’da evvelki sabaha karşı saat 03.00 sıralarında başlayan ve gün uzunluğu süren kar yağışı gece yarısı da tesirini artırarak devam ederken, biriken karın yüküne dayanamayan ağaçların kimisi devrildi, kimisinin ise kısımları kırılıp sarkıklara niye oldu.

Zonguldak’ta kent merkezinde yağmur yağarken yüksek bölümlerinde kar yağışı tesirli oldu. Vatandaşların kar yağışında en epey tercih ettiği yer haline gelen Gaca yolu kısa müddette vatandaş akınına uğradı. Birtakım vatandaşlar yollarda kalırken kimi vatandaşlar ise ailesi ile birlikte karın tadını çıkarttı.

Kartalkaya’da dönemin birinci kayak keyfi

Bolu’da, Köroğlu Dağları’nın doruğundaki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde dün kayak dönemi açıldı. Kayak döneminin birinci gününde kar kalınlığı, 60 santimetreyi aştı. Tatilciler, pistlerde kayak ve snowboard yaptı.