Karısını bıçakladı! ‘Portakal soyacaktım üzerine düştüm’

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Karısını bıçakladı! ‘Portakal soyacaktım üzerine düştüm’
İstanbul Kağıthane’de yaşayan Zülbiye (60) ve Adem Özden (70) çifti evlilik mühletince daima meseleler yaşıyordu. Geçen yıl Şubat ayında kızları Gülden, babası Adem Özden’e yemek için seslendi. Adem Özden kızının yemek teklifini reddetti. Anne kız salonda televizyon izlerken 70 yaşındaki adam “ambulans çağırın” diye bağırmaya başladı.

Sabah Gazetesi’nden Dilek Kaya’nın haberine bakılırsa; Kızı ambulansı ararken Adem Özden mutfaktan eline aldığı bıçakla eşi Zülbiye Özden’in yanına geldi. Bir şey olacağını sezinleyen bahtsız bayan ayağa kalktı, eşinin elinde bıçağı gördü. Adem Özden dehşet ortasında, çaresizlikle çığlık atan eşini karnından bıçakladı. Annesini müdafaaya çalışan kızını da başından bıçaklamaya çalıştı.

Bu sırada babasının önüne sehpa atarak onun istikrarını bozdu. Çabucak annesini balkona kaçıran Gülden Özden, istikrarı bozulan babasını salonun dışına çıkarmayı başardı ve kapattığı kapının gerisine eşyaları yığarak hayatta kalmayı ve annesini hayata bağlamayı başardı.

AKIL DIŞI SAVUNMA: BIÇAKLAMADIM, ELİMDEKİ BIÇAKLA ÜSTÜNE DÜŞTÜM

Eşini öldürmeye çalışıp kızını yaralamaya teşebbüs eden ve tüyler ürperten bu olayın akabinde tutuklanan Adem Özden sözünde gün ortasında tansiyon ve şekerinin yükseldiğini söylemiş oldu.

Akıl dışı bir savunmaya imza atarak, olay anında mutfaktan portakal kesmek için bıçak aldığını fakat kötüleşerek elindeki bıçakla eşinin üzerine düştüğünü öne sürdü. Fakat İsimli Tıp Kurumu raporu “kişinin hayatını tehlikeye sokan bir durum var, sıradan tıbbi müdahale ile giderilemez” raporu vererek izahtan vareste savunmayı çürüttü.

SAVCI “YARALAMA”, MAHKEME “ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS” DEDİ

Bu rapora karşın savcılık “yaralama” hatasından asliye ceza mahkemesine dava açsa da mahkeme “bu öldürmeye teşebbüstür” diyerek belgeyi ağır ceza mahkemesine gönderdi. Anne-kız bu olayın tasarlanarak yaptığını belirtse de Adem Özden, “bıçakla üzerine düştüm” savunmasını bir dahaledi. Fakat avukatı, “tasarlama yok, bir anda saplamıştır” dedi. Sanık Özden ise son kelamında “takdir mahkemenindir” diyerek tahliyesini istedi.

OLUMLU HAL İNDİRİMİ, KABAHAT İŞLEMEZ ERTELEMESİ

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, “üst huduttan cezalandırılsın” dese de mahkeme, 20 yıla kadar mahpusu istenen sanığa alt huduttan ‘eşini öldürmeye teşebbüs’ kabahatinden evvel 13 yıl mahpus cezası verdi, akabinde duruşmada olumlu hal ve hal sergilediğini vurgulayarak cezasını 10 yıl 10 aya indirdi. ‘Kızını yaralamaya teşebbüs’ cürmünden da 5 ay 18 gün mahpus cezasına çarptırdığı sanığın cezasını bir daha kabahat işlemeyeceği nedeni öne sürülerek erteledi.