Lüks araba TIR dorsesinin altına girdi!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Lüks araba TIR dorsesinin altına girdi!
Kaza, saat 04:15 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu Edirne istikameti Sancaktepe, Paşaköy mevkiinde meydana geldi. Otoyolda Serkan Hançer’in kullandığı 34 DGS 631 plakalı Audi marka lüks araba Şahin Daşdan’ın kullandığı 21 ACF 318 dorse plakalı DAF marka tırın dorsesine çarptı. Çarpmanın tesiriyle dorsenin altına sıkışan araba dorsenin altında 40 metre sürüklendi. Tır sürücüsü kazayı 112 acil davet merkezine haber vermesi üzerine olay yerine sıhhat, itfaiye, polis ve jandarma otoyol devriye takımları sevk edildi. İstanbul Jandarma Komutanlığı Otoyol Devriye Grupları yeni bir kazanın yaşanmaması için otoyolda güvenlik tedbirleri aldı.

Dorsenin altına sıkışan araba hurdaya dönerken sürücü koltuğunda oturan Serkan Hançer ağır yaralı bir biçimde araba içerisinden çıkarılarak sıhhat gruplarına sevk edildi. Arabanın sağ tarafının tırın dorsesinin altına sıkışması niçiniyle yolcu koltuğunda oturan bayan araba içerisinde sıkıştı. Sıkışan bayan itfaiye takımları tarafınca çıkarılarak sıhhat takımlarına sevk edildi. Tırın dorsesi altına sıkışan araba içersinde bulunan 2 kişi ağır olarak çıkarılarak birinci müdahaleleri olay yerinde yapıldı. Yapılan müdahalelerin akabinde yaralılar Sancaktepe Şehit Profesör İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazaya karışan tır sürücüsü tabiri alınmak üzere karakola gdolayıldü. Kaza daha sonrası Kuzey Marmara Otoyolu Edirne istikametinden trafik 2 şeritte denetimli bir biçimde sağlanırken kaza daha sonrası hurdaya dönen araba cazip vasıtası ile gdolayıldü. Kazanın gerçekleştiği yer otoyol grupları tarafınca temizlendikten daha sonra otoyolda trafik olağana döndü. Jandarma takımları kaza ile ilgili çalışma başlattı.

“Çok süratli bir biçimde geriden çarptı”

Arabanın vurduğu tırın sürücüsü Şahin Daşdan, “Biz ortalama 70 kilometre süratle şeridimizde seyrederken epeyce süratli bir biçimde geriden çarptı. Araçları daha fazla hasar almasın diye apansız frene basmadım, tırı bir 30 metre, 20 metre kadar yavaşlattım daha sonrasında durdum. Çabucak 112’yi polisi, ambulansı, itfaiyeyi aradım. Tırdan inerek kendim de ilgilendim. İkisi de yaşıyor birisinin durumu olağan, oburu biraz ağır hasar almıştı. Zira son anda sola gerçek çıkış yaptı. Kendini kurtardı sağdaki. kaldı.” dedi.

“Dorse havaya kalktı”

Kaza yapan araçların gerisinden gelen ve kazayı goren Hasan Kaba, ”Arkadan geliyordum, arkadaş olağan 70-80 kilometre suratında ilerlerken araba epeyce hızlıydı. 50 metre ileride durduğunu hissetti fakat durmadı ikisi de ölmesin diye 150, 200 metre ileride durdu. İçinden de sağ olarak çıktılar. Dorse havaya kalktı fakat durmadı, dursa esasen ikisi de daha da girecekti içine. Lastikleri falan gümletirdi.“ dedi.