Mehmetçik şefkati

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Mehmetçik şefkati
Taliban’ın denetimi ele geçirdiği Kabil’de Afganistan’ı terk etmek isteyenlerin, Kabil Hamid Karzai Memleketler arası Havalimanı etrafındaki umutlu bekleyişi sürüyor. Ortalarında bayan ve çocukların da bulunduğu binlerce kişi, geceyi de havalimanı denetim noktasında geçirerek tahliye işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor. Denetim kapılarında bekleyen binlerce kişi sıkıntı koşullarda ülkeden tahliye edilmeyi beklerken havalimanında misyonlu Türk güvenlik güçleri, ihtiyacı olanlara yardım elini uzatarak dünyaya örnek oluyor. Bekleyişlerini sürdürenlere su ve yiyecek dağıtan Türk askeri, tahliye süreçleriyle de ilgileniyor.

Pasaport ve evrak denetimlerini yapan askerler, tahliye için geldiği denetim noktasında pasaportunu kaybettiğini fark ederek panik yaşayan hanımı sakinleştirmeye çalıştı. Bayana, “Sorun yok, sakin ol” diyen misyonlu askerler, su verdikleri bayanın yüzünü yıkamasına yardımcı oldu.

Duvardan kurtarıldı

Havalimanı etrafında yaşanan karışıklıkta Farista Rahmani, iki aylık bebeği Hadiya Rahmani ve eşi Ali Musa Rahmani’den farklı düştü. Ali Musa Rahmani uzun müddet aradığı eşini bulamadı. Bebeğin eşyaları da annede kaldığından çaresizlik ortasında bekleyen babaya, askeri çizgi içerisindeki kuzey kapısında Türk askeri yardım elini uzattı. Baba ve bebeği inançlı bölgeye getiren Türk askeri, bebeğin altını temizleyerek mama ile karnını doyurdu. Bebek çabucak sonrasında babasına teslim edildi.

Havalimanı denetim noktalarında içeriye alınmak için günlerdir bekleyen Afganlar, havalimanını çevreleyen yaklaşık 5 metrelik duvarları da zaman vakit aşmaya çalışıyor. Bu sırada yaşanan izdihamda çocuklar ezilme tehlikesi geçiriyor. İzdihamda ezilme tehlikesi yaşayan bir çocuk da Türk askeri ve özel harekat polislerinin sayesinde kurtarıldı. Ailesinin duvarın karşı tarafınca uzattığı çocuk, inançlı bölgeye alındı. Kurtarılan çocuk daha daha sonra ailesine teslim edildi.

Türk askerinden özel kurtarma operasyonu

Afganistan’daki 5 Türk sıhhat çalışanı, mahsur kaldıkları kent merkezinden Türk güvenlik güçlerince kurtarılarak tahliye için Hamid Karzai Milletlerarası Havalimanı’na getirildi. Saç ekim kliniğinde çalışmak üzere 24 gün evvel Afganistan’a gelen 2’si bayan 5 Türk sıhhat çalışanı, Kabil’de çalıştıkları sıhhat tesisinde mahsur kaldı. Toplumsal medya üzerinden yardım daveti yapan sıhhat çalışanları, Türk güvenlik güçlerince mahsur kaldıkları kent merkezinden kurtarılarak tahliye edilmeleri için Hamid Karzai Milletlerarası Havalimanı’na getirildi. Sıhhat çalışanlarının, birinci tahliye uçağıyla evvel Pakistan’a ondan sonrasındasında da Türkiye’ye gideceği bildirildi.