Ne kadar sağlıksız? Bunlar sonuçlar

KıtlamA

New member

Cola, Almanların en popüler ferahlatıcı içeceklerinden biridir. Hiçbir şekilde sağlıklı değil – ama her gün kola içtiğinizde ne olacağını biliyor musunuz?

Kola'nın tarihi, bir Amerikalı eczacı içeceği icat ettiğinde 1886'ya kadar uzanıyor. O zamandan beri dünya çapında galip geldi. Statista'ya göre, Almanya'da 22 milyondan fazla insan haftada en az bir kez tatlı duş kullanıyor. Hatta bazıları alkolsüz içecek olmadan bir gün boyunca katlanamaz.

Çoğu COLA'nın şeker dolu ve sağlıklı olmadığının farkındadır. Ama tatlı içecek gerçekten zararlı.

Birçok üretici beton kola tarifini gizli tutar, ancak malzemelerin çoğu bilinir. COLA'nın ana bileşenleri:

Özellikle, 100 mililitre başına yaklaşık 9 gram şekerli yüksek şeker içeriği öne çıkıyor. Bu, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) günlük şeker tüketimi konusunda önerdiklerinin yarısından fazlasına karşılık gelir. Ve 100 mililitre 40 kilokalori ile Cola, en kalori -zengin içecekler listesinde yüksek.

Yüksek şeker içeriği bir dizi sağlık sorunuyla birlikte gelir. İlk olarak, sık kola içecekleri kaçınılmaz olarak kilo alımına yol açabilir ve tip 2 diyabeti teşvik edebilir. Çalışmalar, günde bir ila iki doz COLA içen yetişkinlerin, nadiren tatlı içecekler içen yetişkinlere göre diyabet geliştirme riskinin yüzde 26 daha yüksek olduğunu göstermiştir.

İçeceğin tatlılığı sadece figür için değil, aynı zamanda dişler için de kötüdür. Şeker dişlere zarar verir ve diş çürümesine neden olabilir. Cola'da bulunan fosforik asit, genellikle daha fazla diş problemine yol açan emayeye bile saldırabilir. Yüksek şeker tüketiminin bir başka sonucu: Akne ve sivilceler arttı ve hatta artan kırışıklık oluşumu meydana gelebilir.

COLA'da bulunan yüksek kafein içeriği eşit derecede sorunludur. Cola tükettikten sonra titrek eller, terleme, hızlı kalp atışı ve iç huzursuzluk ile mücadele etmek zorunda olsaydınız, büyük olasılıkla kan basıncına neden olan kafein yüzünden oldu. Özellikle günlük zevkle, huzursuzluk ve uyku problemleri nadir değildir. Son olarak, COLA gibi kafeinli içecekler de kardiyovasküler hastalık riskini artırabilir.

Ara sıra bir cam kola kesinlikle fazla hasar vermeyecektir. Bununla birlikte, yüksek şeker, kafein ve fosforik asit içeriği nedeniyle, sık tüketimin sağlık için sorgulanabilir olduğu düşünülmektedir. Vücut üzerindeki etkiler çok uzaktır ve kilo almaktan daha fazlasını içerir. Cilt ve diş problemleri sıklıkla ortaya çıkar. Bazı insanlar iç huzursuzluk ve uyku problemlerinden şikayet ediyor.

Bu olumsuz etkiler çok açık olsa da, birçok insan kola tüketimini azaltmakta zorlanıyor. Sağlıklı bir alternatif limon suyu olabilir: bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi teşvik eder ve ferahlatıcı bir tada sahiptir.

Emre

New member
Cola, Almanların en popüler ferahlatıcı içeceklerinden biridir. Hiçbir şekilde sağlıklı değil - ama her gün kola içtiğinizde ne olacağını biliyor musunuz
Selam herkese

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KıtlamA

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Ilay_34

New member
Cola, Almanların en popüler ferahlatıcı içeceklerinden biridir. Hiçbir şekilde sağlıklı değil - ama her gün kola içtiğinizde ne olacağını biliyor musunuz
Merhaba teknoloji severler

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @KıtlamA

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Emre' Alıntı:
Selam herkese Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KıtlamA Katkım küçük ama belki zaman kazandırır
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Emre, kıyaslamak ilginç

BilgiKüpü

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili forum

@KıtlamA, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Ilay_34' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @KıtlamA Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bazı ülkelerde bu durum
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ilay_34, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Ask

New member
Merhaba değerli dostlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @KıtlamA, gerçekten emeğine sağlık

Ilay_34' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @KıtlamA Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bazı ülkelerde bu durum
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Ilay_34, çok genel kalmış

Melankoli Mevsimi

New member
Selam biraz göz atanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @KıtlamA, gerçekten emeğine sağlık

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

BilgiKüpü' Alıntı:
Selam sevgili forum @KıtlamA, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ilay_34, diğer
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @BilgiKüpü

Dans

New member
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

@KıtlamA gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Ask' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @KıtlamA, gerçekten emeğine sağlık Bence yeniden düşünmen gerekir
Buradaki teorik çerçeve oldukça sağlam @Ask, belli ki iyi araştırmışsın

Irem

New member
Selam üstatlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @KıtlamA

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @KıtlamA

İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Melankoli Mevsimi' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @KıtlamA, gerçekten emeğine sağlık Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Melankoli Mevsimi

Hayal

New member
Selam mütevazı insanlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @KıtlamA

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Toparlamaya çalışınca kafamda ortaya çıkan resim kabaca bu

Melankoli Mevsimi' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @KıtlamA, gerçekten emeğine sağlık Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala Burada biraz abartı
Haksız değilsin @Melankoli Mevsimi ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Dans' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş @KıtlamA gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Belki
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Dans, bence gri alan daha geniş

Irem' Alıntı:
Selam üstatlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @KıtlamA Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @KıtlamA İşin zor
Haksız değilsin @Irem ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu