Paklık bakılırsavlisinin dostu! Her sabah birebir yerde bekliyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Paklık bakılırsavlisinin dostu! Her sabah birebir yerde bekliyor
Ortahisar Belediyesi’nde paklık nazaranvlisi olarak çalışan Abdulbari Çimen, sabah saatlerinde Beyaz ile başladığı paklık misyonunu öğlen saatlerine kadar birlikte sürdürdüklerini belirterek ortalarındaki dostluk bağının geliştiğini söylemiş oldu.

Vakit zaman elindeki süpürgesi ile ‘Beyaz’ı temizleyip sırtını kaşıyan Çimen, hayvanları fazlaca sevdiğini belirterek bu davranışıyla etrafından epey hoş reaksiyonlar aldığını kaydetti.

Her fırsatta Beyaz’ı sevip diyalog kuran Çimen, kendisiyle paklık yaparken tanıştıklarını tabir ederek “Dostluğumuzun başlayalı yaklaşık 1,5 yıl oluyor. Sokakları süpürürken kalabalık hayvanların ortasında korkunca bana hakikat gelmeye başladı.

Bende onlardan korkmasın diye sevmeye çalıştım, bu türlü dost olduk. daha sonrasında da beni bırakmadı daima benimle birlikte bu türlü ortamızda bir bağ gelişti birbirimizi sevdik.

İsmini ‘Beyaz’ koydum. Sabahtan öğleye kadar yarım gün benimle çalışır masraf, sonraki gün bir daha beni tıpkı biçimde sabah erken saatlerde karşılar bir daha öğleye kadar benimle çalışır sarfiyat. Bu hal bir dostluğumuz var.

Kendisini epeyce seviyorum. Süpürürken bulduğum tavuk atıkları olsun öteki yiyecekleri toplayıp kendisine veriyorum. Vakit zaman onu da temizliyorum, süpürge ile sırtını kaşıyorum.

Çok akıllı, pak bir hayvan. Hayvanları epey seviyorum, bilhassa de sokak hayvanlarını epey seviyorum. Yalnızca köpek değil kedi başka hayvanları hayli seviyorum” dedi.

‘ÇEVREMDEN HOŞ YANSILAR ALIYORUM’

Bu davranışından dolayı etrafında hoş yansılar aldığını kaydeden Çimen, “Zaman vakit hayvan sever dostlarımız yanımda durup hayvanı severek mama takviyesinde bulunuyorlar.

Yemek atıklarını poşetleyip getirenler oluyor bunlarla vakit zaman karşılaşıyorum. Etrafımdan çok hoş olumlu reaksiyonlar alıyorum. Daima peşimde dolaştığı için beşerler bizi seyrediyor. Şöyle bir kasvetimiz var; insanların birçok hayvanlardan korkuyor.

Hayvanlar korkacak bir şey yok. Aslında hayvanları o hale biz getiriyoruz. Bence hayvanlar saldırgan değiller insanlara ziyan verecek canlılar değiller. Onları sevsek onlara yakınlaşsak saldıracaklarını hiç düşünmüyorum. Hayvanlar içgüdüsel olarak hareket ediyorlar insanları fazlaca seviyorlar. kimi vakit epey erken geldiğim vakit beni bulamayınca öteki temizlikçi arkadaşlarla gitmeye başlıyor. Bu bölgede üç arkadaşız, beni bulamadığı vakit öteki arkadaşlarla sarfiyat başka arkadaşlarım da onu epeyce seviyor” halinde konuştu.