Roberto Mancini, Suudi Arabistan’ın yeni teknik direktörü olarak sunumda

sosyolog

Global Mod
Global Mod
Resmi duyurunun hemen ardından tanıtım gerçekleştirildi. Robert Mancini Suudi Arabistan milli takımının yeni teknik direktörü oldu. Suudi milli takımının teknik direktörü, “26 yıldır kayıp olan Asyalı çifti kazanmaya” kararlı olduğunu iddia etti.

Roberto Mancini, Suudi Arabistan’ın yeni teknik direktörü olarak sunumda

Duyurudan sunuma kadar sadece birkaç saat sürdü. Robert Mancini SAFF’ın takıma liderlik etme ve takımı daha da güçlendirme kararının ardından Suudi Arabistan milli takımının yeni baş antrenörü olarak atandı.

“Bu oyunculara teşekkür ediyorum çünkü İtalya’mın hala yenilmezlik rekoruna sahip takım olmasına izin verdiler. Ancak Suudiler o maçta iyi iş çıkardı, iyi futbol oynadılar ve iki harika gol attılar” diyen Mancini, Dünya Kupası’nda Arjantin’e karşı elde edilen başarıya atıfta bulunarak Suudilerin zaferi hakkında şaka yaptı. “Buraya kazanmaya geldik, konuştuktan sonra sahada çalışmaya başlayacağız ve her şey farklı olacak. Hedefimiz 26 yıldır özlenen Asya Kupası’nı kazanmak“diye ekledi. “Eskiden oynadığım zamanki gibi bana Mancio deyin. Takımım ve benim çalışmak için zamana ihtiyacımız var, adamların gelişmek için doğru atmosfere ihtiyacı var”.

İtalya’ya veda

Sunum sırasında ilk konuşan Yaser El MisehalSAFF’ın başkanı. Yeni milli teknik direktörü tanıtarak, “Burada bulunmaktan ve Mancini ile tüm işbirlikçilerine hoş geldiniz demekten mutluyum” dedi.

Hemen ardından İtalyan milli takımının eski teknik direktörü kürsüye çıktı ve şunları söyledi: “Beni seçtiği için başkana teşekkür etmek istiyorum ve burada olmaktan ve görevime başlamaktan büyük gurur duyuyorum”.

“Bizim işimizde her zaman zordur çünkü her an değişebilirsiniz. İtalya’ya başladığımda, Suudi Arabistan’a karşı oynamadan üç gün önce takımı almıştım. Oyuncuları tanıdığım doğru ama önümüzdeki 10 gün önemli olacak ve son birkaç gündür oyuncuları zaten gördüm ve üzerinde çalışmaya başladım. Çok çalışmaya başlamalıyız” dedi, bunun yerine çıkışından birkaç gün sonra gelişiyle ilgili yorum yaptı. “Ağustos ayının ortasında Federasyonla görüşmelere başladım ve bazı yardımcılarımın bu durumdan haberi olmaması normal. Bazılarının İtalya’da işleri halletmesi gerekiyor ama biz çalışmaya başlamak için yeterliyiz. Takımı zaten tanıyorduk, Dünya Kupası maçlarını izledik ve birçok ilginç oyuncunun olduğunu biliyoruz” diye devam etti.

Hedefler, engeller ve oyuncular

Mancini konuşmasında Suudi milli takımıyla ulaşılması gereken hedeflere, aşılması gereken engellere ve kadrosuna almayı düşündüğü oyunculara değindi. “Zaman alacağı açık, ancak iyi ve sıkı çalışarak takıma iyi hücum etmeyi ve çok gol atmayı öğretebileceğimizden eminiz. Şu anda kolay değil ama çalışmalarımızla bunu başarabileceğimizi düşünüyorum” dedi. “İtalya’da her takım için seçebileceğimiz üç oyuncumuz yok; takımda üç Suudi’nin olması bizim için iyi çünkü onları takip edecek zamanımız var. Gençlere inancımız tam, 21 Yaş Altı takımımızda çok ilginç oyuncuların olduğunu biliyoruz ve onlara Arabistan’ın iyiliği ve geleceği için yatırım yapacağız” dedi.

Yeni teknik direktör, Suudi milli takımının başında olmasından dolayı hırslarına gelince şunları söyledi: “Ben bir büyücü değilim, gelişmemizin yolu çalışmaktır. Taraftarlara çok çalışacağımızı söyleyebilirim çünkü önemli bir şeyi denemek ve kazanmak istiyoruz. Milli takımda iyi yeteneklere sahibiz ancak şu anda söyleyebileceğim tek şey burada, Suudi Arabistan’da önemli bir şey inşa etmek için çok çalışacağız. İyi oyuncularımızın olduğunu düşünüyorum, çalışmaya başladığımızda her şeyi değerlendireceğiz. Renard iyi bir iş çıkardı, çocukların gelişmesini sağlamaya çalışacağız. Konuştuktan sonra sahada çalışmaya başlayacağız ve her şey farklı olacak – diye ekledi. Oyuncuları ve niteliklerini tanımak için çalışmaya başlamak önemli. Daha sonra oyun sistemini seçeceğiz ancak bugün ne yapabileceğimizi söylemek zor” dedi.

Roberto Mancini, Suudi Arabistan’ın yeni teknik direktörü olarak sunumda: “Asya Kupası’nı kazanacağız”

Son olarak Mancini, kendisinin ve ekibinin hedefinin kupayı kazanmak olduğunu vurguladı. Asya Kupası: “Oyuncuların gelişebilmesi için Arabistan’da en iyi oyunculara sahip olmak bizim için önemli. Her yerde bir oyuncu almak için daha iyi transferler ödemeniz gerekiyor. Hedefimiz 26 yıl sonra Asya Kupası’nı kazanmak, şimdi Dünya Kupası için hazırlık maçlarımız ve maçlarımız var, ardından müsabakaya hazırlanacağız ve eminim ki gidip kazanmak için oynayabiliriz. Buradaki herkes her şeyin mümkün ve başarılabilir olduğunu düşünmeli”.

“Bu gece maçları izleyeceğiz, sonra karar vermek, çalışmak ve çalışma tarzımızı geliştirmek için zamanım olacak. Kendimizi geliştirmek ve takımı geliştirmek için iyi şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Burada olmak her şeyi kolaylaştırıyor. Bana oyuncu olduğum zamanki gibi Mancio deyin,” diye bitirdi.