Son dakika… Türkiye bu vahşeti konuşmuştu! Tandır cinayeti sanıklarına ceza yağdı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Son dakika… Türkiye bu vahşeti konuşmuştu! Tandır cinayeti sanıklarına ceza yağdı
Olay, Kocasinan ilçesi Emmiler Mahallesi’nde mayıs ayında meydana geldi. Boşandıktan daha sonra bir daha bir ortaya gelen Mehmet Turhan ve Firdevs Öztürk, 19 Mayıs’ta kayboldu.

Çocuklarının kayıp ihbarı üzerine polis, çalışma başlattı. Vilayet Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği takımları, çiftin bulunması için yakınlarıyla irtibata geçti. Polis, kayıp Mehmet Turhan’ın kardeşi Yusuf Turhan’ı çelişkili sözleri üzerine takibe aldı. Yusuf Turhan’ın meskeninin yanına yeni tandır yaptırdığını belirleyen polis, kadavra köpeğiyle burada arama yaptı. Aramada, beton dökülen tandırda çiftin cansız vücutları bulundu. Tandırı kürekle kıran takımlar, kaybolduktan 22 gün daha sonra Mehmet Turhan ve Firdevs Öztürk’ün çuvallarda bulunan cesetlerini çıkardı.

Olayın akabinde Yusuf Turhan ile eşi Nejla ve oğlu Bedirhan Turhan gözaltına alındı. Şüphelilerden Yusuf Turhan ile oğlu Bedirhan Turhan tutuklandı, Nejla Turhan ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR UZUNLUĞU MAHPUS İSTEMİ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca olaya ait iddianame hazırlandı. Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede Yusuf Turhan, oğlu Bedirhan ve eşi Nejla hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mahpusla cezalandırılmaları istendi.

4’ÜNCÜ DURUŞMA YAPILDI

Davanın görülen 4’üncü duruşmasında tüm sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya ölen çiftin şikayetçi oğullarından Yusuf Turhan salonda bulunurken, cezaevinde olan A.T. ise SEGBİS aracılığıyla katıldı.

SANIKLAR BERAATLERİNİ İSTEDİ

Mahkeme heyeti, sanıklardan Yusuf Turhan’ı, ‘kardeşi taammüden öldürmek’ hatasından ağırlaştırılmış müebbet, yengesine karşı aksiyonundan dolayı da ‘kasten öldürme’ cürmünden müebbet mahpus cezasına çarptırdı. Heyet, Bedirhan Turhan’ı ise 2 farklı hadiseden 2 kere müebbet mahpus cezasına çarptırdı. Heyet, tutuksuz sanık Nejla Turhan’ın ise kanıt yetersizliğinden beraatine hükmetti.

‘GEREKLİ İTİRAZI YAPACAĞIZ’

Mehmet Turhan ve Firdevs Öztürk çiftinin oğulları Yusuf Turhan, duruşma daha sonrası DHA’ya konuşarak, sonucun bir nebze burukluk yarattığını söylemiş oldu. Turhan, “Karar verildi fakat ben aslında ailemi kaybettiğim günden bu yana bugünü bekliyordum ama bu sonuçla beklemiyordum. İşin asıl merkezinde olan Nejla beraat aldı. Bence adalet yerini bulmadı. Beni de öldürmeye çalıştılar. Nejla beni öldürmek istedi. Nasıl beraat etti, anlamadım. Karakoldaki tabirimi çekti. Tandırdaki farklılığı Nejla nasıl fark etmedi? Eşinin üstü başı toz toprak olarak meskene geldi. niye sormadı? Olayı planlayan ve tasarlayan katiyetle Nejla’ydı zira babamın Bedirhan ile bir hasımlığı yoktu. Bütün malınızı, mülkünüzü verseniz de artık kurtulamazsanız, diye mektup vardı. Babam ve annem bir şeyler bildikleri için öldürüldüğünü düşünüyorum. Yusuf ve Bedirhan az bir ceza alsa da Nejla’nın da kesinlikle ceza alması gerekiyordu. Gerekli itirazı yapacağız. Cinayetten daha sonra beni aradılar. Olağanda hiç aramazlardı. ‘Sen benim en sevdiğim yeğenimsin’ dedi. ‘Sen gençsin, sana spor otomobil alalım, lisana benden ne istersen’ dedi” diye konuştu.