Son dakika: Türkiye’nin konuştuğu Büyükşen cinayetinde sır perdesi aralandı! Aileden birinci açıklama

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Son dakika: Türkiye’nin konuştuğu Büyükşen cinayetinde sır perdesi aralandı! Aileden birinci açıklama
Konya’nın merkez Karatay ilçesinde 2013’te cinayete kurban giden Metin Büyükşen (55) ve Nejla Büyükşen’in (54) tabip olan oğulları Osman Büyükşen, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak katillerin bulunmasını istemişti.

Evvelki gün düzenlenen operasyonda ortalarında öldürülen çiftin kızları Büşra, oğulları Uğur ve gelinleri Betül Büyükşen’in de olduğu 25 kişi gözaltına alındı. Azmettirici oldukları belirlenen Esra Taş (27) ve sevgilisi Abdullah Başdemir (46) ile cinayeti işledikleri belirlenen Zekeriya Okşen ve Mustafa Okşen tutuklandı.

Sabah’tan Tolga Yanık’ın haberine bakılırsa, Osman Büyükşen, “Gözaltına alınan bireylerden itiraf geldiğinde buruk da olsa bir memnunluk yaşadık. Katilin aileden çıkmaması bir nebze de olsa memnun etti. Kardeşlerim zan altındaydı. Bundan kurtuldular.

Gerçek katiller yakalandı. 3 yıldır tek başıma bayramlarımı geçiriyordum. Bu bayramda kardeşlerimle bir arada olacağız. Annem ve babam ismine kurbanımızı keseceğiz” dedi.

Büyükşen çiftinin oğlu Osman Büyükşen, sürecin başından beri büyük bir belirsizliğin olduğunu söylemiş oldu.Bu belirsizliğin büyük ölçüde aydınlandığını lisana getiren Büyükşen, “Cinayeti azmettirenlerin bulunması fazlaca güçlü bir müddetçti.

Ama yapılan çalışmayla bu bireylerin tespit edilmiş olması, geriye kalan bilinmeyenlerin de ortaya çıkacağını gösteriyor.” diye konuştu.

“BU OLAYIN CİNAYET SEBEBİ OLARAK ÇOK AZ RASTLANAN BİR DURUM”

Büyükşen, faillerin artık tutuklu yargılanacağı için mevzunun bir adım daha öteye gittiğini belirtti.Artık cinayet sebebinin ne olduğunu bildiklerini vurgulayan Büyükşen, “Kimlerin dost kimlerin düşman olduğunu biliyoruz. Süreç tabi ki güç olacak lakin daha besbelli olacak.

Cinayet niçini, fazlaca nadir rastlanan bir durum. Tahminen bir çoğumuzun aklına bile gelmeyecek bir sebeple cinayetin işlendiğini gördük. Çözülmesi neredeyse imkansız, farklı şahısların töhmet altında kaldığı bir cinayet belgesiydi.” tabirlerini kullandı.

Uçurumun kenarından alınan bu cinayet belgesinin açığa çıkarılmasının muazzam bir muvaffakiyet olduğunu kıymetlendiren Büyükşen, şunları kaydetti: “Bu başarıda jandarmadaki kapalı kahramanların fazlaca büyük hissesi var.

Konya Vilayet Jandarma Komutanlığında emeği geçen bütün kumandanlarımıza ve JASAT gruplarına teşekkür ediyorum. Bu cinayet çözülebildiyse onların yardımıyla oldu.

O denli muazzam iş başardılar ki şayet yanlış yürütülmeye devam edilseydi büyük bir hukuk skandalı olacaktı. Bu muvaffakiyet onlara ilişkin şayet devlet geleneğinde var ise ben kendilerinin ödüllendirilmesi istiyorum.”

Büyükşen, anne ve babasının öldürülmesinde bir sebep olmadığını, mevzunun hayli farklı bir olay olduğunu anlattı.Bu süreçte anne ve babasının gerisinden hiç kimsenin berbat konuşmadığını aktaran Büyükşen, “Annem ve babam fazlaca mazlum insanlardı.

Ben devletimin, annem ve babamın masumiyetine sahip çıkacağını, bunun için gereken her şeyi yapacağını düşünüyorum.” dedi. Soruşturma kapsamında jandarma gruplarınca gözaltına alınan ve hatasız olduğu anlaşılınca özgür bırakılan çiftin kızları Fatma Büşra Büyükşen de bu süreci başından beri yaşadığı üzere anlattığını aktardı.

Gelinen noktada epeyce yıprandıklarını belirten Büyükşen, “Yaşadığım olayın tesiriyle, ruh halim beşerler tarafınca yanlış anlaşıldı. Sabretmekten öteki dermanım yoktu. Sabrettim. Katillerin girdiği konut yanlış bulunmasına, azmettirenlerin köyden olmamasına karşın olay çözüldü ve bu epeyce mucizevi bir şey. Zira bakıldığı vakit faili meçhul kalabilecek bir cinayet.” değerlendirmesinde bulundu.

Emeği geçen savcı ile jandarma takımlarına teşekkür eden Büyükşen, “Bana söylenenleri açıkçası hayli düşünmüyorum zira biraz ferahlamış durumdayım. Üzerimizden büyük bir yük kalktı ve ailemiz bir ortaya geldi. Zira bu süreçte epey dağılmıştık. Şu an için yalnızca sürece bakacağız.” halinde konuştu.

BİRBİRİNİ SUÇLADILAR

Esra Taş ve Abdullah Başdemir’in mahkemedeki tabirleri herkesi şoke etti. Taş sözünde, “Abdullah Başdemir ile bir bağlantı içerisine girdim. Abdullah bana ‘Ben onları öldürttüm’ dedi” derken Başdemir ise savları yalanlayarak “Ben kimseyi öldürmedim.

Beni kullandığını düşünüyorum. Cinayet Esra’nın öbürleri ile planladığı bir olay” diye söz verdi. Öteki tutuklanan kuşkulu Mustafa Okşen ve Zekeriya Okşen de argümanları yalanladı.

NELER YAŞANDI

Argümana bakılırsa, 3 Eylül 2018 tarihinde başına kar maskesi geçiren kişi Metin Büyükşen’e ilişkin meskene, kapısı açık olduğu sırada girdi. Kimliği belgisiz saldırgan, emekli memur Metin Büyükşen’e elindeki pompalı tüfekle ateş etti.

Necla Büyükşen’e de ateş eden saldırgan, tüfeğin dipçiğiyle çiftin kızı Büşra’yı yaralayarak kaçtı. Başına aldığı darbeyle yaralanan Büşra Büyükşen, olay daha sonrası komşulardan yardım istedi.

Komşularının arabasına binen Büyükşen, jandarmaya giderek, olayı anlattı. Meskene gelen jandarma grupları, Necla- Metin Büyükşen çiftinin cansız vücutlarını buldu. Yaralı Büşra Büyükşen de sıhhat bakılırsavlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı.

BÜŞRA, UĞUR VE BETÜL’DEN ÇELİŞKİLİ TABİRLER

olaydan daha sonra alınan Swap örnekleri, cinayet anının tek şahidi olan “Büşra Büyükşen” ‘in canlı yayında verdiği çelişkili tabirler, görgü şahitlerinin beyanları, ve öteki birincil muhatapların tatmin etmeyen eksik anlatımları, özetlemek gerekirsesı Metin ile Nejla Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili ortaya atılan savlar her keresinde oğlu ve gelini ile yaşadığı mehir tartışmasını işaret ediyor.

Yapılan araştırmaların akabinde Betül Büyükşen ile Metin Büyükşen’in yaptığı telefon konuşmasından ses kayıtları Müge Anlı’nın programında dinletildi. Konuşmada, mehir hengamesini çözmek isteyen baba gelinine mehir yerine bir otomobil, 25 bin TL para teklif ediyor. Lakin Betül mehirin hepsini istiyor ve anlaşamıyor.

JASAT ÖZEL GRUP KURDU

Jandarmanın yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü çalışmalarda, katil zanlısına ulaşılamadı. Çiftin çocuk tabibi oğlu Osman Büyükşen ise cinayetin aydınlatılabilmesi için toplumsal medyada ve televizyon programlarına katılıp, anne ve babasının katilini aramaya başladı.

Osman Büyükşenin teşebbüslerinin akabinde Jandarma Genel Komutanlığının talimatıyla Konya Vilayet Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Kabahat Araştırma Timi (JASAT) bünyesinde kurulan özel grup, cinayeti çözmek için çalışma başlattı.

Müge Anlı’nın canlı yayında duyurduğu, jandarmanın özel takımı, İsmil Mahallesindeki biroldukça adrese operasyon düzenledi. Operasyonda çiftin kızları Büşra Büyükşen, ağabeyi Uğur Büyükşen ile eşi Betül Büyükşen, babası Muammer Büyükdoğrucan ve Mehmet Ali Dayanırın da ortalarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

BÜŞRA’YA OLAY YERİNDE KEŞİF YAPTIRILDI

Akından kurtulduğunu önü süren Büşra Büyükşen de sorgulama kapsamında, keşif için olayın meydana geldiği meskene getirildi. Büyükşen, olayın gerçekleşme halini, saldırganın meskene girişini ve kendisinin yatak odasının camından nasıl atlayıp, kaçtığını anlattı.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin olay günü, öncesi ve daha sonrasına ilişkin HTS kayıtları ve WhatsApp görüşme dökümleri ile adreslerde ele geçirilen tüfekler incelendi.