Şükran öğretmen: Kızların okullu olması bize en büyük armağan

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Şükran öğretmen: Kızların okullu olması bize en büyük armağan
‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası kapsamında 2006 yılında istekli olarak nazaranv yapan Türkçe öğretmeni Şükran Çelik Geçken, meslektaşlarıyla bir arada köylerde kapı kapı dolaşarak kızlarını okula göndermeyen aileleri ikna etmeye çalıştı. Öğretmenler, kimi babaların, “aslına bakarsan göndersek de bir şey olmaz. Ceza da gelse cezamı öderim lakin kızımı göndermem” kelamlarına karşın yılmadı, epey sayıda kız çocuğunu okula kazandırdı.

KIZ ÖĞRENCİLERİN SAYISI ERKEKLERİ GEÇTİ

Van’ın Tuşba ilçesinde o periyot köy statüsünde olan kırsal Güveçli Mahallesi’ne 15 yıl ortadan daha sonra bir daha giden Şükran Çelik Geçken, Güveçli Birinci ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ortaokulda 87 kız 79 erkek, ilkokulda ise 83 kız 81 erkek öğrencinin eğitim gördüğünü öğrenen Geçken, kız öğrencilerin sayısının erkek öğrencilerden çok olması niçiniyle duygusal anlar yaşadı.

O devir yaptıkları çalışmaları okuldun öğrencileriyle paylaşan Geçken, “Biz öğretmenler olarak sizin daha başarılı olmanız için elimizden gelen tüm çabası gösteriyoruz. Sizin başarılı olmanız bizim için epeyce büyük memnunluk deposudur. O yüzden siz de elinizden geleni yapın ve hayalleriniz doğrultusunda epey çalışın. İlerde topluma faydalı kendi ayakları üzerinde duran bireyler olun” dedi.

‘ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZÜN EN BÜYÜK HEDİYESİ’

Güveçli köyünde kız çocuklarının okullaşması için büyük çaba verdiklerini belirten Şükran Çelik Geçken, “2006 yılında Ulusal Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF’in iş birliğiyle başlatılan ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası çerçevesinde öğretmen arkadaşlarla birlikte bu köye geldik. Bu köyde bakılırsav yapan öğretmen arkadaşlarımızla birlikte kız ve erkek çocuklarımızın kaydını yaptık. Ortadan geçen 15 yıl daha sonra buraya geldik ve o devirdeki çalışmaların kararınu görmek bizi fazlaca memnun etti. Burada kız öğrencilerin sayısı erkek öğrencilerin sayısını geçmiş durumda. Öğretmenler gününün en büyük ikramı bizim için bu. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, bilimin ışığında kıymetlerimize önem vererek ben ve tüm öğretmen arkadaşlarım, bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Aziz şehit öğretmenlerimizin geride bırakmış olduğu bu kutsal misyona elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalışacağız. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

ARTIK HEPSİNİN HAYALİ VAR

Okula devam eden kız öğrencilerin ise hepsinin artık hayalleri var. Kimi öğretmen, kimi hekim, kimi polis kimi de mühendis olmak istiyor. Ortaokul öğrencisi Rabia Çallı, kızların da adamların de okula gitmesi gerektiğini belirterek, “Kimse buna pürüz olmamalı. her insanın okuma hakkı olmalı” dedi.

Ablası veterinerlik kısmında okuyan ortaokul öğrencisi Perihan Batın ise, “Ablam hayalini gerçekleştirdi ve veterinerlik kısmını okuyor. Bize de epeyce hoş örnek oldu. İnşallah biz de hayallerimizi gerçekleştiririz” diye konuştu.