Yeni bina ve araç alımı durduruldu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Yeni bina ve araç alımı durduruldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu harcamalarının azaltılması, bürokratik süreçlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının verimli kullanması için “tasarruf tedbirleri” genelgesi yayımladı. Resmi Gazete’de yer alan genelgede öne çıkan düzenlemeler şöyleki:

– Kamu kurum ve kuruluşları tarafınca yurt ortasında ve yurt haricinde hiç bir surette hizmet binası, lojman, her ne isimle olursa olsun memur meskeni, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve gibisi toplumsal tesis ve bunlarla ilgili arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak. Lakin zelzele riski niçiniyle yıkım sonucu verilmesi halinde, yeni inşaat yapılabilecek.

– Acil ve zarurî haller haricinde her ne suretle olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek. Mevcut taşıtlar gözden geçirilecek, muhtaçlık fazlası olan yahut ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar gereksinimi olan kurumlara devredilecek ya da tasfiye edilecek. Taşıtlar, 2021’den başlamak üzere 2023 sonuna kadar en az yüzde 20 oranında azaltacak.

– Makam, kimi hizmetler ile ambulanslar hariç olmak üzere, yabancı taşıt alınmayacak.

Mevcut araçla devam

– Belediye liderleri ve belediyelerde genel sekreterler ve genel müdürler; ikametgahları ile nazaranv yerleri içindeki yalnızca sabah-akşam geliş ve gidişleri için hizmet aracı olarak kurumların mevcutlarında bulunan binek yahut “station wagon” tipi taşıtlardan yararlanabilecek.

– Kentler ortası vazifelere, zarurî durumlar hariç resmi taşıtla gidilmeyecek.

– Taşıtların çalışma mühleti, güzergahı izlenecek.

Tanıtım için yayın yok

– Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili üniteleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiç bir biçimde günlük gazete alımı yapılmayacak, vazife alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.

– Yönetim faaliyetlerini tanıtmaya yönelik rapor, kitap, mecmua, bülten ve gibisi yayınlar basılmayacak, bu dokümanların paylaşımı elektronik ortamda yapılacak.

– Rapor, bilgi notu ve gibisi dokümanların hazırlanması ve dağıtımı elektronik ortamda yapılacak.

Reklam yasağı

– Kamu kurum ve kuruluşlarınca mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan yahut kurum faaliyetleri ile direkt ilgili olan tanıtım sarfiyatları hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan-reklam verilmeyecek.

– Havayolu şirketlerince sağlanan uçuş millerini şahıslar yerine kurumlar kıymetlendirecek.

– Zorunluluklar haricinde, mesleksel kuruluş yahut derneklere üye olunmayacak.

– Kamu kuruluşları, eğitim ve gibisi gereksinimlerini kendi çalışanından karşılayacak, zarurî olmadıkça danışmanlık hizmeti satın almayacak.

Telefonla konuşma sonlandırıldı

– Cep telefonları yalnızca Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bakanlar, yüksek yargı organları liderleri, valiler ve belediye liderleri ile belirli takım, konum ve vazifelerde bulunanlar ile belediyelerde genel sekreterler ve genel müdürler ile sonlu olmak üzere bakanlıklar, bağlı, ilgili ve bağlantılı kuruluşlarda bakan, belediyelerde belediye lideri, öbür yönetimlerde üst yönetici tarafınca belirlenen makamlar için tahsis edilebilecek.

– Cep telefonu tahsis edilen makamlar için aylık cep telefonu görüşme fiyatı limitleri, 1800 gösterge sayısının memur aylık katsayısıyla çarpımı kararı bulunacak fiyatı geçmeyecek.

İkram dağıtmak yasaklandı

– Memleketler arası toplantılar ile ulusal bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve gibisi kutlama ve tertiplere ait faaliyetler niçiniyle seyahat, kokteyl, yemek ve gibisi davetler düzenlenmeyecek, ikram verilmeyecek ve başka isimler altında ödeme yapılmayacak. Temsil ve ağırlama ödenekleri, zarurî haller haricinde kullanılmayacak.

– Yılbaşı ve bayram periyotlarında kamu vazifelileri tarafınca gönderilecek tebrik, telgraf ve gibisi posta hizmetlerine ait kağıt, baskı, posta ve gibisi sarfiyatlar hiç bir biçimde kurum ve kuruluşların bütçesinden ödenmeyecek