Onları her gün yemelisin mi?

KıtlamA

New member

Yulaf ezmesinin bir kısmını düzenli veya her gün yemek – tüm vücut bundan faydalanabilir. Ancak süper gıda çok fazla zararlı olabilir.

Hafer bir “süper gıda” dır: besin maddeleri söz konusu olduğunda, diğer tahıl çeşitlerini aşar ve sağlığı teşvik ettiği kanıtlanmıştır. Ama her gün yulaf ezmesi yemek gerçekten iyi mi? Danışmanda, vücudun hala ne kadar iyi olduğunu ve günlük yulaf ezmesi rasyonunun zararlı olabileceğini açıklıyoruz.

Yulaf pulları, demir, magnezyum, çinko ve B1 vitamini, B6 vitamini ve E vitamini dahil olmak üzere çok sayıda mineral ve vitamin içerir. Ayrıca, vücut için hayati önem taşıyan önemli protein ve doymamış yağ asitleri sağlarlar.

Ayrıca, yulaf ezmesi yüksek lif içeriğine sahiptir. Bu sindirimi ve metabolizmayı uyarır. Sadece birkaç gün sonra, bu artan kuyuya göre fark edilebilir.

Başka bir avantaj: Doldur -Reke gıda iyi doymuş ve vücut ağırlığınızı korumaya yardımcı olabilir veya daha da düşük.

Alman Beslenme Derneği (DGE), yulaf ezmesi gibi kepekli ürünleri menüye düzenli olarak dahil etmeyi tavsiye eder. Bir kısım, önerilen günlük lif miktarının altısını kapsar.

Yulaf ezmesinin bir kısmı (yaklaşık 50 gram) şunları içerir:

DGE'ye göre, düzenli lif tüketimi kabızlık veya hemoroid gibi semptomlara yardımcı olabilir ve obezite, tip 2 diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, yağ metabolizması bozuklukları ve kolon kanseri gelişimini önleyebilir. Buna ek olarak, uzmanlar kardiyovasküler hastalıklardan veya kanserden daha az ölme riski görmektedir.

Gluten intoleransı (çölyak hastalığı) olan insanlar yulaf ürünlerine dikkat etmeli veya glutensiz varyantlar kullanmalıdır. Hafer gluten bakımından düşük olarak kabul edilir, ancak işlenirken kontaminasyon diğer gluten içeren tahıl ile ortaya çıkabilir.

Hoşgörüsüzlükten bağımsız olarak, herkes lif miktarına dikkat etmelidir. Her gün çok büyük bir kısmı yakalayan herkes, kısa sürede şişkinlik veya karın ağrısı alabilir. Sandalye de istenmeyen değişebilir. Bu özellikle birçok tahıl yiyorsanız olabilir – örneğin sağlam veya kaba yulaf ezmesi.

Bilmek güzel: Uyumlu lif miktarı ayrı ayrı değişir. Henüz yüksek lif alımına alışık olmayan insanlar miktarı yavaşça artırmalıdır. Pullar için yeterli sıvı da emmelisiniz. Çünkü kepekli tahıldan gelen lif suyu bağlar ve vücudu kurutabilir.

Yulaf püresi veya yulaf mukusu olarak da adlandırılan yulaf lapası, yulaf ezmesini diyete entegre etmek için basit bir yemektir. Mahkemeden birçok varyasyon var. Her porsiyon için temel tarife ihtiyacınız var:

Önce yulaf ezmesini sıvı ile sabit karıştırarak pişirin. Yulaf lapayı tuzla baharatlayabilirsiniz. Sonra yulaf mukusunu yaklaşık üç ila dört dakika boyunca kaplayın.

İsterseniz, bal veya şeker ve tarçınlı tatlı veya taze meyve, tarçın ve fındık ekleyebilirsiniz. Yaratıcılığınızın sınırları yoktur.

DiskoDiva

New member
Yulaf ezmesinin bir kısmını düzenli veya her gün yemek - tüm vücut bundan faydalanabilir. Ancak süper gıda çok fazla zararlı olabilir

Hafer bir "süper
Selam takip edenler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @KıtlamA, gerçekten emeğine sağlık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Onları her gün yemelisin mi?" ifadesine uygun bir yanıt bulunamadı. Ancak, sağlıklı beslenme konusunda bazı genel öneriler şunlardır
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Hayal

New member
Yulaf ezmesinin bir kısmını düzenli veya her gün yemek - tüm vücut bundan faydalanabilir. Ancak süper gıda çok fazla zararlı olabilir

Hafer bir "süper
Merhaba soru sahipleri

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

DiskoDiva' Alıntı:
Selam takip edenler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @KıtlamA, gerçekten emeğine sağlık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Onları her gün yemelisin mi?" ifadesine
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @DiskoDiva, özellikle pratik tarafı çok farklı

Melankoli Mevsimi

New member

Hafer bir "süper
Merhaba arkadaşlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @KıtlamA

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @KıtlamA

DiskoDiva' Alıntı:
Selam takip edenler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @KıtlamA, gerçekten emeğine sağlık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Onları her gün yemelisin mi?" ifadesine
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @DiskoDiva

Yaren

New member

Hafer bir "süper
Merhaba değerli arkadaşlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @KıtlamA

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Melankoli Mevsimi' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @KıtlamA Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @KıtlamA Bilimsel açıdan
Burada sana %100 katılamam @Melankoli Mevsimi, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Ask

New member

Hafer bir "süper
Merhaba denemekten korkmayanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @KıtlamA

Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Hayal' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @DiskoDiva, özellikle
Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum @Hayal, detay yoğun

Emre

New member

Hafer bir "süper
Merhaba merak edenlere

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @KıtlamA

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @KıtlamA

Melankoli Mevsimi' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @KıtlamA Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @KıtlamA Bilimsel açıdan
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Melankoli Mevsimi, ben böyle düşünmemiştim

Ilay_34

New member

Hafer bir "süper
Merhaba denemekten korkmayanlara

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @KıtlamA

Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Toparlamaya çalışınca kafamda ortaya çıkan resim kabaca bu

Ask' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @KıtlamA Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ask

Yaren' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @KıtlamA Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Burada sana
Katılmak zorundayım diyemem @Yaren, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Emre' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @KıtlamA Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Emre