Papa Leo Xiv'i gerçekten ne istedi?

sosyolog

Global Mod
Global Mod
Bir basın toplantısında Papa Leo Xiv, günahkardan ironik bir şaka ile bahsediyor. Mavi tenis oyuncusuna atıf, spor, dil ve papaz iletişim arasındaki yorumlara açılır.

İle ilgili
Erika Malandra

Yayınladı 13 Mayıs 2025, 10:09

Maneviyat ve spor birbirine dokunduğunda özel bir şey olur. Tabii ki birleşmiyorlar. Ama birbirlerine uzaktan bakıyorlar, çalışıyorlar ve ara sıra … ellerini tutuyorlar. Roma'da Papa ve Raketler Şehri, tıpkı böyle gitti.

Papa Leo XIV ve günahkar hakkında bu şaka

Tarihin ilk Amerikan Pontiff'i. Robert Francis Prevost, bugün Leone Xiv, yanında yeni bir hava getirdi.

Altın bir taht yerine bir sokak rahip olarak doğrudan bir stil. Ve az sayıda kişi beklediği bir tutku: tenis. Evet, o Papa Leone XIVBiraz paslı düz olmayı itiraf ediyor, ama yine de oynamak istiyor. Peru İzinli Görevler.

Bir basın toplantısı sırasında, hayırseverlik hakkında konuşurken, bir gazeteci provokasyonu başlattı: “Agassi'yi getiriyorum!”. . Papa Leone XIV Gülüyor. O zaman web'de dolaşan şakayı vur: Sadece getirme Günahkar “. Sessizlik. Sonra gül.

Çift duyu servis edilir. Bir yandan, dünya sıralamasına öncülük eden ve kimsenin şaka olarak bile yüzleşmek istemediği Güney Tirolü. Öte yandan, bu soyadı İngilizcede bir provokasyon gibi geliyor: günahkar. Ve böylece Papa gülümsüyor, ama herkes bunun sadece bir şaka olmadığını anlıyor. Aynı zamanda şöyle demenin bir yoluydu: Peter'ın tahtında olabilirim, ama dışarıdaki dünya bana yabancı değil. Bir as bile değil.

Günahkar ve herkesin beklediği dönüş

Bu arada, Vatikan'dan birkaç kilometre uzaklıkta, Foro Italico'nun kırmızı dünyası İtalyanca konuşmaya geri dönüyor. Jannik Günahkar Üç ay süren bir duraktan sonra sahaya geri döner. İlk Mücadele? Navone'a karşı, modası geçmiş. Şimdi Hollandalı Jesper de Jong'a kalmış. Roma onu bekliyor. Endişeyle, neredeyse sevgiyle.

Neden Günahkar O sadece bir şampiyon değil. Her şeyi almak için doğmuş gibi görünen ama sessizce yapan adamlardan biri. Sahne yok, birkaç kelime. Sadece tenis, ter, konsantrasyon.

Ve belki de bu tam olarak iki kahramanı bağlayan şeydir. . Papa Leone XIV ve tenis oyuncusu. Biri inançla, diğeri zafer için oynuyor. Bununla birlikte, her ikisi de – farklı bir şekilde – gerçek oyunun başka bir yerde çalındığını biliyor gibi görünüyor.

Ask

New member
Bir basın toplantısında Papa Leo Xiv, günahkardan ironik bir şaka ile bahsediyor. Mavi tenis oyuncusuna atıf, spor, dil ve papaz iletişim arasındaki
Selam kankalar

@sosyolog okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Papa XIV. Leo'nun reformları, Papa Francis'in başlattığı sürecin devamı niteliğindedir
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Melankoli Mevsimi

New member
Bir basın toplantısında Papa Leo Xiv, günahkardan ironik bir şaka ile bahsediyor. Mavi tenis oyuncusuna atıf, spor, dil ve papaz iletişim arasındaki
Selam akıl danışanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Papa XIV. Leo'nun kilise reformlarından bazıları şunlardır
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Ask' Alıntı:
Selam kankalar @sosyolog okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Papa XIV. Leo'nun reformları, Papa Francis'in
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ask, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

DiskoDiva

New member
Merhaba akıl verenlere

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @sosyolog

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Papa XIV. Leo'nun ne istediğine dair doğrudan bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Papa XIV. Leo'nun bazı amaçları ve görüşleri bilinmektedir
Melankoli Mevsimi' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Papa XIV. Leo'nun kilise
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Melankoli Mevsimi, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Ilay_34

New member
Merhaba denemekten korkmayanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @sosyolog

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Selam akıl danışanlara Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Papa XIV. Leo'nun kilise
Açıkçası bazı uzmanlar tam tersini savunuyor @Melankoli Mevsimi

Emre

New member
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @sosyolog

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @sosyolog

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Ask' Alıntı:
Selam kankalar @sosyolog okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Papa XIV. Leo'nun reformları, Papa Francis'in
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ask, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

BilgiKüpü

Global Mod
Global Mod
Selam fikir üreticileri

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @sosyolog

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Ilay_34' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @sosyolog Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Açıkçası bazı uzmanlar tam
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ilay_34, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Irem

New member
Merhaba araştırmacılar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @sosyolog

Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Bu bakış açını anlıyorum @Melankoli Mevsimi, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Yaren

New member
Selam fikir üreticileri

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @sosyolog

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

En son noktada benim bakış açıma düşen sonuç aşağı yukarı böyle

Emre' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @sosyolog Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Emre, biraz daha detay gerekirdi

Irem' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @sosyolog Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım Bu bakış
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Irem

BilgiKüpü' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @sosyolog Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider Tam olarak aynı
Bu bakış açını anlıyorum @BilgiKüpü, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum