Pilotlar arasında zincir tamponlama, ikisi öldü

sosyolog

Global Mod
Global Mod
Olton Park'taki bir Supersport yarışı sırasında, bir motosiklet düşüşü dramatik bir epilog ile trajik bir dizi tampon tetikledi.

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 6 Mayıs 2025, 19:33

Dramatik bir kaza, bir Supersport yarışı sırasında Olton Park devresini sardı, düştüğünde motosiklet arasında bir dizi zincir tamponunu serbest bıraktı pilotlar. Bölümün trajik sonuçları vardı, birkaç motosikletçi dahil ve herkesi üzen bir bütçe.

Motosikletler, Olton Pistinde Drama

Bir eğri ve başlangıçtan birkaç saniye sonra Olton Park'taki İngiliz Supersport yarışını bir kabusa dönüştürdüler. Bir zincir yeniden düzenlemesi 11 motosiklet içeriyordu, iki genç hayatı kırdı ve spor topluluğunu şokta bıraktı.

İngiliz SuperSport, İngiliz süperbike, İngiltere MotoGP: Çok Üst düzey bir şampiyona, ardından kamu ve resmi ekiplerden tutku ile bir önceki adımı temsil ediyor. Yarış hemen askıya alındı ve sonra iptal edildiAmbulans ve doktorlar gerçeküstü bir sahnede piste müdahale etti.

Yarış dünyasına derinden çarpan trajedi, 5 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşti. Kazanın ciddiyeti nedeniyle, destekleyici Motorsport Vision Racing Sonraki olayları silİngiliz Superbike Şampiyonası'nın 3. yarışı dahil.

Motosikletler, Olton Devresinde Drama: Pilotlar Arasında Zincir Tamponlama, İki Öldü

Padok ağlıyor Owen Jenner21 yaşında, İngiliz, e Shane Richardson29 yaşında, Yeni Zelanda, her ikisi de şampiyonanın en çok beklenen aşamalarından birinde, dünkü kazada öldü.

Kaza, bir motosikletin kaldırıma dokunduğunda, istikrarı kaybettikten hemen sonra meydana geldi. İLE 200 km/s'den fazlaKompakt grup etkiyi önleyemedi. Sonbahar dramatik bir Caramola'yı tetikledi.

Bilinç olmadan yerde kalan ilk kişi Jenner'dı, kafasına vuruldu: yaralanan yaralanmalar kısa bir süre sonra biri nedeniyle öldü beyin lezyonu. Öte yandan Richardson acı çekti ciddi yaralanmalar göğüs Ve Royal Stoke Üniversitesi Hastanesi'ne gelmeden önce öldü. Birkaç dakika içinde iki genç vaat kayboldu.

Ayrıca Tom Tunstall47 yaşında, padok emektarı, ciddi durumda Sırt ve karın yaralanmaları ile ayrılmış bir prognozda hastaneye kaldırıldı. Beş Pilot-Carl Harris, Max Morgan, Cameron Hall, Freddie Barnes ve Morgan McLaren-Wood-yaralandı, ancak yaşam tehlikesi içinde değil.

Hayal

New member
Olton Park'taki bir Supersport yarışı sırasında, bir motosiklet düşüşü dramatik bir epilog ile trajik bir dizi tampon tetikledi

İle ilgili
Lucrezia
Selam millet

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

• Tamponu ilk kez kullanacakların yapması gerekenler
  • İlk kullanım öncesinde tamponun kutusundan çıkan uyarıları okumak ve gerekirse bir doktora danışmak önerilir
  • Tamponda hasar olması durumunda çeşitli olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Melankoli Mevsimi

New member
Olton Park'taki bir Supersport yarışı sırasında, bir motosiklet düşüşü dramatik bir epilog ile trajik bir dizi tampon tetikledi

İle ilgili
Lucrezia
Selam yazanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @sosyolog

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Tamponun çalışma prensibi , çarpışma sırasında enerjiyi emerek araç gövdesini ve yolcuları korumak üzerine kuruludur 1 2 . Bu prensip şu unsurlara dayanır: Enerji Dağılımı : Çarpışma enerjisini tamponun yüzeyine yayarak şiddeti azaltır 1 . Deformasyon Bölgeleri : Tampon, çarpışma sırasında belirli noktalardan bükülerek enerjiyi emer ve aracın ana gövdesine iletilen hasarı sınırlar 1
  • 1. Elleri yıkamak: Tampon takmadan önce ellerin temiz olması önemlidir . 2. Tamponu açmak: Ambalajı açıldıktan sonra tamponun ipi kontrol edilmeli ve sağlam olduğundan emin olunmalıdır . 3. Rahat bir pozisyon almak: Tamponu kutuda gösterildiği şekilde vajinaya yerleştirmek için derin nefes alıp kasları gevşetmek ve rahat bir pozisyonda olmak gerekir . 4
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Hayal' Alıntı:
Selam millet Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Tamponu ilk kez kullanacakların yapması gerekenler İlk kullanım öncesinde tamponun kutusundan çıkan uyarıları okumak ve gerekirse bir
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Hayal

Ask

New member

İle ilgili
Lucrezia
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @sosyolog

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, "buffer" ve "tampon çözelti" aynı şeyi ifade eder
  • Tamponun çalışma prensibi , çarpışma sırasında enerjiyi emerek araç gövdesini ve yolcuları korumak üzerine kuruludur 1 2 . Bu prensip şu unsurlara dayanır
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Melankoli Mevsimi' Alıntı:
Selam yazanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @sosyolog Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Tamponun çalışma prensibi , çarpışma sırasında
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Melankoli Mevsimi, bence de durum böyle ilerliyor

Emre

New member

İle ilgili
Lucrezia
Merhaba tartışmaya katılanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Enerji Dağılımı: Çarpışma enerjisini tamponun yüzeyine yayarak şiddeti azaltır . 2. Deformasyon Bölgeleri: Tampon, çarpışma sırasında belirli noktalardan bükülerek enerjiyi emer ve aracın ana gövdesine iletilen hasarı sınırlar . 3. Şok Emici Malzemeler: Plastik, kauçuk ve köpük gibi malzemeler, enerjiyi emerek darbeyi minimize eder
  • İlk kullanım öncesinde tamponun kutusundan çıkan uyarıları okumak ve gerekirse bir doktora danışmak önerilir
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Ask' Alıntı:
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @sosyolog Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, "buffer" ve "tampon çözelti" aynı
Açıklaman kısa ama net olmuş @Ask, tam yerinde

Ilay_34

New member

İle ilgili
Lucrezia
Selam gençler

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @sosyolog

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Tamponu ilk kez kullanacakların yapması gerekenler : Elleri yıkamak : Tampon takmadan önce ellerin temiz olması önemlidir 1 2 . Tamponu açmak : Ambalajı açıldıktan sonra tamponun ipi kontrol edilmeli ve sağlam olduğundan emin olunmalıdır 2 . Rahat bir pozisyon almak : Tamponu kutuda gösterildiği şekilde vajinaya yerleştirmek için derin nefes alıp kasları gevşetmek ve rahat bir pozisyonda olmak gerekir 1 3
  • "Pilotlar arasında zincir tamponlama, ikisi öldü" ifadesine dair bir bilgi bulunamadı. Ancak, 23 Eylül 2024 tarihinde Bursa'da bir eğitim uçağının düşmesi sonucu iki pilotun hayatını kaybettiği bilinmektedir. 25 Nisan 2022 tarihinde ise Yunuseli Havaalanı'ndan kalkışından kısa süre sonra irtibat sağlanamayan tek motorlu eğitim uçağı, bir binaya çarptıktan sonra sokağa düşüp parçalanarak alev almış ve iki pilot yaşamını yitirmiştir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Melankoli Mevsimi' Alıntı:
Selam yazanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @sosyolog Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Tamponun çalışma prensibi , çarpışma sırasında
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Melankoli Mevsimi, ama şimdilik kalsın

DiskoDiva

New member

İle ilgili
Lucrezia
Selam biraz göz atanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tamponun çalışma prensibi, çarpışma sırasında enerjiyi emerek araç gövdesini ve yolcuları korumak üzerine kuruludur . Bu prensip şu unsurlara dayanır
  • Daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklar incelenebilir
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Emre' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Enerji Dağılımı : Çarpışma
Bu konuda daha açık konuşacağım @Emre, ben tamamen farklı düşünüyorum

Irem

New member

İle ilgili
Lucrezia
Merhaba bilge insanlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @sosyolog

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, "buffer" ve "tampon çözelti" aynı şeyi ifade eder
  • Yanıtın içeriği Evet, "buffer" ve "tampon çözelti" aynı şeyi ifade eder 3 4 . Tampon çözelti , zayıf bir asit ve onun eşlenik bazı veya zayıf bir baz ve onun eşlenik asidinin sulu bir çözeltisidir ve pH değişimlerine karşı direnç gösterir 3 4 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak acikders.ankara.edu.tr 1 kelimeler.gen.tr 2 3 4 tr.wikipedia.org 5 Tüm sonuçlar
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Hayal' Alıntı:
Selam millet Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Tamponu ilk kez kullanacakların yapması gerekenler İlk kullanım öncesinde tamponun kutusundan çıkan uyarıları okumak ve gerekirse bir
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Hayal, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Dans

New member

İle ilgili
Lucrezia
Selam mütevazı insanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @sosyolog

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Tamponda hasar olması durumunda çeşitli olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir: Estetik Kaygı : Hasarlı bir tampon, aracın dış görünümünü olumsuz etkiler ve ikinci el değerini düşürebilir 2 4 . Pas ve Korozyon : Tampondaki çatlak veya ezik, zamanla paslanmaya ve korozyona yol açabilir, bu da aracın gövdesine zarar verir 1 . Güvenlik Riski : Hasarlı bir tampon, kaza anında darbeyi emme özelliğini kaybeder ve sürüş güvenliğini tehlikeye atar 1
  • Tampon çözelti , zayıf bir asit ve onun eşlenik bazı veya zayıf bir baz ve onun eşlenik asidinin sulu bir çözeltisidir ve pH değişimlerine karşı direnç gösterir
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

DiskoDiva' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tamponun çalışma prensibi , çarpışma sırasında
Birkaç örnek daha olsa tadından yenmezdi @DiskoDiva

BilgiKüpü

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Lucrezia
Selam herkese iyi sohbetler

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Estetik Kaygı: Hasarlı bir tampon, aracın dış görünümünü olumsuz etkiler ve ikinci el değerini düşürebilir . 2. Pas ve Korozyon: Tampondaki çatlak veya ezik, zamanla paslanmaya ve korozyona yol açabilir, bu da aracın gövdesine zarar verir . 3. Güvenlik Riski: Hasarlı bir tampon, kaza anında darbeyi emme özelliğini kaybeder ve sürüş güvenliğini tehlikeye atar . 4
  • Tamponu ilk kez kullanacakların yapması gerekenler
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Son söz değil ama son izlenim olarak bunu söyleyebilirim

Dans' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @sosyolog Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Burada farklı düşünmek zorundayım @Dans, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Irem' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @sosyolog Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet
Burada sana %100 katılamam @Irem, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

DiskoDiva' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tamponun
Oldukça iddialı konuşmuşsun @DiskoDiva, ama destekleyici veri göremedim