Sinner neden Bublik'e karşı kaybetti? Yenilginin 4 nedeni

sosyolog

Global Mod
Global Mod
Jannik Sinner zihinsel olarak iyileşmesi gerektiğini fark etti. Ama performansına gerçekten ne kazındı? İşte açıklama.

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 20 Haziran 2025, 11:12

Erişimde bir maç olması gerekiyordu, bunun yerine Jannik için yılın en opak performanslarından birine dönüştü Günahkar. Karşı Bublik İlham verici ancak rakipsiz olmaktan uzak olan Güney Tirol, boşaltılmamış, çok berrak değil ve onu dünyada bir numara haline getiren seviyeden uzak görünüyordu. Sürpriz yapan bir yenilgi, ancak kesin kökleri var: İşte Ko Dell'azzurro'ya yol açan 4 temel faktör.

Halle'de günahkar duruyor: Bublik'e karşı KO

Jannik Sinner, Halle Turnuvasını 16 turda selamlıyor, Alexander Bublik tarafından skoru D ile dövüldüI 3-6, 6-3, 6-4. Çimlerdeki ikinci mevsimsel görünümünde, mavi otorite ile başladı, ilk seti fethetti, ancak oyunların geçmesiyle akışkanlık, hizmete inislik ve darbelerde güvenlik kaybetti.

Zarafet gününde bir Bublik'in tuhaf ve düzensiz yeteneklerinin – ancak etkili – yolunu açan bir damla. Orada yenmek Bir nedenle açıklanmaz: öğelerin bir kombinasyonunun sonucu Sezonun Wimbledon'daki en önemli atanması nedeniyle bir yansımayı hak eden teknisyenler, fizikçiler ve zihinseller.

Sinner neden Bublik'e karşı kaybetti? Yenilginin 4 nedeni

Çimen Bugüne kadar Jannik'in oyunu için daha az elverişli arazi Günahkar. Önceden nasıl hareket edeceğini bilenleri geliştiren, ritmi değiştirir ve değişimi kısaltır ve bunun yerine Güney Tirol gibi hasta yapımını ve geometrileri alanın altından tercih edenleri cezalandırır. Bublik'e karşı, çeşitli teknik ve taktiksel rahatsızlık belirtileri görüldü. Ayaklar genellikle geç, çok keskin tepkiler değil ve ağdaki sortilerde biraz tereddüt, çim ile olan duygunun hala nasıl inşa edileceğini vurguladı. Çim gecikmeleri veya kararsızları affetmez ve günahkarın hala asimile ettiği bir tür oyun gerektirir.

Kusursuz bir ilk setten sonra – hem birincisi (%88) hem de ikincisi (%71) ile çok yüksek performans sayesinde egemen oldu – atalet değişti. İkinci kısmi olarak kazanılan puanların yüzdesi İkincisi ile çökmüş %40 ve üçüncüsünde%44'te dururken, ilki%68'e düştü. Şakanın belirleyici bir ağırlığa sahip olduğu bir yüzeyde çok fazla öngörülebilir ve çok etkili olmayan saniyeler. Bu temel üzerindeki baskının arttığı Wimbledon'a müdahale etmenin gerekli olacağı bir husus.

Rakip oynadı En iyi oyunlarından biri yılın. İskender Bublik İlham ve somuttu, yaratıcı tarzını maçın dikkatli bir şekilde yönetimi ile dengeleyebilir. 36 kazanan – 15 ACE ve sürekli bir dilim karışımı, ağ inişleri ve öngörülemeyen çözümler, Sinner'ın oyunundan kesinlikleri kaldırdı. Tenisi, genellikle kaotik, bu sefer şaşırtıcı bir tutarlılık buldu ve mavinin ritim ve kontrol oluşturmasını engelledi.

Bu sona rağmen, Sinner'ın sezonu olağanüstü ve çok yoğundu. Roland Garros'un finali, sadece fiziksel taahhüt için – Alcaraz ile beş saatten fazla savaş – aynı zamanda duygusal harcamalar için de iz bıraktı. Halle'de Sinner normalden daha az parlak görünüyordu, henüz tam olarak yenilenmemişti. Kesinlikle bir form krizi değil, dikkatle yönetilecek bir geçiş anıdır. Şimdi, Wimbledon'a odaklanmadan önce on gün dinlenin, açık bir hedefle: Roland Garros'taki yenilginin cürufunun arkasında bırakmak.

“Bu oyun Roland Garros'a kaybeden farklı. Ama belli bir anlamdayım memnunÇünkü denedim iki oyun oynuyorum Borçlu olduğum her şey. O zaman biraz daha fazlasını oynamak açıktır Daha iyiÇünkü daha fazla oyun kazansaydım daha iyi hazırlanırdım WimbledonAma şimdi hem fiziksel hem de zihinsel olarak yenilenmeyi düşünmeliyim. Bana ihtiyacım olacak. Hala hazırlanacak bir hafta var. Bu yüzden dürüstçe biraz duraklatacağım Bana iyi yapacak“,, Yenilgiden sonra dünyada bir numarayı ilan etti.
Sinner'ın gömleğinin yeni rengi ve sosyal medyada batıl inanç

Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar, duvarların veya skorbordunkine benzer sürekli yeşil bir gölge ile karakterize edilen gömlek değişikliğini atfettiler – Sinner'ın son performansları üzerinde olumsuz bir etki.

“Her zaman bu kadar lanet olsun”X'te bir kullanıcı yazar.
Gerçek bir teknik analizden daha fazla bir merak veya batıl inançtan daha fazlası olsa da, sosyal medyadaki bu tartışmaların yankısı, spor dünyasında, açıklamaların genellikle alanın dışında ne kadar arandığını yansıtmaktadır.